Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Megvan a diagnózis a vb egyik legjobbjának sérüléséről

Nagy Benjámin

Frissítve 26/11/2022 - 14:30 GMT+1

Enner Valencia zseniálisan teljesített az ecuadori válogatott eddigi két meccsén Katarban, három góljával a góllövőlista élén áll, és hazája nagyrészt neki köszönheti, hogy harcban áll a továbbjutásért az A-csoportban. A hollandok elleni, péntek esti meccs hajrájában viszont megsérült, ami után a további játéka is kérdésessé vált. Szerencsére úgy tűnik, nincs komolyabb gond.

Enner Valencia

Fotó: AFP

Sosem jó jel, ha valakit hordágyon kell levinni.


Egyként szisszent fel minden ecuadori szurkoló péntek este, hiszen a hollandok elleni, 1-1-gyel záruló vb-csoportmeccs 87. percében a gólszerző, Enner Valencia a jobb lábát fogva elterült a gyepen. Szűk hárompercnyi ápolás után hordágyon hagyta el a pályát, majd leült ugyan a kispadra, de fájdalmas arccal jegelte a térdét.
Az ecuadori válogatott előző hat vb-gólját szerző, ezzel rekordot döntő csapatkapitány (aki Katar ellen duplázott, három góljával pedig jelenleg vezeti a góllövőlistát) már a nyitómeccs után is fájlalta a térdét és a bokáját, a hírek szerint térdficamot is mutatott nála egy vizsgálat, így benne volt a levegőben, hogy a sérülése ezúttal már sokkal komolyabb.
Még úgy is, hogy az öltözőbe látszólag minden gond nélkül, egyáltalán nem sántítva vonult be – erről a játékosként az amerikaiakkal kétszeres olimpiai bajnok, jelenleg tv-s szakértőként dolgozó Aly Wagner osztott meg videót Twitteren:
A jó hír már a mixzónában, a meccs utáni nyilatkozatoknál érkezett: a 33 éves csatár a helyzethez képest rendben van.
Inkább elővigyázatosságból kellett őt lecserélni, mert tudtuk, hogy Katar ellen kapott egy rúgást és voltak fájdalmai. Nyilván egyelőre nem mondhatjuk, hogy százszázalékos, de rendben lesz Szenegál ellen" – mondta csapattársa, a középhátvéd Robert Arboleda.
Az újságírók azt hitték, Valencia biztosan nem áll rendelkezésükre, így meglepődtek, amikor mégis kisétált nyilatkozni.
A vizsgálatok megállapították a térdficamot, ami kétségtelenül zavart meccs közben. A fájdalom ellenére viszont tudtam játszani, és remélem, hogy jobban leszek, így segíthetek a csapatnak Szenegál ellen.”
picture

Enner VALENCIA

Fotó: AFP

Ezt követően röviden értékelt értékelte a saját szereplésüket is.
"Erősek vagyunk és még mindig nagyban gondolkodunk. Megvan a kellő önbizalmunk, és az a legfontosabb, hogy ez a pályán is látszik. Mostantól viszont már csak a szenegáliakra fókuszálunk, mert pontosan tudjuk, hogy csoportdöntőt játszunk ellenük.”
Az A-csoportot Hollandia vezeti négy ponttal, a második helyen Ecuador áll szintén néggyel, a harmadik Szenegál hárommal, míg a pont nélkül álló Katar biztosan csoportnegyedikként. Az utolsó fordulót kedden 16 órától rendezik.
Forrás: részben Noticias Caracol
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés