Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Federer és Nadal lehet GOAT Tsitsipas jó érvekkel alátámasztott véleménye szerint

Takács Márton

Publikálva 27/04/2023 - 17:07 GMT+2

Madrid Mutua Open: Stefanos Tsitsipas szerint minden idők legnagyobb teniszezőjét nem az eredmények alapján kellene meghatározni, hanem aszerint, hogy ki inspirált sok embert arra, hogy kezdjen valamit az életével. Ennek megfelelően a görög teniszező Roger Federert és Rafael Nadalt nevezte meg GOAT-ként.

Rafael Nadalnak jelenleg milyen esélyei lennének Carlos Alcaraz ellen a Garroson?

Stefanos Tsitsipas Novak Djokovicot nem említette a legnagyobbak között.
Roger Federer és Rafael Nadal felel meg a GOAT definíciójának Stefanos Tsitsipas szerint. A világranglista-5. görög erről a Madrid Openen való szereplése előtt beszélt.
Az elmúlt évtized óta nagy vita folyik arról, hogy kit nevezünk minden idők legjobbjának a teniszben. Serena Williams, Novak Djokovic, Federer és Nadal neve merül fel a leggyakrabban.
Tsitsipas, aki ezen a héten Madridban szerepel, elmondta a saját véleményét is a témában – és igen jó érveket használt.
"Számomra a GOAT nem az, aki a legtöbb tornát, a legtöbb Grand Slamet, vagy a legtöbb mérkőzést nyerte" - mondta Tsitsipas a MARCA-nak.
Nálam a GOAT az a személy, aki a legtöbb embert hozta a sportágba, aki a legtöbb embert vonzotta a sportághoz, aki sok embert inspirált arra, hogy kezdjen valamit az életével.
Az a személy, aki a mesterségével és azzal, amit csinál, örömet szerzett más embereknek. Azt hiszem, ebben az esetben elég egyértelmű, hogy Roger Federer óriási hatással volt ezekben, ahogy Rafael Nadal is."
Tsitsipas a múlt hétvégi Barcelona Open döntőjében kikapott Carlos Alcaraztól, és ezzel 0-10-re (!) növelte az ATP500-as döntőkben elért mérlegét.
picture

Barcelonában jött össze Alcaraz első címvédése - A döntő összefoglalója

A 24 éves görög 0-4-es mérleggel áll Alcaraz ellen is, és elismerte, hogy a fiatal spanyol nagy akadályt jelent számára azokon a tornákon, ahol mindketten játszanak.
„Az egyetlen módja annak, hogy legyőzzem őt, ha edzek, hogy javítsak a játékomon” - mondta Tsitsipas. "Nagy akadállyá vált számomra. Keményen dolgozik, és ez olyan aspektusokban látszik, mint a rugalmassága és a gyorsasága a pályán.
Ő inspirációforrás, és bizonyos szempontból szeretnék olyan lenni, mint ő. Ahhoz, hogy lépést tartsak vele, csak bele kell fektetnem az órákat."
Tsitsipas az első madridi mérkőzésén azzal a Dominic Thiemmel játszik majd, aki az év elején szintén kifejtette álláspontját a GOAT-kérdésben.
Faék egyszerűségű érvelésében úgy fogalmazott, hogy "véleményem szerint a Grand Slam-címeknek kellene a meghatározó kritériumoknak lenniük minden idők legjobbjának meghatározásakor, ez a négy legfontosabb torna a teniszben. A Slamek számítanak, így valószínűleg az lesz a GOAT, akinek a legtöbb címe van ezekről."
Vagyis az osztrák kizárta Federert a kategória lehetséges jelöltjei közül (Tsitsipas meg Djokovicot nem említette).
Lehet, hogy Thiemnek van már GS-címe a 2020-as US Openről, de ebben a kérdésben a major nélküli Tsitsipas lemosta őt a pályáról.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés