Tsitsipas nagypapája az 1956-os olimpiáról aranyéremmel tért haza, a görög teniszezőnek ehhez most kisebb bravúrra lenne szüksége, az éremszerzésre azonban minden esélye megvan.

Amikor Tsitsipas családjáról esik szó, általában edző-édesapja, Apostolos kerül a középpontba, pedig a Roland Garros-döntős teniszező anyai ágon komoly sportolói családi hagyományokat visz tovább. Orosz származású édesanyja, Julia Salnikova maga is profi teniszező volt, az ő édesapja pedig olimpiai bajnok labdarúgó.
Tsitsipas nagypapája, Sergei Salnikov tagja volt az 1956-os melbourne-i olimpián olimpiai bajnok szovjet labdarúgó-válogatottnak, majd később a Szpartak Moszkva és az afgán válogatott edzőjeként tevékenykedett. Salnikov 1984-ben 58 éves korában elhunyt. Miután Tsitsipas több mint tíz évvel később született, nem találkozhattak egymással, ennek ellenére a világranglista negyedik helyezettjét nagyon motiválja nagyapja eredménye.
US Open
Lakat kerül a WC-ajtóra: reagál a szervezet a US Open folyó ügyeire
16/09/2021 18:09
Sosem volt lehetőségem találkozni vele, de anyukám mesélt történeteket a pályafutásáról, és hogy miként jutott el ilyen magasságokba. Mindez inspirál engem. Tudom, hogy milyen sportoló volt, az összes győzelmével és trófeájával, büszke vagyok rá. Jó dolog az ilyen családi örökség, örülök, hogy én vagyok a következő, aki részt vehet olimpián.
Tsitsipas az első fordulót sikerrel vette, miután három játszmában jobbnak bizonyult Philipp Kohlschreibernél. Ezzel 1924 óta ő az első görög férfi teniszező, aki egyéni mérkőzést nyert az olimpián. Most Tokióban nemcsak egyesben, hanem vegyes párosban is szeretne minél jobb eredményt elérni. A Roland Garros-elődöntős Maria Sakkarival képviselik Görögországot, ők ketten mindössze egyszer párosoztak együtt korábban, 2019-ben a Hopman Kupán.

Sakkari és Tsitsipas

Fotó: Getty Images

„Egyszer már játszottunk együtt, és jól ment nekünk. Nagyon jól ismerjük egymást, és sokkal jobb játékosok vagyunk, mint két és fél évvel ezelőtt, feldob minket, hogy együtt teniszezhetünk. Természetesen nem lehet előre megmondani, hogy nyerünk-e érmet, megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat, és szeretnénk lehetőséget adni magunknak”- beszélt Sakkari a páros esélyeiről.
Tsitsipas egyéniben azzal a Frances Tiafoe-val találkozik a második fordulóban, akitől a wimbledoni első körben vereséget szenvedett.
Forrás: Ubitennis
Nitto ATP Finals
Nem lesz hiány nagy nevekből az ATP-világbajnokságon sem
13/09/2021 18:50
US Open
A Nadal utódjának kikiáltott tini Federertől kölcsönzött taktikával borította a papírformát
04/09/2021 09:56