Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal 14. Garros-sikere az Eurosport szakértőit is lenyűgözte - eldőlt a GOAT-vita is?

Takács Márton

Publikálva 06/06/2022 - 14:13 GMT+2

Az Eurosport szakértői, Chris Evert, Tim Henman, Mats Wilander és Alex Corretja nyilatkozott arról, hogy Rafael Nadal a Roland Garroson megszerezte 14. koronáját, amivel tovább növelte a francia nyílt teniszbajnokságon elért rekordját és a Grand Slam-győzelmei számát. Vajon ő a legesélyesebb arra, hogy a férfi tenisz legjobbjaként emlegessük?

Rafael Nadal 14. alkalommal tehette meg ezeket a mozdulatokat Párizsban

Fotó: AFP

Chris Evert, Tim Henman, Mats Wilander és Alex Corretja is óriási dolognak tartja Rafa Nadal újabb győzelmét.
"Itt a vége. Rafael Nadal 14-szeres Roland Garros-bajnok, 22-szeres Grand Slam-győztes, és Rafael Nadal a legnagyobb. Mert az, hogy ki a legnagyobb, nem azon múlik, hogy ki kinek drukkol, hogy ki a kedvence a három legnagyobból. Itt vannak objektív dolgok. Amit Rafael Nadal 2022-ben a pályára tett, az a másik kettő fölé helyezi.
Lehet persze, hogy Novak Djokovic esetleg majd még húz egyet és fölülmúlja. De hogy pillanatnyilag a világ valaha volt legnagyobb teniszezőjét Rafael Nadalnak hívják, az nem kérdés. És ez nem múlhat azon, hogy valaki Federert szereti, vagy valaki Novak Djokovicot. Ez a győzelem tényleg fölfoghatatlan." – ezt Szabó Gábor mondta a Roland Garros vasárnapi döntőjének televíziós közvetítésében, Rafael Nadal értékesített meccslabdája után.
Erre a vonatra ültek fel az Eurosport szakértői is, akik a férfiaknál folyó GOAT-vitáról is kifejtették véleményüket, miután Rafael Nadal rekordot jelentő 14. Roland Garros-címét szerezte meg.
Nadal immár 22 Grand Slam-győzelmet tudhat magáénak, amivel kettővel előzi meg Novak Djokovicot és Roger Federert az örökranglistán. Ez az első alkalom, hogy Nadal egyazon évben megnyerte az Ausztrál Opent és a francia nyílt teniszbajnokságot is.
A Salakkirály valószínűleg soha nem felejthető ovációban részesült, amikor a Philippe Chatrier Stadion salakjára lépett, miközben a hosszan tartó sérülései miatt arról is lehetett hallani, hogy esetleg visszavonul, de a 2 óra 18 perc alatt aratott domináns győzelme során nem mutatta a fájdalom és a szenvedés jeleit. Azóta persze kiderült, hogy ez a folyamatos injekciókúra miatt történhetett, ami hosszú távon viszont a saját bevallása szerint sem megoldás.
picture

Roland Garros : Rafael Nadal - Casper Ruud: a döntő legszebb labdamenetei

Nadal a győzelmet követő beszédében azt sugallta, hogy még nem hagyja abba a teniszt, és inkább tovább fog küzdeni, és ez a gondolat nagyon elragadtatta az Eurosport szakértőit, akik közül sokan a párizsi pálya mellett próbálták meg felmérni, hogy hol helyezkedik el a spanyol a férfi GOAT-vitában.
"Két évvel ezelőtt azt hittem, hogy Novak lesz az, aki a legtöbb Grand Slam-címet nyeri, ő volt a világelső, Rafa pedig csak a francia nyílt bajnokságon kezdett el nyerni, és nem voltunk biztosak benne, hogy a kemény pályákon is tud-e győzni." - mondta Chris Evert az Eurosportnak.
"De most már kettővel előrébb van, a teste úgy tűnik, elég jól bírja. Azt hiszem, ez a cím a legjelentősebb, amit valaha is elért, átvészelve a megpróbáltatásokat. Négy vagy öt héttel ezelőtt gondoltuk volna egyáltalán, hogy játszani fog a Roland Garroson? De visszajött, és rengeteg feszült meccsen ment keresztül.
Vasárnap felszabadultan, nagyon lazán jött ki a pályára - szerintem tudta, hogy Caspernek nincs meg az az egy ütése, amivel árthatna neki. Rafa stabilan játszott, és ez elég volt neki ahhoz, hogy megnyerje a meccset Casper ellen." - tette hozzá Evert.
picture

Öröm a köbön

Fotó: AFP

Tim Henmant is lenyűgözte a spanyol gigász teljesítménye:
"Ha Nadal egészséges, ami most nagy kihívás a lábsérülésével, akkor meg tudja nyerni Wimbledont? Abszolút.
Ez hihetetlenül izgalmas. Ami azt illeti, hogy ki fogja a legtöbb Grand Slamet nyerni, néhány évvel ezelőtt még biztosan Djokovicot mondtam volna. De most, ezzel a kis távolsággal, úgy gondolom, hogy Nadalnak nagy esélye van.
Lenyűgöző lesz látni. Három hét múlva lesz még egy lehetősége, szóval drukkolok, nagyon remélem, hogy Rafa ott lesz a füvön is.
Ha már annyit nyertél, mint ő, sosem tudhatod, mi vár rád a sarkon túl. Azt hiszem, nagyon őszinte volt, és nagyon őszintén elmondta, hogy nem tudja, hogy visszatér-e ide.
Ez egy újabb salakpályás mesterkurzus volt. Biztos, hogy a naptári Grand Slam lehetősége is motiválni fogja őt, hogy folytassa. Ezért szorítunk neki, mert kiváltság látni sportágunk egyik legnagyobb bajnokát így játszani."
picture

Roland-Garros : Nadal 5 legszebb labdamenete

Mats Wilander is elmondta a véleményét:
"Azt hiszem, ez lehet a legédesebb cím, amit Rafa a Roland Garroson nyert. Először is, azt sem tudta, hogy tud-e majd játszani.
Most már ne csak a 14 Garros-sikere, hanem a 22 Grand Slam-győzelme álljon a középpontban. Most Roger és Novak előtt van. Talán ez lehet a fő oka annak, hogy ő lesz minden idők legnagyobb játékosa.
De ismétlem, annyira alázatos és annyira a jelen pillanatban van, hogy úgy hangzik, hogy folytatni fogja."
picture

Itt a füvespályás szezon, ezt ünnepeljük a Garros legszebb röptéivel!

Alex Corretja hitetlenkedve nyilatkozott honfitársa sikeréről:
"Nem értek semmit. Rafa hogyan nyer úgy, hogy pár hete még alig tudott járni. Az első héten még rendben volt, aztán hirtelen Novak ellen, majd Zverev ellen is emelte a szintjét.
Nekem vasárnap úgy tűnt, mintha nem is lenne 100 százalékon, és ez tisztelet Caspernek, aki megtette, amit tudott. Nem értem, hogyan csinálta. Egyszer el kell mondania, hogyan lehetséges ez, mert én nem értem."
részben via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés