Jó hírt közölt a Nürburgring 24 órás szervezője: a június 5-6 között esedékes versenyre korlátozott számba, de már beengedhetnek nézőket.

Mivel a WTCR szezon is a Nordschleifén, a legendás hosszútávú-verseny előfutamaként indít 2021-ben, így közel egy év zártkapuzás után végre Michelisz Norbiék is élvezheti a közönség jelenlétét.
Most persze még csak mutatóban lehetnek nézők, szó sincs arról, hogy máris visszatérhetnek a korábbi 200 ezres tömegek; egyelőre 10.000 szerencsés nézheti majd a helyszínről a WTCR futamait, majd utána a Nürburgring 24h-t.
WTCR
Bekeményített a Lynk & Co, a Cyan Racing azonnali BoP változtatást szeretne
EGY ÓRÁJA
Ők is csak bizonyos feltételek mellett vásárolhatnak belépőt: vagy negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük, vagy olyan kártyát kell felmutatniuk, ami igazolja, hogy már átestek a fertőzésen, esetleg megkapták a védőoltást.
„Boldogok vagyunk, hogy végre a nézőket is köszönthetünk majd a 24 órás versenyen. Ez annak az úttörő munkának az eredménye, amit az idei évben elvégeztünk. A döntés nagyfokú felelősségvállalást és extra költségeket jelent számunkra, de közben pozitív impulzusokat is adhat a régiónak, a szervezőknek, a motorsportnak és a Nürburgring rajongóinak. Közben pedig a fertőzés elleni védekezés a legfontosabb” – mondta a Nürburgring ügyvezetője, Mirco Markfort.
A nézők első körben kizárólag a jól felügyelhető GP-részre mehetnek be, a nagyon népszerű Nordschleife szakaszokat, ahol tömegek kempingeznek évről-évre, egyelőre nem nyitják meg.
Három hónappal az augusztusi, hungaroringi forduló előtt ez remek hír: ha nem áll be kedvezőtlen fordulat, bizakodhatunk benne, hogy Michelisz Norbi, Tassi Attila, Boldizs Bence és a Zengő Motorsport ismét őrült hangulatban gurulhat pályára itthon.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
16 ÓRÁJA
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23