Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Élesedik az ezüstcsata, eldőlhet a másik kieső sorsa is - NB I beharangozó

Rizmayer Bence

Frissítve 26/04/2024 - 10:43 GMT+2

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában javítani szeretne a Paks, az Újpestre roppant nehéz mérkőzés vár, a bajnok Ferencvárosnak pedig nem kell sokat utazni. Visszatér a péntek esti foci, melyen az évet kiválóan menedzselő Zalaegerszeg fogadja a Puskás Akadémiát. A hazaiak még matematikailag nem biztosították bennmaradásukat, de egy pénteki győzelemmel megváltanák a jövő évi NB I-es tagságot.

Újabb komoly verésbe szaladt bele az Újpest a Ferencváros ellen, ezúttal 5-0-ra nyert a bajnoki címvédő a Megyeri Úton. (fotó: MTI/Kovács Tamás)

Fotó: MTI

A felcsútiak már csak 4 pontra vannak a dobogótól, de a Paks-Fradi Magyar Kupa-döntő miatt valószínűleg a 4. hellyel is kiharcolnák az európai kupaszereplést. Könnyű feladata nem lesz Hornyák Zsolt együttesének, hiszen ebben az idényben még nem tudták legyőzni a Zetét.
Szombaton Paks-Mezőkövesd mérkőzéssel folytatódik a 30. kör. Bognár Györgyék borzalmas formában vannak, zsinórban 5 vereségből álló sorozatukat szeretnék megszakítani. A vendégek 8 év után búcsúznak az élvonaltól, így az utolsó 4 fordulóban csak a tisztes helytállás marad nekik. A Paksnak égetően nagy szüksége van a 3 pontra, hogy pariban maradjanak a Fehérvárral. A hétközi kupában aratott siker mellett abban bízhatnak, hogy oda-vissza megverték a Kövesdet ebben a szezonban.
Két középcsapat vív meg egymással a délutáni folytatásban, hiszen a Diósgyőrhöz látogat a Kecskemét. A hazaiaknak még van esélyük a 4. hely megszerzésére, míg a Kecskemét egy pontszerzéssel biztosíthatja az NB I-es bentmaradást. A DVTK egy igazi thrillert nyert előző héten a Loki ellen, míg a KTE 2-1-es sikerrel lökte a szakadékba a Kövesdet. A jelenleg futó idényben mindkétszer a pályaválasztó csapat nyert, így a Diósgyőr többek között erre is támaszkodhat.
A szombati napot a Debrecen-Újpest összecsapás zárja. A DVSC-nek 4 pont hátránya van a Puskás Akadémiával szemben, így egyre távolabbinak tűnik a 4. hely megszerzése. Az Újpest az utolsó pillanatokban kapott ki az MTK-tól az előző fordulóban, de még mindig 9 pontra van a 11. Kisvárda. A 2023-24-es idényben a lilák kapták eddig a legtöbb gólt, nem meglepő, hogy a héten bejelentették Riccardo Piscitelli leigazolását. Ugyan az olasz kapus csak nyártól csatlakozik, komoly erősítés lesz az Újpestnek.
Vasárnap a Kisvárda már tudni fogja mit játszott az Újpest, így próbálkozik megkapaszkodni az egyik utolsó szalmaszálban. Könnyű feladatnak semmiképpen sem ígérkezik a Fehérvár elleni találkozó, mivel a Vidi hajt a 2. helyért - ami adott esetben El-indulást érhet. A Várda 3 meccse veretlen, legutóbb a Fradi bajnokavatását tette kissé keserédessé a 0-0-s döntetlennel. Az utolsó 6 Kisvárda-Fehérvár találkozón háromszor nyert a Várda és 2 döntetlen mellett mindössze egyszer győzött a Vidi - igaz, ezt épp februárban szerezték meg a fehérváriak.
A 30. forduló zárásaként a Ferencváros az MTK otthonába látogat. A zsinórban 6. bajnoki elsőségét bezsebelő Fradi hatalmas csatában jutott be a Magyar Kupa fináléjába szerda este a Nyíregyháza vendégeként. Az MTK-nak reális esélye lehet a 4. hely megszerzésére, hiszen mindössze 3 pont lemaradása van a Felcsúttól. Ugyanakkor a jelenleg futó idényben 11 (!) gólt kapott a Ferencvárostól az MTK és mindkét találkozón nagyon gyengén futballozott Horváth Dávid alakulata. Lehet, hogy a bajnoki címmel birtokában lévő FTC nem lesz annyira harapós kedvében vasárnap.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés