Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Marozsán: „Csalódott vagyok, ez egy jó sorsolás volt”

Eurosport Magyarország

Publikálva 18/04/2024 - 21:57 GMT+2

Marozsán Fábián fájdalmasnak nevezte a barcelonai salakpályás torna nyolcaddöntőjében Facundo Diaz Acosta ellen elszenvedett vereségét, de már a madridi fellépésre készül.

Marozsán Fábián

Fotó: AFP

Menedzsmentjének tájékoztatása szerint Marozsán nem jön haza a madridi verseny előtt. Erőnléti edzője, Varga Antal kiutazott hozzá, és a következő napokban az erőnlétének fejlesztésén lesz a hangsúly.
"Jól kezdtem az első szettet, megnyertem a fontosabb pontokat, kétszer is elvettem az adogatását, el is bizonytalanodott, főleg fonák oldalon. Úgy éreztem, bírom energiával, mentálisan is, de aztán a második játszmában jött tőle egy váratlan, erős fonák egyenes szinte a semmiből, és elbuktam a szervámat. Ezzel megalapozta a szettet, és végig is vitte a bréket" - mondta a mérkőzés kapcsán a magyar játékos, kifejtve, hogy ezt követően minden "ki-ki helyzet" Diaz Acosta javára billent, aki remekül helyezkedett, minden jött vissza tőle, hátulról játszott, és őt is leszorította.
"Okos volt a taktikája, nekem pedig ez csak a második salakos mérkőzésem idén, így nem tudtam rá jól reagálni. A döntő szettben már tanácstalan is voltam, ő pedig erőre kapott, a végén is könnyen kiszerválta a meccset. Csalódott vagyok, és fáj a vereség, ez egy jó sorsolás volt, hiszen nem olyan kaliberű játékossal kellett összecsapnom, mint mondjuk Casper Ruud vagy Carlos Alcaraz, de egyetlen játékos sem nyer meg minden meccset, még szoknom kell a salakot, és már Madridra koncentrálok" - fogalmazott.
Marozsán a következő napokban intenzívebb erőnléti edzéseken vesz majd részt, és szombaton utazik át a spanyol fővárosba. Mint mondta, a madridi magaslaton jobban szállnak a labdák, amit ő nem annyira szeret, de reméli, hogy "lesz benne egy-két kör".
"Az elsődleges, hogy stabilabb legyen a formám salakon is" - magyarázta Marozsán, aki vélhetően jövő szerdán lép legközelebb pályára.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés