Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Novak Djokovic a második kört már nem élte túl, Ausztrália kiutasítja

Eurosport
Eurosport

Frissítve 16/01/2022 - 10:10 GMT+1

Ezzel talán végleg pont került az ügy végére, a háromfős bírói testület ugyanis egyhangúlag úgy döntött, érvényben marad Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter határozata, és kiutasítják az országból Novak Djokovicot. A világelső (és címvédő) így biztosan nem vehet részt az Australian Openen, a főtáblán pedig egy szerencsés vesztes lép a helyére.

Novak Djokovic - fotó: William West

Fotó: AFP

Másodjára már nem járt sikerrel Novak Djokovic és ügyvéd csapata, a világelső teniszező fellebbezését nem fogadta el az ausztrál szövetségi bíróság. A hírek szerint a három bíró egyöntetű ítéletet hozott, mindhárman a bevándorlási miniszter döntését hagyták jóvá.


Mint ismeretes, Djokovic vízumát másodszor is törölte az ausztrál kormány, miután Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter „egészségügyi és rendészeti” okokra hivatkozott. A döntés ellen újra fellebbezett Djokovic ügyvédi csapata, a világelsőt pedig hétvégére visszaszállították a melbourne-i Park Hotelbe. A vasárnapi meghallgatást és tárgyalást ügyvédei körében nézhette, az ítéletet magyar idő szerint 8 óra előtt nem sokkal mondta ki a bíróság.

Ez azt jelenti, hogy Novak Djokovic nem vesz részt a 2022-es Auszrál Nyílt Teniszbajnokságon, és kiutasítják Ausztráliából, az országot pedig az első adandó alkalommal el kell hagynia. A bírósági ítélet indoklását, a kiutasítás időtartamát, és a további rendelkezéseket később hozza nyilvánosságra a szerv.

Magyar idő szerint 6 óra után nem sokkal megjelent az ausztrál nyílt teniszbajnokság honlapján az első nap játékrendje, melyben Novak Djokovic a Rod Laver Aréna esti programjában kapott volna helyet. A világelső honfitársa, Miomir Kecmanovic ellen lépett volna pályára másodikként.
Az, hogy a játékrendet előbb kiadták, mint hogy megszületett a döntés a bíróságon, azt jelenti, hogy Novak Djokovic visszalépésével a kiemelés már nem változik a főtáblán, a világelső helyét pedig egy szerencsés vesztes foglalja el, valószínűsíthetően az olasz Salvatore Caruso.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés