Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Judd Trump a szezon királya akar lenni Ronnie O'Sullivan legyőzésével

Buzás Gábor

Frissítve 17/04/2024 - 15:04 GMT+2

Az idei snookerszezont teljesen egyértelműen két játékos uralta: Ronnie O'Sullivan és Judd Trump. Mindketten öt-öt versenyt nyertek és mind a ketten átlépték már az egymillió fontos kereseti küszöböt a pénzdíjak tekintetében. Messze-messze ők a legsikeresebbek idén. A szezonzáró világbajnokságon az elődöntőben futhatnak össze, amennyiben mindketten hozzák a papírformát.

Judd Trump lehetetlen pirosat oldott meg - videó

Judd Trump nagyon szeretne összecsapni a Crucible-ben Ronnie O'Sullivannel, hogy bebizonyítsa, jelenleg ő a legjobb játékos, és nem a Rakéta. Más kérdés, hogy kettejük idei versenyét egyértelműen O'Sullivan vezeti, hiszen mindkét Triple Crown-címet ő szerezte meg, ráadásul megnyerte mindkét Trump elleni mérkőzését.
A világelső az Egyesült Királyság Bajnoksága és a Masters mellett a World Grand Prix, a Shanghai Masters és a szaúdi World Masters of Snooker trófeáit emelhette a magasba. Trump öt pontszerzőt nyert: az English Opent, a Wuhan Opent, a Northern Ireland Opent, a German Masterst és a World Opent. Trump volt az első, és máig egyetlen játékos, aki egy szezonban hat pontszerzőt tudott nyerni, és ezt megismételheti idén, amennyiben elviszi a világbajnoki trófeát. Egyébként az is elképesztő rekord, hogy már harmadszor nyer legalább öt pontszerzőt egy szezonon belül.
A világbajnokságon O'Sullivan a második, Trump a harmadik kiemelt, ami azt jelenti, hogy egy ágra kerültek, azaz az elődöntőben találkoznak, már ha eljutnak odáig. Stephen Hendry beszélgetett Trumppal a Cue Tips műsorában, és arról kérdezte 2019 világbajnokát, hogy számít-e neki, hogy összefut-e O'Sullivannel.
"Mindenképp. Mind a ketten csodás szezont futottunk, jó lenne még egyszer találkozni idén, a világbajnokságon is. Korábban sosem volt ilyen, hogy két játékos együtt domináljon egy szezont. Azt gondolom, jó lenne a snookernek, ha összejönne ez a mérkőzés a világbajnokság elődöntőjében, ahol eldőlne, hogy melyikünk a szezon legjobbja."
Trump persze nyilvánvalóan szeretné megnyerni ezt a mérkőzést, ha létrejön, és utána a döntőt is, hogy megszerezze második világbajnoki címét. O'Sullivan célja pedig az újabb történelemírás, hiszen a nyolcadik trófeájáért száll harcba. És ha úgy alakul, Trump még szurkolni is fog neki:
"Amilyen szuper szezont futottunk, örülnék, ha az egyikünk nyerné meg a világbajnokságot is. Persze annak örülnék a legjobban, ha én lennék a győztes, de úgy vagyok vele, ha nekem nem sikerül, akkor nyerje meg Ronnie. Hogy megkoronázza ezt a hihetetlen szezont.
Ha bárki más nyeri meg a vb-t, az elhomályosítja a szezonunkat. A legtöbb évben nagyon nyíltnak ígérkezik a világbajnokság, de most nem így látom. Az aktuális forma alapján nem sok esélyest látok a címre."
forrás: metro.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés