A magyar versenyző változatlan csapattal és a megszokott csapattárssal, viszont vadonatúj autóval vág neki a 2021-es szezonnak a WTCR-ben.

A Hyundai Motorsport Customer Racing hétfő reggeli bejelentése szerint az új Elantra N TCR váltja a 2018 óta használt i30 N TCR-t. Idén is két csapatra bízzák az üzemeltetést, a BRC Racing (hivatalos nevén BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse) megtartja a Michelisz Norbi – Gabriele Tarquini párost, miközben az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Teamnél Jean-Karl Vernay érkezik Luka Engstler mellé.
Az új autó sok elemében különbözik az elődtől, hiszen a szedán kialakítású kasztni miatt jó pár dolgot nem lehetett áthozni. A Hyundai nagyon sok részletet nem árult el erről, de annyit igen, hogy az Elantra N TCR-t egy új fejlesztésű kétliteres turbómotor hajtja. Ezen kívül azt is kiemelték, hogy az i30 N TCR-el és a Veloster N TCR-el szerzett tapasztalatok nyilván az új autóba is beépültek.
WTCR Saudi Arabia
Michelisz Norbi még dobogós is lehet az utolsó WTCR-szezonban
23/11/2022 - 10:05
Ami a versenyzőket illeti, Norbi, Tarquini és Engstler már tavaly is Hyundai-jal ment, Vernay viszont új szerzemény. A francia tavaly a privát fejlesztésű Alfa Romeo Giulietta TCR-el az összetett bajnoki címért harcolt, és ez gyári szerződést hozott neki. A WTCR-el párhuzamosan valószínűleg a PURE ETCR-ben is indul majd, azaz zsúfolt túraautós szezon vár rá.
Némi esély van arra, hogy Norbi is egy hasonló dupla programot fusson idén, bár a magyar pilóta korábban többször is hangsúlyozta, szíve szerint csak a Túraautó Világkupára összpontosítana, mert jelenleg ebben a múfajban érzi magát a leginkább versenyképesnek.
Az Elantra N TCR-t már mind a négyen kipróbálhatták, a Hyundai ugyanis mindannyiukat bevonta a 2020 nyara óta tartó fejlesztési munkába. A felkészülésnek pedig még nincs vége, a hátralévő hetekben újabb tesztnapok várnak Norbiékra, bár a pontos programot egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
"Tavaly az én autómon volt az 1-es rajtszám, az első számú célom pedig egyszerű: vissza akarom szerezni. A Hyundai Elantra N TCR-el folytatott tesztek után biztos vagyok benne, hogy folytatni tudjuk a Hyundai i30 N TCR-el írt sikertörténetet. Együtt dolgozva a Hyundai Motorsport Customer Racing mérnökeivel első kézből láttam, milyen komoly munka folyt az autón, és mennyi minden belekerült az elmúlt három évben szerzett tapasztalatokból. Nagy előny, hogy három éve a BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corséval megyek a WTCR-ben, és végig Gabriele volt a csapattársam. Idén is erős egységet alkotunk majd" - fogalmazott Norbi.
A többi versenyző nyilatkozatát hétfő délután olvashatják itt az Eurosport oldalán, és hamarosan Michelisz Norbival is beszélgetünk egy jót.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR Bahrain
Michelisz Norbi merész előzése még a szenvedő felet is lenyűgözte
13/11/2022 - 10:23
WTCR
A futam, ahol Michelisz Norbi ötször volt bajnok és vesztes is
14/10/2022 - 07:56