Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Súlyos sérülése után a visszavonuláson is elgondolkozott a franciák sztárja

Eurosport Magyarország

Publikálva 26/11/2022 - 16:35 GMT+1

Lucas Hernández számára 13 perc után véget ért a világbajnokság, azóta ráadásul az is kiderült, hosszú kihagyás vár a Bayern München védőjére. A francia sajtó szerint Hernández annyira maga alatt volt, hogy egyből vissza akart vonulni, ám szerencsére sikerült meggyőzni az ellenkezőjéről, a műtét után pedig optimistán várja a folytatást.

Lucas Hernández nagyon maga alatt volt a sérülése után

Fotó: AFP

Nagyon megviselte a súlyos sérülés Lucas Hernándezt.
Óriási pech kell ahhoz, hogy valakinek 13 perc alatt véget is érjen a világbajnoksága, így tehát nem csoda, hogy Lucas Hernández is maga alatt volt, amikor világossá vált számára, nem tudja folytatni a játékot. Azt már a lecserélésekor sejteni lehetett, hogy a térdszalagja sérülhetett, ezt a vizsgálatok meg is erősítették, vagyis alsó hangon fél év kihagyás vár rá.
Egy rövid ideig az is benne volt a pakliban, hogy ez legyen Lucas utolsó mozdulata a futballpályán (legalábbis a profik között), ugyanis a Bayern München védője fontolóra vette a korai visszavonulást. Erről a francia L’Equipe szerint a válogatottbeli csapattársak és az édesanyja beszélték le, a sikeres műtét pedig a játékos lelkének is jót tett, aki újult erővel várja a rehabilitációt.
Klubja közleményben azt írta, jól sikerült a beavatkozás, és a futballista már a napokban megkezdi a rehabilitációs feladatokat. Lucas egyébként nem először bajlódik térdsérüléssel, a 2018/19-es szezon nagy részét ki kellett hagynia, ám a Bayern München ennek ellenére is klubrekordot jelentő, 80 millió eurót fizetett az Atléticónak a védőért, aki azóta 107 meccsen lépett pályára a bajoroknál.
Hernández sérülése a francia válogatottat is rosszul érintheti, habár ezen a poszton öccse, Theo Hernández is klasszisnak számít. „Nagyon sajnáljuk Lucast” – mondta Didier Deschamps. „Egy fontos láncszemet vesztettünk el. Lucas igazi harcos, és nincsenek kétségeink, hogy mindent megtesz a visszatérés érdekében. Az egész csapat nevében mondhatom, hogy a legjobbakat kívánjuk neki.”
Franciaország a tavalyi Eb-n elődöntőig menetelő Dánia ellen folytatja szereplését a katari világbajnokságon.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés