Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Novak Djokovic indulhat az Ausztrál Openen, a vízumtilalmát feloldották - sajtóhír

Kálmán Laci

Frissítve 15/11/2022 - 09:23 GMT+1

Eldőlt, hogy Novak Djokovic indulhat a 2023-as Ausztrál Openen, miután a szövetségi kormányzat feloldotta a rá vonatkozó vízumtilalmat. A korábbi világelsőt januárban toloncolták ki Ausztráliából, miután az akkori bevándorlásügyi miniszter, Alex Hawke a köz érdekére hivatkozva visszavonta a teniszező vízumát.

Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

Most azonban a kormányhoz közel álló források arról számoltak be, hogy Novak Djokovic esetében feloldották az ilyenkor automatikus, három évre szóló vízumtilalmat.
Az új bevándorlásügyi miniszter Andrew Giles az, aki a hírek szerint garantálja a 21-szeres Grand Slam-bajnok számára a vízumot. A Sydney Morning Herald címében tényként közli, hogy Djokovic beléphet Ausztrália területére, később azonban azt írja, egy neve elhallgatását kérő kormányzati forrás számolt be erről.
Craig Tiley, az Ausztrál Open versenyigazgatója nem sokkal korábban határozottan reményteljesnek mutatkozott Djokovic jövő januári Ausztrál Open-indulásával kapcsolatban.
„Ez teljesen az ausztrál kormányon múlik. Én tudom, hogy Novak jönni akar és újra versenyezni szeretne” – mondta Tiley. „Imádja Ausztráliát, és itt érte el a legnagyobb sikereit.”
Djokovic már októberben reményteli jeleket látott, úgy tűnik tehát, az ügye egyre közelebb áll a számára kedvező megoldáshoz.
Januárban egy kifejezetten fordulatos, és egy rendkívül csúnya ügy végére került pont azzal, hogy végül kiutasították az országból. Ennek részleteit itt olvashatjátok.
via smh
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés