Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hat autó, köztük a győztes Ferrari szabályosságát vizsgálták Le Mans után – itt az eredmény

Lantos András

Publikálva 25/07/2023 - 15:48 GMT+2

Közel 40 nappal a centenáriumi Le Mans 24h leintése után vált véglegessé az örökre emlékezetes verseny eredménye. A szaksajtót leszámítva nem kapott óriási publicitást, hogy a célba érkezést követően összesen hat autót; öt Hypercart és az LMP2-t Inter Europol Orecát vonták technikai vizsgálat alá. A folyamat mostanra zárult le.

Ferrari 499P (Fotó: FocusPackMedia)

Fotó: From Official Website

A műszaki ellenőrzésért felelős küldött közleménye szerint a „mélyreható vizsgálat” nem tárt fel szabálytalanságot egyik esetben sem.
Ennél sokkal többet nem tudni, hiszen a verseny után is csak annyit közöltek, a szóban forgó hat autó, a #2 Cadillac, a #5 Porsche, a #8 Toyota, az #51 Ferrari, a #93 Peugeot és a #34 Inter Europol Oreca néhány alkatrészét lefoglalták további vizsgálat céljából.
Az akkor kiadott közlemény nem pontosította, hogy mely alkatrészekről van szó, a Sportscar365 viszont beszélt az LMP2-győztes csapat vezetőjével, és Sacha Fassbender elmondása szerint náluk az elektronikáról és a hozzá kapcsolódó kábelezésről volt szó.
A lengyel csapat annyira biztos volt az igazában, hogy a monzai hétvégén is ugyanebben a konfigurációban mentek.
„További vizsgálatokat hajtottunk végre a #2, #5, #8, #51, #93 és a #35 autóról begyűjtött alkatrészeken. A mélyreható elemzés során kiderült, valamennyi autó megfelelt a szabályoknak” – olvasható a közleményben.
Az Endurance Világbajnokság következő állomását szeptember 10-én rendezik a Fuji versenypályán, Japánban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés