Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Révész Bulcsú időnként csodás játékkal kapott ki a UK-selejtezőben

Buzás Gábor

Frissítve 20/11/2023 - 09:07 GMT+1

Nekünk, magyaroknak természetesen Révész Bulcsú és Hammad Miah mérkőzése jelentette a UK Championship vasárnapi selejtezőinek csúcspontját. Egy fantasztikus 140-es break volt a mérkőzés kiemelkedő teljesítménye, melyet a legjobb magyar snookeres lökött, aki azonban így is kikapott. Következő versenye a Shoot Out lesz.

Révész Bulcsú szenzációs 140-es breaket lökött

A 16 éves Révész Bulcsú egy nagyszerű 70-es breakkel megszerezte az első frame-et. Ezzel némileg felbosszantotta ellenfelét, aki ennek ellenére megnyerte a következő három frame-et. Ő is lökött egy 70 feletti breaket, de ennél nagyobb baj volt magyar szempontból, hogy a nagyon szoros negyedik frame is az övé lett.
A szünet után Bulcsú magára talált, egy szoros frame-mel szépített, és ezután következett a hatodik frame. Kapott egy könnyű induló sanszot, és néhány bravúros lökéssel fűszerezve összehozott egy 140-es breaket. Ez egy total clearence volt, azaz 36 hibátlan lökés. És nem mellékesen a selejtező első fordulójának legnagyobb breakje. Egészen hihetetlen teljesítmény egy 16 éves magyar sráctól.
Sajnos a folytatás nem alakult ennyire fényesen. A hetedik frame megint rendkívül szoros lett. A végjátékot sokáig Bulcsú uralta, egészen remek biztonsági lökéseket mutatott be. Mégis az ellenfele oldotta meg az utolsó golyókat. És Miah hozta a következő két frame-et is, amivel végül 6-3-ra győzött. Megkönnyebbülhetett, mert nehezebb ellenfelet kapott, mint amilyenre alighanem számított.
Bulcsú elmondta a mérkőzés után, hogy elégedett azzal, hogy a negyedik frame után visszajött a mérkőzésbe, és a biztonsági játéka is rendben volt. Megesett, hogy terelések miatt elakadt a breaképítésben, leginkább ennek köszönhető a veresége.
Bulcsú következő versenye a Shoot Out lesz, ahol december 7-én lép asztalhoz Shaun Murphy ellen. Az Eurosporton élőben nézhetjük ezt az összecsapást. Addig pedig Sheffieldben gyakorol Victoria Shi akadémiáján.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés