Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedev a mentális erejét, Sinner a fejlődését emelte ki a rotterdami döntő után

Takács Márton

Frissítve 20/02/2023 - 14:26 GMT+1

ABN AMRO Open: Daniil Medvedev tornagyőzelemmel húzta alá visszatérését a világranglista első tíz helyezettje közé. Az orosz teniszező Jannik Sinnert győzte le a rotterdami ATP-verseny döntőjében. A két játékos finálé utáni nyilatkozatából szemezgettünk.

Rotterdami tenisztorna - Daniil Medvedev nyerte a finálét

Daniil Medvedev és Jannik Sinner is elégedetten nyilatkozott a rotterdami finálé után.
Daniil Medvedevnek a két héten át, a Montpellier-ben szerzett bajnoki címe után Rotterdamban is nagyszerű formában teniszező Jannik Sinnert kellett legyőznie a döntőben. Nem volt könnyű dolga. 2 óra 29 percen át gyűrték egymást, ráadásul az első szettet Sinner nyerte, aki remekelt az első játszma végén.
Ez nem szegte Medvedev kedvét, kiválóan védekezett, végül 5:7, 6:2, 6:2-re behúzta a meccset. Az orosz sportszerűen megdicsérte olasz ellenfelét.
"Azt hiszem, nagyon kemény meccs volt mentálisan mindkettőnk számára” - mondta Medvedev a finálé után. "Jannik rajtam volt, különösen az első szett első részében. Sikerült visszajönnöm annak ellenére, hogy véleményem szerint rosszabbul játszottam nála. Talán ez adott egy kis időt, hogy megtaláljam a ritmusomat.
Néhány ütésnél egy kicsit támadóbb teniszt kezdtem játszani, és ez a második szett elején jól működött. Egyszerűen csak sikerült rá mentálisan nagy nyomást helyezni a meccs végéig."
A 27 éves moszkvai játékos a tavaly októberi bécsi győzelme óta először nyert tornát. Ezzel a sikerével Medvedev a 16. tornagyőzelmét aratta, amelyből 15-öt kemény pályán nyert. Hétfőn visszatért a világranglista első tíz helyezettje közé, Felix Auger-Aliassime-t, Holger Runét és Hubert Hurkaczot megelőzve a nyolcadik helyre.
picture

Medvedev bombája kiütötte az elektromos panelt, Sinner pedig nekiállt szerelni - videó

"Ez nagyszerű, mert még mindig az év elején vagyunk" - tette hozzá Medvedev. "Ez mindössze a harmadik versenyem az évben, és máris van egy bajnoki címem. Tavaly 12 tornára volt szükségem ehhez, vagy valami ilyesmi. Nagyszerű játékosokat győztem le, nagyon jó volt itt játszani.
Mentálisan nehéz visszatérni, miután kiesik az ember a Top 10-ből. Örülök, hogy megtaláltam a formámat, várom a következő tornát, és remélem, hogy így tudom folytatni!"
Az első játszma alapján úgy tűnt, Sinner a pályafutása először legyőzheti Medvedevet, de elkezdett egyre többet hibázni, míg a korábbi világelső több nyerőt is ütött nála, összesen ötször is brékelte ellenfelét, és végül magabiztosan győzött.
picture

Medvedev tenyerese

Fotó: AFP

"Sok meccset játszottam az elmúlt napokban, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen helyzetben kerültem" - vélekedett a meccs után a pozitívan nyilatkozó Sinner, aki hétfőn két helyet javítva a 12. helyre lépett fel az ATP-ranglistán.
"Az első szettben nyilvánvalóan remekül éreztem magam, a legjobban kezdtem. A másodikban egy kicsit megváltozott a lendület, és a harmadik szettben már nem adogattam olyan jól. De úgy gondolom, hogy fejlődtem, különösen Daniil ellen, úgyhogy megpróbálok majd több ilyen meccset játszani."
picture

Sinner fonákja

Fotó: AFP

via ATP

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés