Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

John Higginsnek van esélye megmaradni a top 16 között

Buzás Gábor

Frissítve 26/04/2024 - 10:06 GMT+2

Ronnie O'Sullivan és John Higgins győzelmével ért véget a 2024-es snooker világbajnokság első fordulója. A skót győzelmével összejött a Higgins - Allen negyeddöntős párosítás. Egyben elkezdődött a második kör, ahol már három etapban fogják lejátszani a mérkőzéseket. Judd Trump 6-2-re vezet Tom Ford ellen, David Gilbert pedig 5-3-ra Robert Milkinsszel szemben.

Ronnie O'Sullivan tükörsima győzelemmel jutott nyolcaddöntőbe a vb-n - videó

Ronnie O'Sullivan mindenféle gond nélkül győzött Jackson Page ellen, aki saját bevallása szerint ijedt nyuszikaként játszott ezen a mérkőzésen. A Rakéta következő ellenfele Ryan Day lesz, vasárnap és hétfőn játsszák le ezt a mérkőzést.
John Higgins 5-4-es vezetés után jobban kezdte a második szakaszt, majd 8-5-re elhúzott a negyedórás szünetben Jamie Jones ellen, és 10-6-tal le is zárta a találkozót. A négyszeres világbajnok ezzel nagy lépést tett a top 16 közötti helye megtartása felé, de ehhez még legalább egy mérkőzést hoznia kellene. Márpedig a következő ellenfele Mark Allen lesz, aki jelen formájában esélyesebbnek tűnik ezen a mérkőzésen, mint a skót.
A Bontószög tippjei nem sikerültek kimondottan jól, de annyi baj legyen, végülis ez csak egy játék. Kristóf az első forduló 16 győztese közül mindössze négyet talált el, túl sok meglepetést várt. Gábor konzervatívabban tippelt, de így is csak hat továbbjutót talált el.
Elkezdődött két második fordulós mérkőzés. Ezek már 13 nyert frame-ig tartanak, és az első etapban nyolc frame-et játszanak le. David Gilbert 5-3-ra vezet Robert Milkins ellen, pedig remek esélye volt a 6-2-re is, de az utolsó frame-et Milkins ellopta 64 pontos hátrányból. Péntek délelőtt jönnek a második etapra, és este meg is lesz a mérkőzés győztese, aki az első negyeddöntős lesz az idei tornán.
Judd Trump nem játszott igazán jól, de Tom Ford bőven adta neki a lehetőségeket. A szünetig fej-fej mellett haladtak, aztán viszont a hátralevő négy frame-et besöpörte 2019 világbajnoka, és így 6-2-re vezet. Péntek délután folytatják a mérkőzést, és csak szombaton fejezik be.
picture

Judd Trump

Fotó: Getty Images

Gilbertékhez hasonlóan Jak Jones és Si Jiahui is két etapot játszik le a pénteki napon 11, illetve 20 órás kezdettel. A tavalyi világbajnokság két újonca egyaránt remekül szerepelt egy éve a Crucible-ben, Jones a negyeddöntőig jutott, Si pedig egészen az elődöntőig menetelt. Háromszor játszottak már egymással, mindig szoros mérkőzéseket. A Bontószög podcast tippjei az első fordulóban ugyan nem alakultak mesésen, de nem adjuk fel, továbbra is tippelünk. Hátha valakinek bejön az ellenkezője!
  • Buzás Gábor: Jak Jones 11 - 13 Si Jiahui
  • Szentimrei Kristóf: Jak Jones 10 - 13 Si Jiahui
Délután elkezdődik a forduló egyik rangadója, Shaun Murphy és Stephen Maguire mérkőzése. Ők ketten már vagy harminc éve ismerik egymást, de finoman szólva nincsenek jóban, ami mindenképp ad némi extra fűszerezést ennek a párosításnak. 14-14 az egymás elleni mérlegük, 2001 óta nyűvik egymást profi tornákon. Legutóbb éppen a világbajnokságon futottak össze, két évvel ezelőtt, akkor a skót győzött 10-8-ra.
  • Buzás Gábor: Shaun Murphy 13 - 11 Stephen Maguire
  • Szentimrei Kristóf: Shaun Murphy 11 - 13 Stephen Maguire
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása