Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Snooker-vb: Stephen Maguire ismét legyőzte ősi ellenfelét

Buzás Gábor

Frissítve 29/04/2024 - 09:38 GMT+2

Stephen Maguire nyerte az egyetlen vasárnap véget érő mérkőzést a 2024-es snooker-világbajnokságon. A skótok egykori UK-bajnoka Shaun Murphyt intézte el 13-9-es végeredménnyel. Ő maga azt mondta, hogy elsősorban a biztonsági játék tekintetében tudott 2005 világbajnoka fölé kerekedni. A kétszeres világbajnoki elődöntős Maguire 12 év után juthat ismét a négy közé a Crucible-ben.

Bingham elemében: falról belökött rózsa, majd egy poénos csattanó

Ehhez David Gilbertet kell majd legyőznie a negyeddöntőben, ami aligha lesz könnyű feladat.
Persze mondhatjuk, hogy kettejük közül a skótban van több szenvedély, több tűz, de hát ez gyakorlatilag mindenki mással szemben is igaz rá. A nagy breakek viszont valóban viszonylag ritkán jöttek tőle; mindössze négyszer jutott 70 pont fölé. Szerencséjére Murphy viszont egyszer sem...
Ezt mondta Maguire a győzelem után (reflektálva a második etap utáni asztalcsapkodós örömködésére):
"Óriási a nyomás egy ilyen mérkőzésen. A közönség bevonódik a történésekbe, és nagyon közel ülnek hozzánk. Némi érzelem, sőt, elég sok érzelem kijött belőlem. Nyilván sokat jelentett nekem a vezetés, mert ha nem így lett volna, akkor nem mutatom ki az érzelmeimet. Minden játékos így viselkedik az öltözőben. Teljesen megőrülnek. Az arénában még tartják magukat, de én már ott kiadtam magamból a feszültséget."
Maguire és Murphy legutóbb két éve találkoztak, akkor is a világbajnokságon, és akkor is a skót győzött, szintén a selejtezőből érkezve. Két éve negyeddöntőt játszott, ahol O'Sullivan állította meg. Maguire egyébként kétszeres elődöntős a világbajnokságon, 2007-ben és 2012-ben jutott el a legjobb négy közé.
John Higgins és Mark Allen összecsapása az egyik legérdekesebb mérkőzés volt olyan szempontból, hogy az ember nemigen érti, hogyan vezethetett 7-5-re a skótok négyszeres világbajnoka, aki mindössze két félszázas breaket hozott össze. Igaz, ezek 70-esek voltak, de ezen a két breaken kívül igen gyatrán muzsikált. A válasz röviden annyi, hogy Allennek sem ment jobban. Az utolsó négy frame-re viszont összekapta magát az északír, négy nagy breaket lökött, és 9-7-es előnybe került.
Hétfőn nagyüzem lesz, hiszen mindösszesen négy etapot játszanak le, de mindegyik befejező szakasz lesz, magyarán mindenhonnan lesz egy továbbjutó. Amivel teljessé válik a negyeddöntős mezőny - muszáj is, hogy így legyen, hiszen kedden és szerdán már le is játsszák a negyeddöntőket. 14 órakor érkezik Ronnie O'Sullivan és Ryan Day, 10-6-ra vezet a Rakéta. 10-4-re is elhúzott, de a vasárnap esti utolsó két frame-et Day nyerte, akiről alighanem lekerült a nyomás, hiszen úgy érezhette, hogy gyakorlatilag már elbukta a mérkőzést. 10-6-ról viszont még lehet is hangyányi esélye, pláne ha a világelső hasonló lefagyást mutat be, mint tavaly Luca Brecel ellen.
Velük egyidőben játszik Kyren Wilson és Joe O'Connor, és itt is a kiemelt játékos vezet 10-6-ra. Wilson meglehetősen jó formát mutat, már majdnem teljesen véget ért két forduló alapján a torna egyik legjobb játékosának mondható.
Este John Higgins és Mark Allen, illetve Jack Lisowski és Stuart Bingham érkezik a befejezésre. Mindkét mérkőzésen 9-7 az állás, Allen, illetve Bingham javára. Bármi megtörténhet, de hát ez már csak egy ilyen sport.

Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés