Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mbappé kétszer villant, Franciaország továbbjutott

Eurosport Magyarország

Frissítve 26/11/2022 - 19:13 GMT+1

Kylian Mbappé két góljával Franciaország 2-1-re legyőzte Dániát a D-csoportban, ezzel biztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban a katari foci-vb-n.

Kylian Mbappé kétszer is megvillant, Franciaország továbbjutott

Fotó: AFP

A mérkőzés első perceiben alig volt a franciáknál a labda, de a mezőnyfölénnyel nem sokat tudtak kezdeni a dánok.
Az idő előre haladtával fokozatosan átvette a játék irányítását a vb-címvédő válogatott, amely több ígéretes támadást is vezetett, de vagy a befejezésbe csúszott hiba, vagy Schmeichel kapus védett bravúrosan.
A dánok egyre pontatlanabbul futballoztak, jóval több labdát adtak el, mint a rivális, és a szabálytalankodásaik száma is gyarapodott.
Az első félóra elteltével fokozódott a francia nyomás, de gól nem esett, majd előbb Giroud fejelt kapu mellé ígéretes helyzetből, aztán Mbappé bombázta 13 méterről a keresztléc fölé senkitől sem zavartatva Dembélé nagyszerűen középre adott labdáját.
A fordulás után kombinatívabb játékkal próbálkoztak a dánok, a franciák pedig az ellentámadásokban bíztak. Néhány percnyi dán fölény után újfent a címvédő irányított, előbb Mbappé majd Griezmann lőtt ígéretes helyzetből, a jeget pedig egy szép támadás végén előbbi törte meg a 61. percben.
A bekapott gól feltüzelte a dánokat, akiknek hét percre volt szükségük az egyenlítéshez egy begyakoroltnak tűnő szögletvariáció végén.
A hajrára felpörgött a mérkőzés, nagy helyzetek alakultak ki mindkét kapu előtt, a franciák sikerét és továbbjutását pedig Mbappé biztosította be, amikor a leshatárról indulva remekül érkezett Griezmann éles beadására.
A Paris Saint-Germain támadója legutóbbi 12 válogatott mérkőzésén 14. alkalommal volt eredményes, ráadásul beérte Zinédine Zidane-t is a válogatott gólok tekintetében (31).
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés