Novak Djokovic szombaton ismét idegenrendészeti őrizetbe került - értesült az ausztrál hírügynökség (AAP).

A világelsőre, akinek a vízumát másodszor is elvették, jelen állás szerint kitoloncolás várhat. A kormány szerint a szerb közegészségügyi veszélyt jelent az országban, a döntés ellen Djokovic jogi csapata fellebbezett, mondván, ez az ítélet irracionális.
A tárgyalás vasárnap lesz helyi idő szerint 9.30.kor (magyar idő szerint szombaton késő este 23.30-kor), és ha végül maradhat, a világelsőnek hétfőn már játszania kell az Ausztrál Open első fordulójában.
Australian Open
Novak Djokovic visszatér! - Jövőre, Ausztráliába, a torna igazgatója szerint
7 ÓRÁJA
Ha azonban elutasítják Djokovic fellebbezését, úgy kitoloncolják az országból, és három évig biztosan nem is léphet Ausztrália területére.
A BBC információi szerint szombaton tartottak egy online meghallgatást az ügyben, majd a szerb ügyvédei azt közölték, Djokovic idegenrendészeti őrizetben tölti majd az éjszakát abban a hotelben, ahol korábban is tartózkodott. A vasárnapi tárgyalásig mindenképpen itt kell maradnia.
A tárgyalás időpontját kihirdető David O’Callaghan azt is elmondta, hogy az még nem eldöntött, hogy a tárgyalást egyetlen bíró tartja-e, vagy teljes bíróság előtt zajlik majd.
Mint ismeretes Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter saját hatáskörben vonta meg másodszor is a vízumot Djokovictól, egészégügyi és közrendi okokra hivatkozva. Scott Morrison miniszterelnök röviden kommentálta a döntést.
„Alapos megfontolás előzte meg a döntést. Az ausztrálok nagyon sok áldozatot hoztak a járvány ideje alatt, és joggal számítanak arra, hogy az áldozataik nyomán elért eredményeket megvédjük.”
Tenisz
Mennyit érne Pete Sampras szerva-röptéje a mai mezőnyben?
21/01/2022 13:23
Tenisz
Djokovic befektetett egy cégbe, ami a Covid kezelésére fejleszt gyógyszert
19/01/2022 18:37