Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az egykori Garros-döntős világelsőnek várja Sinnert, Alcaraz szerinte egy korszakot fog fémjelezni

Takács Márton

Frissítve 21/04/2023 - 14:04 GMT+2

Jannik Sinner nagyszerű évet produkál idén a touron, a Miami Open fináléjába és a Monte-Carlo Masters elődöntőjébe is bejutott. A világranglista 8. helyezettjét a Barcelona Open versenyigazgatója, David Ferrer a világranglista élére várja. A 2019-ben visszavonult spanyol Carlos Alcaraz látványos játékáról és Rafael Nadal helyzetéről is beszélt.

"Ilyen nincs is!" Tízezer ember tapsolt állva Sinner és Alcaraz valószínűtlen labdamenete után

David Ferrer Jannik Sinnerről, Carlos Alcarazról és Rafael Nadalról is elmondta véleményét.
A múlt szombaton Budapesten lenyűgöző koncertet adó Eels-nek (Mark Oliver Everett bandája) van egy Spectacular Girl című száma. David Ferrer ugyan nem fakadt dalra, amikor Jannik Sinnerről, Carlos Alcarazról és Rafael Nadalról mesélt, de Alcaraz kapcsán használta a spectacular szót (mondjuk Sinner teniszéről is mondhatta volna).
Jannik Sinner nem a legjobb fizikai állapotban érkezett a Barcelona Open Banc Sabadell versenyre, pénteken vissza is lépett a honfitársa, Lorenzo Musetti elleni negyeddöntőtől. A kiváló olasz az elmúlt hónapokban nagy aktivitása miatt comb- és hátproblémákkal küzd, ezért nem játszik.
David Ferrer, a barcelonai torna versenyigazgatója még a fejlemények előtt mondta el véleményét az új generáció egyik legtehetségesebb teniszezőjéről.
Ferrer Sinnert a jövő világelsőjének nevezte, és azt mondta róla, hogy ő az a játékos a fiatalok közül, aki a leginkább lenyűgözi őt. A világranglista 8. helyén álló Sinner erős szezont fut, hiszen Montpellier-ben tornát nyert, Rotterdamban és Miamiban a fináléig jutott, Indian Wellsben és Monte-Carlóban pedig elődöntős volt.
A világranglista 2. helyén álló Carlos Alcarazzal való rivalizálása is tovább virágzik, és úgy tűnik, hogy az ATP Tour egyik kiemelkedő párharca ez lehet az elkövetkező években.
picture

Itt a jövő tenisze, három órányi thriller Alcaraz és Sinner elődöntőjében - videó

Az egymás elleni mérlegük jelenleg 3-3, miután Sinner megbosszulta az Indian Wellsben Alcaraz ellen elszenvedett elődöntős vereségét, és Miamiban három szettben nyert a US Open-győztes ellen.
Ferrert lenyűgözte Sinner fejlődése, és izgatott a benne rejlő lehetőségek miatt.
"Nagyon jó játékosnak tartom Jannikot, aki évről évre fejlődik, eléri a céljait, és biztos vagyok benne, hogy meglesz az esélye, hogy Grand Slamet nyerjen és világelső legyen" - mondta Ferrer a Flashscore-nak.
"Valójában a fiatal játékosok közül ő az, aki a leginkább lenyűgöz engem az ütései ereje és a fejlődési lehetőségei miatt, amelyek még mindig nagyon szélesek."
picture

Sinner nem csak a barcelonai napsütés miatt izzadt meg, döntő szettben verte Nishiokát

Arra a kérdésre, hogy Sinner kontra Alcaraz lehet-e a jövő nagy versengése, Ferrer hozzátette:
"Lehet, de jó játékosokból nincs hiány. Ott van Sebastian Korda is, aki folyamatosan fejlődik. De jelenleg igen, ez két olyan játékos, akiknek világos elképzelésük van arról, hogy mi a céljuk, és nagyon ambiciózusak.
Ebből a szempontból ez egy jó rivalizálás, mert ráadásul mindketten jó emberek, és ezt szeretem. Alázatosak, tisztelettudóak, és az, hogy az ilyen szintű játékosok ilyenek, általában véve jót tesz a sportágnak."
picture

US Open: Alcaraz - Sinner - a mérkőzés legjobb pillanatai

A visszalépése miatt Sinner és Alcaraz Barcelonában nem csaphat össze. Alcarazról is elmondta véleményét a versenyigazgató.
"Van karizmája, közel áll a szurkolókhoz, és mindenekelőtt igazán látványos játéka van, rengeteg erővel. Ő is egy olyan játékos, aki jól érzi magát a pályán, és ezt az emberek észreveszik.
Ő a legfiatalabb, aki valaha Grand Slamet nyert. Egyik rekordot a másik után dönti meg. Nem szeretném őt Nadalhoz, Djokovichoz vagy Federerhez hasonlítani, mert az ő árnyékukat nagyon nehéz összemérni. De kétségtelenül ő lesz az a játékos, aki egy korszakot fog fémjelezni a sportág spanyol szegmensében és a világ teniszében."
picture

Alcaraz megint akkorát védekezett, hogy ő is csak nevetni tudott magán

Ferrer maga négyszer kapott ki a Barcelona Open döntőjében, minden alkalommal Nadaltól.
"Kétségtelenül ő az egyik legjobb" - mondta Ferrer Nadalról.
"De Djokovicot is ugyanerre a skálára tenném. Igaz, hogy Federert sem tudtam soha legyőzni, de úgy gondolom, hogy ez a két játékos más, mint az összes többi, aki ellen eddig játszottam."
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés