Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Forrósodnak a pletykák a kiszakadó snooker-sorozatról, Murphy „hűségesküt” várna a játékosoktól

Szabó Bence

Frissítve 29/04/2024 - 10:44 GMT+2

A következő idénytől alaposan felfordulhat a snooker helyzete, egyre többet hallani arról, hogy bizonyos játékosok otthagyhatják a World Snooker Tourt. A pletykák a vb alatt is erősödnek, Shaun Murphy szerint pedig lehet sejteni, kik az érdekelt játékosok. Őt állítása szerint nem keresték, és hűséges is marad majd a WTS-hez, az őt legyőző Stephen Maguire ellenben nyitott az ajánlatokra.

Shaun Murphy

Fotó: Getty Images

Mennyire változik meg a jelenleg ismert snooker az új idénytől?
A világbajnokság és vele a 2023/24-es szezon lassan az utolsó hetére fordul, így egyre több a kérdés azzal kapcsolatban, hogyan alakul majd a következő idény. Az utóbbi időszakban ugyanis sokat hallani arról, hogy egyes játékosok részvételével egy új sorozat, komoly anyagi háttérrel, kiszakadhat a jelenleg a sportág csúcsát jelentő World Snooker Tourból.
A helyzet – amihez hasonlót az elmúlt években olyan sportoknál is láttunk megtörténni vagy felmerülni, mint a golf, vagy a kerékpár – érthető módon megosztja a játékosokat. Vannak, akik nyitottak lennének az új lehetőségre, míg mások váltig állítják, ők a Touron képzelik el a jövőjüket.
Nem tudni pontosan, kik lehetnek azok, akik már elköteleződtek a lehetséges új sorozat mellett, de az egyértelmű, hogy a játékosok között vannak nézetkülönbségek. Legutóbb a Shaun Murphy - Stephen Maguire meccs után vált egyértelművé, hogy mekkorák.
A két játékos köztudottan amúgy sem kedveli egymást, ezt Maguire bizonyította azzal is, amikor ellenfele vasárnapi legyőzését követően látványosan ünnepelt. A meccs után mindkettejüket megkérdezték a különutas játékosok helyzetéről, és a köztük húzódó ellentét fényében nem volt meglepő, hogy gyökeresen másképp álltak a kérdéshez.
Murphy a napokban már beszélt arról, hogy a háttérben vélhetően zajlik a szervezkedés, szerinte nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy ezt észre lehessen venni, és kitalálni, kik azok a játékosok, akik érintettek. Név szerint John Higginst és Mark Williamset említette.
Egyúttal azt is leszögezte, ő semmilyen hasonló elképzelést nem támogat.
„Nem keresett meg senki, nem tudok semmit, senki nem hívott. De nem is érdekel a lehetőség. Úgy tűnik, néhány játékos aláírhatott egy titoktartási szerződést. Hallottam olyat, hogy én is köztük vagyok, de nem. Befejezem az idényt, a következőben pedig visszatérek (a Tourra).”
picture

Shaun Murphy

Fotó: Getty Images

Murphy örül, hogy a világranglistán pillanatnyilag második Judd Trump is hasonló véleményt fogalmazott meg az ügyben. Murphy szerint vannak játékosok, akik nem hűségesek a sorozathoz, ami a csúcsra jutatta őket.
Sajnálatos, hogy nem támogatják jobban a Tourt, ami annyi mindent adott nekik, mielőtt kiszakadtak volna.
A vb-ről frissen kiesett játékos az nem lehet megoldás, hogy a kiszakadók mindkét sorozatban szerepeljenek.
„Nem tetszene egy olyan helyzet, hogy elszakadnak, de a Triple Crown-versenyekre visszatérnek. Ki kell tűznöd a zászlót és hűséget kell fogadnod valahova.”
Ezzel szemben Maguire, bár állítása szerint ugyanúgy semmi biztosat nem tud a pletykákkal kapcsolatban, nagyon is nyitott a lehetőségre.
„Csak más játékosoktól hallottam a dologról, de szerintem jó, ha más is érdeklődik. A számok, amikkel dobálóznak, elég érdekesen hangzanak. Én mindenre nyitott vagyok, mindig figyelek. Nem kerestek meg, de az ajtóm nyitva áll.”
Maguire emellett úgy fogalmazott, minden lehetőség, ami nem egy Barnsley-ban vagy Leicesterben játszandó tornát jelent, érdekes lehet. A skót játékos ezzel a hagyományosan általában brit helyszíneknek, köztük kicsit talán a vb-nek helyszínt adó Crucible-nek is odaszúrt, hiszen a napokban a színház alkalmasságáról is éles vita dúlt a versenyzők között a sajtóban.
Hogy miként alakul majd a különutas játékosok és egy esetleges új sorozat sorsa, az valószínűleg majd csak a szezon végeztével derül ki. Addig még a világbajnokság jó fele hátra van, kezdve mindjárt hétfő délután kettőtől Ronnie O’Sullivan és Ryan Day 10-6-nál megszakított meccsének utolsó szakaszával.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés