Most azonban a kormányhoz közel álló források arról számoltak be, hogy Novak Djokovic esetében feloldották az ilyenkor automatikus, három évre szóló vízumtilalmat.
Az új bevándorlásügyi miniszter Andrew Giles az, aki a hírek szerint garantálja a 21-szeres Grand Slam-bajnok számára a vízumot. A Sydney Morning Herald címében tényként közli, hogy Djokovic beléphet Ausztrália területére, később azonban azt írja, egy neve elhallgatását kérő kormányzati forrás számolt be erről.
Craig Tiley, az Ausztrál Open versenyigazgatója nem sokkal korábban határozottan reményteljesnek mutatkozott Djokovic jövő januári Ausztrál Open-indulásával kapcsolatban.
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
20 ÓRÁJA
„Ez teljesen az ausztrál kormányon múlik. Én tudom, hogy Novak jönni akar és újra versenyezni szeretne” – mondta Tiley. „Imádja Ausztráliát, és itt érte el a legnagyobb sikereit.”
Djokovic már októberben reményteli jeleket látott, úgy tűnik tehát, az ügye egyre közelebb áll a számára kedvező megoldáshoz.
Januárban egy kifejezetten fordulatos, és egy rendkívül csúnya ügy végére került pont azzal, hogy végül kiutasították az országból. Ennek részleteit itt olvashatjátok.
via smh
Tenisz
Jogos vagy igazságtalan, hogy Djokovicot nem jelölték az ATP Sportszerűségi Díjára?
TEGNAP - 15:44
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
28/11/2022 - 08:37