Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Judd Trump egyre jobb formában játszik a világbajnokságon

Buzás Gábor

Frissítve 28/04/2024 - 10:25 GMT+2

Judd Trump és Jak Jones volt a szombati nap két továbbjutója a snooker-világbajnokságon. Trump győzelme azt jelenti, hogy továbbra is van esély arra, hogy összejön a Ronnie O'Sullivan elleni szuperrangadó az elődöntőben. Jones győzelme Si Jiahui ellen pedig azt eredményezi, hogy nincs több kínai játékos a mezőnyben. Trump és Jones egyébként egymással találkozik a negyeddöntőben.

Judd Tump

Fotó: WorldSnooker

Trumpnak 11-5-ös előnyből kellett lezárnia a Tom Ford elleni mérkőzést, és ez természetesen nem okozott neki gondot. 2-2-re hozták ki az utolsó etapot, Trump tehát 13-7-tel jutott tovább. És egyre meggyőzőbb a játéka, bár az is igaz, hogy eddig nem kapott őrülten nehéz ellenfeleket. És a következő sem lesz a legacélosabb, de róla kicsit később. 2019 világbajnoka ezt nyilatkozta:
"Nem helyezek túl nagy nyomást magamra, igyekszem élvezni a játékot. Ugyanannyira akarom megnyerni ezt a versenyt is, mint az összes többit. Vannak, akiknek mindennél többet jelent megnyerni ezt a tornát, de közben elfelejtik élvezni a játékot. Velem viszont nem ez a helyzet.
Tom és én, mindketten küszködtünk. Meg kellett őriznem a türelmemet, amikor nem igazán ment jól a pozicionálás. Nehéz a legjobb játékodat nyújtanod, amikor nem kényszerítenek rá."
Utóbbi mondat Trump szezonjának túlnyomó részére igaz. Csak éppen azt ne felejtsük el, hogy amikor kellett volna, akár Mark Allen ellen a Bajnokok Bajnoka döntőjében, akár a Ronnie O'Sullivan elleni két mérkőzésén, akkor bizony nem tudta a legjobbját előhúzni.
Jak Jones lesz tehát a következő ellenfele, aki 13-9-re győzött Si Jiahui ellen. Nem volt valami magas a színvonal, viszont az egyértelműen látszott, hogy a walesi volt az, aki többet tett a győzelemért, több kockázatot vállalt. Kiesett tehát a tavalyi elődöntős, viszont ismét legalább negyeddöntőt játszik Jones a világbajnokságon, egymás után másodszor, úgy, hogy tavaly debütált. És úgy, hogy egy egészen gyatra szezont produkált.
picture

Jak Jones

Fotó: WorldSnooker

Rachel Casey, az Eurosport riportere megkérdezte tőle, hogy honnan jön ez a jó játék, amire nagyon őszintén annyit felelt, hogy valójában nem játszott jól egyik mérkőzésén sem. Jólneveltsége okán nem tette hozzá, hogy egyik ellenfele sem tudta ezt kihasználni. Jones egyébként véget vetett a kínaiak szereplésének, mind az öt kínai főtáblás búcsúzott, kettőt ő maga ejtett ki. Sőt, a selejtező utolsó fordulójában is egy erős kínai játékos, Zhou Yuelong ellen győzött. Jones egyébként az első játékos Matthew Stevens óta, aki az első két világbajnoki szereplése alkalmával negyeddöntőbe jutott. Az idősebb walesi egyébként a harmadik szereplésekor már a fináléig menetelt...
Shaun Murphy és Stephen Maguire másodszor is lejátszott egy 5-3-as etapot, és ezt is a skót nyerte, aki így már 10-6-ra vezet. Nagyon sok ökölrázás tarkította a mérkőzést a két ősi ellenlábas között. Mindketten felturbózták magukat egymás ellen, de ez a harag, vagy micsoda, egyelőre Maguire-t sarkallja inkább jó teljesítményre. Már csak három frame-et kell nyernie, Murphy csak egy nagy fordítással juthat tovább. Vasárnap 11 órakor térnek vissza az asztalhoz a befejező szakaszra.
És ez lesz az egyetlen mérkőzés, mely véget ér vasárnap. Délután folytatódik Jack Lisowski és Stuart Bingham csatája, melyet két nagy breakkel indított az ifjabb angol, aztán viszont a harmadik frame-ben szétesett a játéka, és 2015 világbajnoka zsinórban öt frame-et meg tudott nyerni. A nyolcadikat viszont behúzta Lisowski, így 5-3-mal mentek el a szállodába.
.
picture

Bingham elemében: falról belökött rózsa, majd egy poénos csattanó

Szintén délután láthatjuk John Higginst és Mark Allent. A skót hihetetlen módon megnyert négy frame-et az első nyolcból, pedig nem nagyon ment neki a játék. Az északír lökött három nagyobb breaket, de hiába, mert nem vezet. Este folytatja Kyren Wilson és Joe O'Connor, ahol az esélyeknek megfelelően Wilson vezet 6-2-re, aki megnyert három szoros csatát és lökött három frame-nyerő breaket.
És vasárnap délelőtt elkezdődik a második forduló utolsó összecsapása, Ronnie O'Sullivan és Ryan Day mérkőzése. Vasárnap két etapot játszanak, hétfőn a harmadikat. Ha lesz... Mindenféle szócséplés helyett íme a Bontószög podcast tippjei:
Buzás Gábor: Ronnie O'Sullivan 13 - 3 Ryan Day
Szentimrei Kristóf: Ronnie O'Sullivan 13 - 5 Ryan Day
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés