Ő megmondta, igaza lett: Bernard Tomic pozitív koronavírus-tesztet produkált.


„Egészen biztos vagyok benne, hogy a következő két napban pozitív lesz a mintám, én mondom neked. Ha nem lesz pozitív mintám három napon belül, én állom a vacsorát” közölte két nappal ezelőtt Tomic a némiképp meglepett mérkőzésvezetővel. Arról nincsenek információink, hogy a fogadás valóban megköttetett-e a játékos és Aline Da Rocha Nocinto között, ám abban már biztosak lehetünk, hogy az ausztrál teniszező valóban koronavírusos.
Australian Open
Miközben épp laposra verték, a pályán közölte az ausztrál botrányhős, hogy koronavírusos
11/01/2022 12:26
Az 57 percig tartó találkozót követően karanténba vonult, 48 órával később pedig megérkezett a pozitív teszteredmény. „Még mindig elég rosszul érzem magam” nyilatkozta a játékos a The Age-nek. „Mentálisan rosszabbul érzem magam, mint fizikálisan, mert nagyon motivált, hogy visszatérjek, és megmutassam az ausztrál közönségnek, hogy lehetek az a teniszező, akit elvárnak tőlem. Csalódott vagyok, hogy a vírus meggátolt ebben.”
„Tudom, ez nem épp úgy néz ki, de ez a visszatérésem kezdete. A betegség miatt viszont nem tudtam minden patront ellőni. Bármennyire is igyekeztem, nem volt energiám a küzdelemhez. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy visszatérjek a csúcsra. Nagyra értékelem mindenkinek a támogatását” – mondta Tomic. Ő a második ausztrál játékos, aki pozitív koronavírus-teszt miatt kénytelen volt visszalépni versenytől idén: Nick Kyrgios Sydneyben adott pozitív mintát.
Tomic a Roman Safiullin elleni mérkőzésén picit odaszúrt a szervezőknek is, amiért nem tesztelik eléggé a játékosokat, és a megbízhatóbb PCR helyett csak gyorstesztekkel vizsgálják őket. „Úgy engedik a játékosokat a pályára, hogy csak gyorsteszteket kell elvégezniük a szobájukban. Ugyan már… Nincs hivatalos PCR-teszt” – bosszankodott egy sort a pályán. Korábban mi is írtunk arról, hogy idén sokkal lazábbak a koronavírussal kapcsolatos szabályok Ausztráliában.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Tenisz
„Sértő és felháborító” – Kyrgios kifakadt a közösségi médiában
01/05/2021 15:44
Australian Open
Nadal a világ végéről ütött nyerőt, Mannarino viszonozta a szívességet - top 5 labdamenet
EGY ÓRÁJA