Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Magyar éremnek nem, de bravúros negyedik, ötödik és hetedik helynek is örülhettünk

Eurosport
Eurosport

Frissítve 26/07/2021 - 20:03 GMT+2

Vívásban, úszásban és triatlonban is nagyszerű eredményeket produkáltak magyar versenyzőink hétfőn.

Márton Anna hősies teljesítményt nyújtott - Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: Other Agency

Az Eurosport hétfői, olimpiai összefoglalója.

Az összefoglalót elküldjük e-mailben is, aki szeretne a cikkeinkről és a híreinkről első kézből tájékozódni, itt tud feliratkozni a hírlevelünkre.
Az érem ugyan elúszott, de így is büszke lehet a teljesítményére - ahogy mi is rá - Márton Anna. Térdsérüléssel bajlódva állt helyt a BVSC-Zugló versenyzője, aki női kardban a negyedik helyen végzett. Bravó, Anna!
Meglepetésekből és erős időkből sem volt hiány a tokiói úszódöntők második napján. Németh Nándor például a 4x100-as gyorsváltó fináléjában befejező emberként hozta be a fantasztikus ötödik helyre országos csúccsal a magyar négyest.
A magyar női vízilabda-válogatott 7-3-ra is vezetett az oroszok ellen, de a rivális előbb a kertbe surrant be, hogy aztán a spájzban a kompótok mellett megtalálja az egyik pontot is a 10-10-zel véget érő partin.

A MAGYAR CSAPAT

Az úszó előfutamok során Milák Kristóf toronymagasan a legjobb, Kenderesi Tamás pedig a nyolcadik idővel jutott tovább 200 méter pillangón. Hosszú Katinka címvédőként a második idővel jutott tovább 200 méter vegyesen, Sebestyén Dalma viszont lemaradt az elődöntőről. Női 1500 méter gyorson Késely Ajna összesítésben a 9., Mihályvári-Farkas Viktória pedig a 12. helyen végzett, ezzel nem jutottak a nyolcas döntőbe.
picture

Milák Kristóf

Fotó: AFP

A magyar triatlon történetének legjobb olimpiai eredményét szállította a 7. helyével Bicsák Bence. A másik magyar induló, Tóth Tamás a 29. lett a férfiak versenyében.
A tavalyi Európa-bajnok Karakas Hedvig kikapott első mérkőzésén, így kiesett hétfőn a cselgáncsozók 57 kilogrammos súlycsoportjában.
Egyesben már nem maradt állva magyar asztaliteniszező, Majoros Bence a második fordulóban búcsúzott. A 2019-ben Európa-bajnoki ezüstérmes dán Jonathan Groth 4-1-re bizonyult jobbnak ellene.
Sokk. A magyar női kézilabda-válogatott hétfői tokiói edzésén megsérült Kovacsics Anikó, az együttes csapatkapitánya, akinek ezzel sajnos véget ért az olimpia.

TOKIÓ 2020

A harmadik napon a brit Tom Daley és Matthew Lee szolgáltatta az egyik legemlékezetesebb aranyérmet, akik elképesztő csatában, 1,23 pont különbséggel győzték le a világbajnoki címvédő Cao Yuan, Chen Aisen párost férfi szinkrontoronyugrásban.
picture

Tom Daley and Matty Lee scooped gold for Team GB

Fotó: Eurosport

Honfitársuk, Adam Peaty, a 100 méteres mellúszás egyeduralkodója az úszása után elmondta, nehéz időszakon, depresszióval és alkoholproblémákkal túljutva sikerült második olimpiai bajnoki győzelmét begyűjtenie.
A hegyikerékpáros versenyben a brit szupertehetség, a két hónapja még kulcscsonttörést szenvedő Thomas Pidcocknyert. Az előzetesen a nagy esélyesek közé sorolt Mathieu van der Poel az első körben bukott egy köves részről ugratás közben, később fel is adta a viadalt.
picture

Van Der Poel óriásit bukott a mountain bike versenyen

Csak reménykedni mertek a japánok az olimpia előtt, hogy asztaliteniszben elnyerhetnek egy aranyérmet Kínától. Nos, a vegyes párosban, rögtön az elején megtörtént.
Novak Djokovic már nyolcaddöntős, a szerb világelső a német Jan-Lennard Struff ellen 6:4, 6:3-ra győzött. A nőknél a harmadik kiemelt fehérorosz Arina Sabalenka, a hatodik helyen rangsorolt lengyel Iga Swiatek - aki nagyon sírt a kiesése után -, valamint a 10. kiemelt cseh Petra Kvitova is búcsúzott a legjobb 32 között.
A Roland Garros-döntős Stefanos Tsitsipast az is motiválja a minél jobb tokiói szereplésben, hogy nagyapja, a labdarúgó Sergei Salnikov az 1956-os olimpiáról aranyéremmel tért haza.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés