Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sinner taktikát váltott Alcaraz ellen; eszement rivalizálás van kibontakozóban kettejük között

Kálmán Laci

Frissítve 01/04/2023 - 13:10 GMT+2

Reméljük, egyre kevesebben vannak olyanok, akik még aggódnak, hogy mi lesz a tenisszel a Nagy Hármas visszavonulása után. Ha mégis vannak ilyenek, nekik feltétlenül ajánljuk a Carlos Alcaraz-Jannik Sinner összest, mármint az eddigi hat találkozójukat, mert eszement teniszt nyomnak, de tényleg. Az éjjel az olasz egy újabb pazar meccsen 3-3-ra módosította az egymás elleni mérleget.

"Ilyen nincs is!" Tízezer ember tapsolt állva Sinner és Alcaraz valószínűtlen labdamenete után

Nem mondom meg, hogy mit, de változtattunk a taktikán Alcaraz ellen.
Ezt mondta Jannik Sinner, miután 6:7(4), 6:4, 6:2 arányban legyőzte Carlos Alcarazt a Miami Open elődöntőjében. Brutális meccs volt, egy kőkemény, agresszív csata, amelyet ezúttal az olasz tudott a maga javára fordítani.
Németh Dániel kollégánk írt arról két héttel ezelőtt, hogy a tavalyi US Openen lejátszott 5 óra 15 perces thrillerük megidézte a jövő teniszét, és hogy a párharcuk az idén jó eséllyel folytatódni fog.
Nos, azóta lejátszottak újabb két meccset, egyet az Indian Wells-i elődöntőben, egyet pedig Miamiban, és bátran kijelenthetjük, hogy ha nem jön közbe semmi, megtaláltuk a következő 10-15 év egyik legádázabb rivalizálását.
Az első játszmában Alcaraz 1:4-ről jött vissza, hogy aztán rövidítésben behúzza azt 68 percnyi iszonyatosan intenzív játék után. Ennyivel azért nem intéznénk el az első szettet, ugyanis 4:2 0-15-nél például játszottak egy tényleg nem teljesen evilági pontot, amelyről James Blake azt írta a Twitteren, hogy a legjobb, amit valaha látott.
picture

"Ilyen nincs is!" Tízezer ember tapsolt állva Sinner és Alcaraz valószínűtlen labdamenete után

A második játszmában megint Sinner kezdett jobban, 2:0-ra ment, azonban Alcaraz ismét kiegyenlített. Pont azt csinálta, amit a Hard Rock Stadium közönsége várt tőle. Ismét bizonyította nekik, hogy halálos fegyver a keze, halálos fegyver a lába, a 160 km/h-ás tenyeresei, a szuperlágy ejtései, a hajszálpontos átemelései. Maximálisan hozta azt, amit Taylor Fritz elviselhetetlen teniszként értékelt a negyeddöntőjük után.
Nagyjából kétórányi játék után már a világelső vezetett 4:3-ra a második szettben úgy, hogy mellé volt két bréklabdája is. Egy pont választotta el attól, hogy adogathasson a meccsért, és erre az egy pontra volt két esélye is. Sinner őrült módon küzdött, iszonyatosan jól is játszott, mégis úgy tűnt, Alcarazt megint nem lehet megállítani.
Az olasz egy kiváló szervával hárította az első breaklabdát, a másodikat viszont a spanyol hibázta el. Valószínűleg kevesen gondolták, hogy ez a rontás végzetes lesz a számára. Innen persze még bőven megnyerhette volna a meccset, az olasz azonban magához ragadta a momentumot, és a már nem is eresztette el.
Alcaraz ezután már csak két gémet nyert, miközben Sinner nyolcat. Az olasz élete második 1000-es döntőjére készülhet Daniil Medvedevvel szemben; az elsőt két éve ugyanitt, Miamiban elvesztette Hubert Hurkacz ellen.
picture

Jannik Sinner e Carlos Alcaraz, la sfida continua

Fotó: Getty Images

„Nagyon sokat jelent ez nekem. Mindketten megint nagyon magas színvonalon játszottunk” mondta Sinner.
Alcaraz görcsölt a harmadik szett elején, gyorsan hátrányba is került. A szett közepére összeszedte magát fizikálisan, Sinner azonban masszívan ragaszkodott a megszerzett előnyhöz. Végül ő ütött több ászt (8-5), szórt több nyerőt (27-22), jött fel többször a hálóhoz, és használta ki jobb arányban a breaklabdáit.
A harmadik játszmában láttam, hogy néhány gémen keresztül egy kicsit szenvedett fizikálisan, úgyhogy én meg próbáltam nyomni, ami a csövön kifér.
Miután vége lett a meccsnek, Alcaraz teljesen kifacsart állapotban volt, de amikor gratulált, az arcán ott volt az elismerő mosoly, ami természetesen kijárt a legyőzőjének.
Sinner tudta, hogy ha szorosan tudja tartani a meccset, Alcaraz verhetetlennek tűnő zsenialitásába esetleg hiba is csúszhat. Fizikálisan gondjai lehetnek, az ütései pontatlanná válhatnak, mentálisan is elbizonytalanodhat, és akkor megragadhatja a maga esélyét. Így is történt.
picture

Jannik Sinner

Fotó: Getty Images

„Néhány dolgot megváltoztattam Indian Wellshez képest, és ezek most az én javamra döntötték el a meccset” mondta Sinner. „Nem mondom meg, hogy mit, de változtattunk a taktikán.”
„Ez így működik. Ezt most ő nyilván észrevette, és legközelebb ő változtat majd valamin. Úgyhogy erre fel kell készülnöm. Annyit mondok, hogy amikor idejöttünk elkezdtünk készülni egy esetleges Carlos elleni meccsre, megpróbáltunk javítani dolgokon, és egy kicsit jobban variálni a játékot.”
Két órán keresztül úgy tűnt, ez a meccs megerősíti majd Alcarazt, és ő lesz fölül kettejük rivalizálásában. Így azonban 3-3-ra állnak, és már most nagyon komoly a történetük, pedig ugye egy 21 és egy 19 éves srácról beszélünk. Úgyhogy még épphogy csak elkezdték.
„Mindketten megpróbáltunk nagyon agresszíven teniszezni, És ebből ma én jöttem ki jobban. Nagyon boldog vagyok.”
picture

Itt a jövő tenisze, három órányi thriller Alcaraz és Sinner elődöntőjében - videó

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés