Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedevék indulhatnak az Ausztrál Openen, ahol Djokovicot is szívesen látnák a szervezők

Takács Márton

Frissítve 12/10/2022 - 16:38 GMT+2

Az orosz és fehérorosz teniszezők idén nem játszhattak Wimbledonban Ukrajna orosz megszállása miatt. A Roland Garroson és a US Openen mindkét nemzet játékosai semleges zászló alatt versenyezhettek. Craig Tiley, az Australian Open versenyigazgatója szerint az érintett játékosok semleges színekben indulhatnak a melbourne-i majorön, ahol Novak Djokovic is szívesen látott vendég lesz.

Wimbledont ki kellett hagynia, az Ausztrál Openen ott lehet Daniil Medvedev

Fotó: AFP

Az orosz és fehérorosz teniszezők játszhatnak a következő Australian Openen, ahol Novak Djokovicot is várják.
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Az orosz és fehérorosz teniszezők számára az élet nem habostorta 2022-ben. De a legfrissebb hírek szerint az orosz és a fehérorosz játékosok semleges játékosként indulhatnak majd a januári Australian Openen, ahová Novak Djokovic számára is megnyílhat az út.
A teniszes szervezetek az orosz és fehérorosz sportolókat az év eleji ukrajnai orosz inváziót követően tiltották el a nemzetközi tornáktól, de az ATP és WTA versenyein továbbra is indulhattak, Wimbledonban viszont nem.
Craig Tiley, az Ausztrál Open versenyigazgatója leszögezte, hogy mindkét nemzet sportolói részt vehetnek a 2023-as Grand Slamen, amely január 16-án kezdődik Melbourne-ben.
A jelenlegi helyzet szerint az orosz és a fehérorosz játékosok jogosultak lesznek az Australian Openen játszani
- mondta Tiley riportereknek.
"Az egyetlen különbség az lesz, hogy nem képviselhetik Oroszországot - nem Oroszország zászlaja alatt versenyezhetnek. Nem jár majd nekik például az orosz himnusz, és semleges színekben, független játékosként kell játszaniuk. De a januári Australian Openen szívesen látjuk őket." – tette hozzá.
picture

Daria Kasatkina is ott lehet az Ausztrál Openen

Fotó: AFP

A kilencszeres Australian Open-bajnok Novak Djokovicot idén kiutasították az országból a 2022-es torna előtt, mivel nem volt beoltva Covid-19 ellen.
A szerb kitiltása 2025-ig van érvényben Ausztráliában, bár az ausztrál kormány dönthet úgy, hogy feloldja a kitiltást. Tiley szerint a világranglista 7. helyezettjét szívesen látnák a Grand Slamen, ha a kormány beengedné.
"Jelen pillanatban Novaknak és a szövetségi kormánynak kell megoldania a helyzetet, és utána bármilyen utasítást követni fogunk. Ez nem olyan ügy, amiben lobbizhatunk. Ez egy olyan ügy, ami mindenképpen a két fél között marad, és aztán ennek kimenetelétől függően üdvözölnénk őt az Australian Openen.” – zárta nyilatkozatát Craig Tiley.
Karen Andrews, korábbi belügyminiszter egy interjúban úgy fogalmazott: „arculcsapás lenne” az ausztrálok számára, amennyiben feloldanák a korábbi világelső kitiltását. Vagyis számíthatunk még fordulatokra a következő három hónapban.
picture

Amennyiben Novak Djokovic addig kinyújtózik, akár még indulhat is az Ausztrál Openen

Fotó: AFP

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés