Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valóban koronavírusos az ausztrál teniszező, aki a pályán jelezte: betegnek érzi magát

Németh Dániel

Publikálva 13/01/2022 - 10:43 GMT+1

Bernard Tomic nagyon fogadkozott, hogy 2022-ben megmutatja, még mindig képes a tehetségéhez méltó módon játszani. A nyitány azonban nem a tenisze miatt volt emlékezetes, ráadásul utóbb az is kiderült: valóban elkapta a koronavírust, és így lépett pályára.

Bernard Tomic - fotó: Brandon Malone

Fotó: AFP

Ő megmondta, igaza lett: Bernard Tomic pozitív koronavírus-tesztet produkált.


„Egészen biztos vagyok benne, hogy a következő két napban pozitív lesz a mintám, én mondom neked. Ha nem lesz pozitív mintám három napon belül, én állom a vacsorát” közölte két nappal ezelőtt Tomic a némiképp meglepett mérkőzésvezetővel. Arról nincsenek információink, hogy a fogadás valóban megköttetett-e a játékos és Aline Da Rocha Nocinto között, ám abban már biztosak lehetünk, hogy az ausztrál teniszező valóban koronavírusos.
Az 57 percig tartó találkozót követően karanténba vonult, 48 órával később pedig megérkezett a pozitív teszteredmény. „Még mindig elég rosszul érzem magam” nyilatkozta a játékos a The Age-nek. „Mentálisan rosszabbul érzem magam, mint fizikálisan, mert nagyon motivált, hogy visszatérjek, és megmutassam az ausztrál közönségnek, hogy lehetek az a teniszező, akit elvárnak tőlem. Csalódott vagyok, hogy a vírus meggátolt ebben.”
„Tudom, ez nem épp úgy néz ki, de ez a visszatérésem kezdete. A betegség miatt viszont nem tudtam minden patront ellőni. Bármennyire is igyekeztem, nem volt energiám a küzdelemhez. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy visszatérjek a csúcsra. Nagyra értékelem mindenkinek a támogatását” – mondta Tomic. Ő a második ausztrál játékos, aki pozitív koronavírus-teszt miatt kénytelen volt visszalépni versenytől idén: Nick Kyrgios Sydneyben adott pozitív mintát.
Tomic a Roman Safiullin elleni mérkőzésén picit odaszúrt a szervezőknek is, amiért nem tesztelik eléggé a játékosokat, és a megbízhatóbb PCR helyett csak gyorstesztekkel vizsgálják őket. „Úgy engedik a játékosokat a pályára, hogy csak gyorsteszteket kell elvégezniük a szobájukban. Ugyan már… Nincs hivatalos PCR-teszt” – bosszankodott egy sort a pályán. Korábban mi is írtunk arról, hogy idén sokkal lazábbak a koronavírussal kapcsolatos szabályok Ausztráliában.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés