Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Neil Robertson nem lesz ott a Crucible-ben!

Buzás Gábor

Frissítve 18/04/2024 - 09:34 GMT+2

Szerda este véget ért a 2024-es snooker világbajnokság monstre selejtezősorozata, kialakult a főtábla teljes mezőnye. Nyolcan kvalifikáltak az utolsó napon a Crucible Színházba: David Gilbert, Si Jiahui, Hossein Vafaei, Jamie Jones, Jackson Page, Pang Junxu, Ryan Day és Joe O'Connor. A listáról hiányzik a selejtező legnagyobb favoritja, Neil Robertson.

Robertson mindent letakarított az asztalról, csodálatos breaket lökött a World Open elődöntőjében

A legfontosabb szerdai mérkőzést Neil Robertson és Jamie Jones játszotta, hiszen az ausztrál amolyan sötét lóként még tulajdonképpen egy kicsikét esélyesnek is volt mondható a végső sikerre, még úgy is, hogy kvalifikálnia kellett a főtáblára. Illetve kellett volna. Ahogy az várható volt, nagyon nehéz meccset játszott walesi ellenfelével, aki korábban (12 éve) negyeddöntős volt a világbajnokságon.
Az első szakasz után 5-4-re vezetett Jones, ám a folytatás álomszerűen alakult Robertsonnak. A második etap első négy frame-jét egyaránt megnyerte, amivel 8-5-re fordított. Csakhogy a negyedórás szünet után ismét Jones játszott jobban, és 8-8-nál utolérte ellenfelét.
A 17. frame-et Jones ellophatta volna, de Robertson egy nagyszerű hosszú pirossal megoldotta a szoros végjátékot. Aztán a walesi kiharcolta a döntő frame-et, melyet egy kerek 60-as breakkel, egy gyilkos snookerrel és egy hosszú pirossal meg is nyert. Robertson tehát 19 egymást követő szereplés után idén ki kell hogy hagyja a fellépését az "Álmok színházában". Ezt írta az X-en:
Ez fájdalmas.
"Jamie nagyszerűen játszott, 8-5 után alig volt lehetőségem. Nagyon nehéz szezonom volt, kell most egy hosszú pihenő. Köszönöm mindenkinek a támogatást, jövő szezonban sokkal erősebben térek majd vissza, ezt garantálom."
Szintén 10-9-re győzött Jackson Page, egészen sajátos teljesítménnyel. A fiatal walesi az egész mérkőzésen mindössze két félszázas breaket lökött (ellenfele, Noppon Saengkham úgyszintén), viszont az egyiket, ami ráadásul egy százas volt, a döntő frame-re időzítette.
Ryan Day 7-2-re ellépett Scott Donaldsontól, végül mégis döntő frame-re kényszerült. A skót nyert este zsinórban hat frame-et, és 8-7-re átvette a vezetést. Nem tudta azonban befejezni az innen már inkább neki álló csatát, Day a hosszadalmas döntő frame megnyerésével elmondhatja magáról, hogy 15. alkalommal lesz főtáblás a világbajnokságon, ahol háromszor játszott negyeddöntőt.
Joe O'Connor és Matthew Selt mérkőzése ért véget a legkésőbb. Bő két órával Day és Donaldson döntő frame-je után fejezték be, pedig 10-8 lett a végeredmény, tehát egy frame még benne is maradt a meccsben. Az utolsó frame 1 óra 50 percig tartott, ezzel minden idők második leghosszabb frame-je volt. A 2022-es Scottish Open döntőse lesz az idei világbajnokság egyetlen főtáblás újonca.
picture

Joe O'Connor

Fotó: WorldSnooker

A tavalyi meglepetésember, Si Jiahui furcsa meccsen, de végül simán győzött honfitársa ellen. Wu Yize egészen remekül kezdett, 4-0-ra elhúzott. Az ötödik frame-et szoros csatában elbukta, és onnantól fogva nem tudott több frame-et hozni. Sorozatban tíz frame került Sihez, aki ezzel 10-4-re győzött, és másodszor kvalifikált a Crucible-be.
A másik kínai párharcot Pang Junxu 10-8-ra hozta Cao Yupeng ellen. Hossein Vafaei és David Gilbert is kínai ellenfelet győzött le. Az iráninak papíron könnyű dolga volt a selejtező első fordulójából induló, 110. helyen rangsorolt Jiang Jun ellen. Le is győzte 10-5-re, és harmadszor lesz ott a főtáblán. Gilbert 10-6-ra győzött Xiao Guodong ellen, miután 5-0-s vezetését gyakorlatilag végigvitte a mérkőzésen. Gilbert vacak szezont fut, viszont öt éve elődöntőt játszott a Crucible-ben.
Jó napjuk volt a walesieknek, hiszen mindhárom asztalhoz álló játékosuk győzött szerdán. Dominic Dale-lel, Jak Jonesszal, valamint természetesen Mark Williamsszel összesen hat walesi lesz ott a Crucible-ben. A kínaiak már nem muzsikáltak ennyire jól, mindössze hárman (Pang és Si mellett Lyu Haotian) kvalifikáltak a főtáblára, ahol a két kiemelttel, Ding Junhuival és Zhang Andával együtt így öten lesznek.
forrás: WST
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés