Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Két kör hátrányból győzött az elnyűhetetlen Corvette Racing

Lantos András

Publikálva 14/06/2023 - 22:15 GMT+2

Akárcsak a Hypercar és az LMP2 esetében, a GT-kategória győztese is nagy sztorit írt a Le Mans 24h századik évfordulóján. A legendás versenytől idén búcsúzó géposztályt a Corvette Racing nyerte meg, annak ellenére, hogy elég rázósan indult számukra a verseny, hiszen egy korai technikai probléma miatt elég hamar két körös hátrányba kerültek.

A Corvette nyerte Le Mans-ban a búcsúzó GTE-kategóriát

Két boxkiállás, két dráma – így indult a Corvette számára a centenáriumi Le Mans 24h.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai csapat rögtön az első kiállásánál elütötte a későbbi LMP2-es győztes egység versenyzőjét, Fabio Scherert.
Ez számukra még nem okozott hatalmas időveszteséget, a következő viszont már annál inkább. Bő egy órával később, amikor másodszor jöttek be a boxba, majdnem 10 percet kellett ott tölteniük egy gátlócsere miatt.
„Rengeteg érzelmet éltem át, és attól csak még különlegesebb lett, hogy gátlót kellett cserélnünk. Egy óra versenyzés után azt gondoltam, kiszálltunk a győzelemért folyó versenyből” - mondta a csapat bronz pilótája, Ben Keating.
„Az egész egy hatalmas érzelmi hullámvasút volt. Kezdve az időmérővel és a megszerzett pole-al, aztán a két kör hátránnyal. Éjfél környékén azt mondtam a feleségemnek, talán képesek lehetünk előre jönni a hetedik helyig. Aztán reggel fölkeltem, és tessék… Még vissza kell néznem a versenyt, mert fogalmam sincs, hogyan jöttünk vissza.”
A majdnem két kör hátrányból az egyiket az új biztonsági autós szabálynak köszönhetően tudták ledolgozni, a másikat pedig a rendkívül erős éjszakai etapokkal. Egy másik safety car-os lehetőségről viszont lemaradtak a boxutca kijáratánál álló sportbíró hibája miatt.
A kijáratnál várakozó autókat, köztük a kategória listavezetőjét ugyanis túl hamar engedték vissza a pályára (nem várták meg a következő safety car vonatot), így a #33 Corvette az éllovas mögé került, és nem vehetett részt a ’pass around’ folyamatban. Ekkor megint azt hitték, elszálltak a győzelmi esélyek, de végül a remek éjszakának és Nicolas Varrone szuper utolsó etapjának köszönhetően mégis nyertek.
„Ez volt a GTE utolsó versenye Le Mans-ban. A centenáriumi évforduló, ráadásul a Corvette 25. évfordulója. Ezek miatt igazán különleges a győzelem. Nagyon meghatott, hogy láttam az amerikai zászlót, és hallottam az amerikai himnuszt Le Mans-ban” – lelkendezett a végén Keating.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés