Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Marozsán szettelőnyről veszített salakspecialista ellenfelével szemben

Eurosport Magyarország

Publikálva 18/04/2024 - 18:15 GMT+2

Marozsán Fábián három szettben kikapott a nyolcaddöntőben a barcelonai salakpályás férfi tenisztornán.

Marozsán Fábián

Fotó: Getty Images

A világranglistán elfoglalt 39. helyével jelenleg a legelőkelőbben jegyzett magyar játékost 17-edikként emelték ki a szervezők, és csak a második fordulóban mutatkozott be, mivel átvette a sérülés miatt visszalépett, címvédő Carlos Alcaraz helyét a főtáblán. Szerdán mindössze 47 percet töltött a pályán, mivel a francia Luca van Assche (99.) a második szettben sérülés miatt feladta a meccset.
A csütörtöki folytatásban egy igazi salakspecialista következett az argentin Facundo Diaz Acosta személyében, aki 53. az ATP-rangsorban, és februárban tornát nyert Buenos Airesben. A 24 éves magyar azonban bréklabdát sem engedélyezett ellenfelének az első szettben, miközben kétszer is semmire elvette a dél-amerikai adogatását, és 35 perc alatt hozta a játszmát.
A második felvonás argentin brékkel indult, majd a Hajdúszoboszló SE sportolója részéről további küzdelmes szervagémek jöttek, de mivel nem tudta visszavenni az elvesztett adogatást, Diaz Acosta 75 perc elteltével kiegyenlített.
Jöhetett a döntő játszma, melyben tovább tartott a balkezes ellenfél lendülete, aki 3:0-ra elhúzott, és gond nélkül hozta a szerváit. Az ATP-tornán először kiemeltként versenyző Marozsán 1:4-nél ismét elbukta az adogatását, és innen már nem tudott visszakapaszkodni, 1 óra 47 perc után az argentin ünnepelhetett.
Eredmény, nyolcaddöntő:
Facundo Diaz Acosta (argentin)-Marozsán Fábián (17.) 3:6, 6:3, 6:1
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés