Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics továbbjutott, Marozsán búcsúzott / Neil Robertson lemarad a vb-ről / kiesett a Liverpool az EL-ből

Eurosport Magyarország

Publikálva 19/04/2024 - 06:08 GMT+2

Fucsovics Márton negyeddöntőbe jutott a bukaresti tenisztornán, Marozsán Fábián viszont búcsúzott Barcelonától. Nagy meglepetésre kiesett a selejtezőben Neil Roberston, akit sokan a vb titkos esélyesének tartottak. Nem sikerült a bravúr a Liverpoolnak az Atalanta ellen: hiába nyert Jürgen Klopp csapata, az olaszok jutottak tovább.

Mohamed Salah

Fotó: AFP

Ronnie O'Sullivan egészen csodálatos szezont fut, és az elsőszámú favoritként érkezik a szombaton rajtoló világbajnokságra. A 48 éves Rakéta öt versenyt nyert ebben az évadban, köztük az eddig legfontosabb kettőt: a Masterst és az Egyesült Királyság Bajnokságát. A világelső pályafutása egyik legjobb szezonja végefelé azonban nem elégedett a játékával.
2021-es visszavonulása óta a kilencszeres motoros világbajnok Valentino Rossi teljes gázzal építi autós pályafutását. Tavaly már futamot is nyert a GT3-ban, idén pedig egy hatalmas ugrással az Endurance Világbajnokságon találta magát az új LMGT3-géposztályban. A Doktor most elmesélte, miért a WRT-BMW-t választotta, és milyen a WEC-ben menni a MotoGP-hez képest.
Óriási vihart kavart a Nike, amikor bemutatta az amerikai atléták számára készített olimpiai mezeket. A nők számára készített alsó igen szűkösre sikerült, amin több sportolónő is kiakadt. Az elmúlt években sokan azért küzdöttek, hogy inkább többet takarjanak az alsók és a nőknek ne kelljen a kilógó testrészeik miatt aggódni, a Nike szerint viszont mindenkinek van lehetősége mást választani.

Foci

A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool 1-0-ra nyert Bergamóban, az Atalanta vendégeként a labdarúgó Európa-liga negyeddöntős párharcának csütörtöki visszavágóján, de 3-1-es összesítéssel elbúcsúzott a sorozattól. A negyeddöntő olasz párharcában a tavaly döntős AS Roma odahaza, a 31. perctől tíz emberrel küzdve is legyőzte az AC Milant, míg az Olympique Marseille ledolgozta egygólos hátrányát a Benfica ellen, majd a 11-es párbajban kiharcolta a továbbjutást.
A tavaly döntős Fiorentina hosszabbításban, az Aston Villa pedig 11-esekkel harcolta ki csütörtökön a továbbjutást a labdarúgó Konferencia-liga negyeddöntőjében.
Az Arsenal búcsúztatása után már a Bajnokok Ligája döntőjére gondol Thomas Tuchel, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője ugyanakkor hangsúlyozta, az elődöntőben ellenfelük, a Real Madrid az egyértelmű esélyes.
Az már korábban biztossá vált, hogy Xavi Hernandez nyáron távozik a Barcelona kispadjáról, de arról továbbra is csak találgatások vannak, hogy ki követheti őt. A klub anyagi nehézségei miatt nehéz lenne sztáredzőt Katalóniába csábítani, ezért egyre nagyobb az esélye, hogy házon belül oldják meg a kérdést. A B csapatot irányító Rafa Marquez egyre nagyobb eséllyel pályázhat Xavi helyére.
picture

Xavi Hernandez

Fotó: Eurosport

Carlo Ancelotti vezetőedző sugárzó büszkeséggel beszélt a Real Madridról, amely szerdán hősiesen védekezve 1-1-es döntetlen után 11-esekkel búcsúztatta el a címvédő Manchester Cityt a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.
A Real Madrid eddig hatszor ejtette ki a Bajnokok Ligája aktuális címvédőjét - írta csütörtöki összefoglalójában az IFFHS, miután a spanyol királyi gárda a szerda esti negyeddöntős visszavágón 11-esekkel felülkerekedett az előző BL-kiírásban nyertes Manchester Cityn.
A következő idényben is a januárban kinevezett Daniele De Rossi marad az Európa-ligában negyeddöntős AS Roma labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Kerékpár

Ritkán látott dupla bukás a Tour of the Alpson, Ben O'Connor és Chris Harper egymástól függetlenül, ugyanabban a kanyarban esett el. Harper feladta a versenyt, az összetett dobogóért küzdő Ben O'Connor viszont gyorsan visszaült a kerékpárra, és folytatni tudta a 4. szakaszt.
picture

Széttámadták a zöld trikóst, izgalmas nap az Alpson

Öt emelkedő, 4200 méternyi szintkülönbség, kemény szakasz várt csütörtökön a Tour of the Alps mezőnyére, de Juanpe Lopez megtartotta a zöld trikót. O'Connor a bukása ellenére feljött a 2. helyre összetettben, mivel Foss sokat kapott, a szakaszt pedig az a Simon Carr nyerte, aki nyugodtan szökhetett, hiszen majdnem 39 perc hátránya volt összetettben. A brit versenyző másodszor nyert a szezonban.

Tenisz

Iga Swiatek 99. hetét tölti a világranglista élén. A lengyel világelső Stuttgartban kezdi meg az idei salakos szezont, ott, ahol az előző két évben nyerni tudott. Swiatek nemcsak a szokásos trófeáknak örülhetett, de már két Porsche boldog tulajdonosa is. A torna előtti médianapon elárulta, hogy szeret az autójában pihenni egy kemény edzés után, valamint azt is, hogy mire a legbüszkébb.
Marozsán Fábián három szettben kikapott a nyolcaddöntőben a barcelonai salakpályás férfi tenisztornán.
picture

Marozsán Fábián

Fotó: AFP

Marozsán Fábián fájdalmasnak nevezte a barcelonai salakpályás torna nyolcaddöntőjében Facundo Diaz Acosta ellen elszenvedett vereségét, de már a madridi fellépésre készül.
A világranglistán 82. magyar játékos a selejtezőből érkezett Valentin Vacherot búcsúztatása után, a 16 között a második kiemelt holland Tallon Griekspoorral csapott össze, aki 25. a világranglistán.

Még több sport

Szerda este véget ért a 2024-es snooker világbajnokság monstre selejtezősorozata, kialakult a főtábla teljes mezőnye. Nyolcan kvalifikáltak az utolsó napon a Crucible Színházba: David Gilbert, Si Jiahui, Hossein Vafaei, Jamie Jones, Jackson Page, Pang Junxu, Ryan Day és Joe O'Connor. A listáról hiányzik a selejtező legnagyobb favoritja, Neil Robertson.
Milák Kristóf edzője, Virth Balázs bízik benne, hogy olimpiai bajnok tanítványának elegendő lesz az idő ahhoz, hogy sikeresen felkészüljön a párizsi játékokra.
A divízió I/A világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott csütörtökön sikeres főpróbát tartott, ugyanis 7-1-re legyőzte Klagenfurtban a holland csapatot.
A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon.
Kéztörést szenvedett Hanga Ádám, a szerb Crvena zvezda magyar kosárlabdázója. A 35 éves játékos közösségi oldalán jelentette be a sérülést, a mellékelt fotón pedig begipszelt kézzel látható.
picture

Hanga Ádám (Fotó: euroleaguebasketball.net)

Fotó: Other Agency

Kína 2004-ben rendezett először Forma-1-es futamot, és hosszú ideig kirobbanthatatlan volt a versenynaptárból. A koronavírus-járvány azonban megváltoztatta a helyzetet, és hiába volt szerződése az F1-nek az országgal, a szabályok nem tették lehetővé, hogy megrendezzék a versenyt. Öt év után azonban visszatér a Kínai Nagydíj, és érdemes felidézni, mi minden változott az utolsó verseny óta.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés