Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Révész Bulcsú életében először lesz látható az Eurosporton

Buzás Gábor

Frissítve 07/12/2023 - 10:49 GMT+1

Révész Bulcsú, a legjobb magyar snookerjátékos életében először játszik televíziós mérkőzést a profik között. Révész ott volt a világbajnokság és az Egyesült Királyság Bajnoksága selejtezősorozatában is, és most ismét lehetőséget kapott: részt vesz a Shoot Outon, ahol Shaun Murphyvel játszik csütörtök délután. És mégis talán ez az eddigi legjobb sansza.

Révész Bulcsú szenzációs 140-es breaket lökött

Azért lehetett ott ezeken a tornákon amatőrként, mert megnyerte az U18-as Európa-bajnokságot. És ugyanezen okból lesz ott Swansea-ban, a Shoot Outon. A buliverseny számára halálosan komoly, hiszen itt fog bemutatkozni a tévékamerák és persze a tévénézők előtt. Nem mindegy, milyen benyomást kelt a snookerrajongókban és az esetleges jövőbeni szponzorokban.
És az a helyzet, hogy Murphy ellen mindenképp lesz esélye. Több okból is. Egyrészt a Shoot Ouoton kb. mindenkinek van esélye mindenki ellen. Másrészt Bulcsúnak kifejezetten fekszik a Shoot Out formátum, és várhatóan a bekiabáló nézők sem fogják zavarni. Harmadrészt ők ketten már játszottak egymással - a 2018-as Magyar Snooker Gálán. És akkor Bulcsú győzött. Bár ennél fontosabb lehet, hogy megvan a testközeli élmény egy Triple Crown-bajnok ellen. Illetve sokkal több ellen, hiszen játszott ő még Murphynél is nagyobb sztárokkal Budapesten.
Bulcsú már közel egy hónapja Nagy-Britanniában van, ideje nagy részét Sheffieldben tölti, ahol Victoria Shi snookerakadémiáján gyakorol a helyi profikkal és amatőrökkel. No nem mintha a Shoot Outra különösebben lehetne készülni. Ezen a versenyen a szerencse is nagyon fontos szerepet játszik, meg az is, hogy ki alkalmazkodik jobban a körülményekhez.
Hallgassátok az Eurosport snookeres podcastjét! A Bontószög című adásokat keressétek az Eurosport különböző felületein, elértek minket a Soundcloudon, Spotifyon, Apple podcasten és Google podcasten is.
Nyilvánvaló, hogy Murphy nem lesz könnyű ellenfél. De Bulcsú ezt nagyon jól tudja, hiszen kedveli és tiszteli őt. Ugyanakkor nagyon valószínű, hogy Bulcsú sem lesz könnyű ellenfél, de az egyáltalán nem biztos, hogy Murphy ezzel tisztában van.

Az viszont egészen biztos, hogy nekünk magyaroknak lúdbőrözni fog a hátunk, hiszen először láthatunk magyar snookerest tévés mérkőzésen. És biztosak lehetünk benne, hogy nem utoljára.

A Shoot Out első napján a 32 mérkőzés közül hetet nyert meg amatőr játékos. Bulcsú viszonylatában kiemelkedik két eredmény: Iulian Boiko legyőzte Ricky Waldent, márpedig az ukrán játékos még csak 18 éves, Walden viszont többszörös pontszerző tornagyőztes. A másik különleges eredmény Shaun Liu győzelme. A hongkongi amatőr az indiai Ishpreet Singh Chadhát győzte le, de nem ez az érdekes. Hanem az, hogy Liu mindössze 13 éves, és ezzel mostantól ő a legfiatalabb játékos, aki tévés mérkőzést nyert. Liu kedvenc játékosa egyébként Shaun Murphy, róla kapta a keresztnevét.
Shaun Murphy és Révész Bulcsú mérkőzse csütörtökön 17:45-kor kezdődik. A Shoot Outon mindössze tíz percig tart egy mérkőzés, érdemes lesz tehát időben odakapcsolni.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés