Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan negyeddöntős a világbajnokságon

Buzás Gábor

Frissítve 29/04/2024 - 16:19 GMT+2

Ronnie O'Sullivan 13-7-re legyőzte Ryan Dayt a snooker világbajnokság második fordulójában, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol Stuart Bingham vagy Jack Lisowski lesz az ellenfele. A nyolcadik világbajnoki címére törő O'Sullivan 22. alkalommal lesz ott a világbajnokság negyeddöntőjében. Kyren Wilson is simán győzött.

Így jutott negyeddöntőbe Ronnie O'Sullivan a világbajnokságon - videó

A világelső az első fordulóban Jackson Page-et megsemmisítette egy 10-1-es győzelemmel, de a második mérkőzésén már nehezebb dolga volt. Egyrészt nagyobb ellenállásba ütközött egy nagyobb kaliberű játékos ellen, másrészt neki magának nem ment annyira jól a snooker, mint az első mérkőzésén.
Valamiért sokkal több hibát követett el, sokkal több lehetőséget adott az ellenfelének, mint az első körben. Ennek ellenére is volt egy remek sorozata, amikor 6-4-es vezetés után megnyert sorozatban négy frame-et, és 10-4-re ellépett.
Nem tudjuk, hogy O'Sullivan miért rontott önmagához képest ennyire sokat. Hogy Day nem helyezte őt nagy nyomás alá, az biztos. Lehet, hogy csupán annyi áll mögötte, mint amit Judd Trump is mondott? Miszerint nagyon nehéz a legjobb játékodat nyújtanod, ha nem késztet rá az ellenfeled. Másként megfogalmazva Trump is, O'Sullivan is annyit adott ki magából, amennyi szükséges volt.
Ha ez így van, akkor a nyolcadik vb-címért és a szezon Triple Crownért áhítozó rajongóknak nem kell nagyon aggódniuk. De ha valami más gondja van a kedvencüknek, akkor bizony nehéz dolga lesz a folytatásban. Akár már a negyeddöntőben is, és ha Trump ellen játssza az elődöntőt, illetve Mark Allennel a finálét, akkor ott már ez a játék aligha lesz elég.
O'Sullivannel egyidőben továbbjutott Kyren Wilson is, aki Joe O'Connor ellen győzött 13-6-ra. Ő is 10-6-os vezetésről kezdte meg a befejező etapot, és ő frame-et sem vesztett. Wilson játéka üdítően erős ahhoz képest, hogy elég gyenge szezont futott. ne feledjük, négy éve döntőt játszott a Crucible-ben, és emellett is van még két elődöntője.
Hétfő este O'Sullivan és Wilson is kap ellenfelet a folytatásra. Előbbi a Stuart Bingham - Jack Lisowski mérkőzés győztesével játszik majd, Wilson pedig vagy Mark Allennel, vagy John Higginsszel. Mindkét mérkőzésen az előrébb írt játékos vezet 9-7-re. És kedden-szerdán le is mennek a negyeddöntők, innentől nagyon felgyorsulnak az események a snooker világbajnokságon.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása