Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Csillaghullás a Crucible-ben - Vajon ki nyeri a totógyilkos vb-t?

Frissítve 02/05/2024 - 16:37 GMT+2

Buzás Gábor és Szentimrei Kristóf beszélget a Bontószög podcast legújabb adásában az idei snooker-világbajnokság rengeteg meglepetéséről, valamint hogy mit várnak a vb végjátékától. Emellett részletesen szó lesz a mostanság egyre forróbb témául szolgáló szakadár ligáról, és annak lehetséges hatásairól.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Getty Images

Mi folyik ezen a világbajnokságon? Három selejtezős jutott az elődöntőbe, kiestek a legnagyobb favoritok, Ronnie O'Sullivan, Judd Trump és Mark Allen. Stuart Bingham játéka hatalmasat javult a negyeddöntőre. (00:16 - 09:06 )
Jak Jones eszméletlen szereplést tud felmutatni a Crucible-ben. Hat mérkőzésből ötöt megnyert. Kitérő a kétéves vilagranglista abszurditására, amelyet Allen vezet, aki még sosem játszott vb-döntőt. (09:07 - 15:16)
Kyren Wilson remekel, nehéz rajta fogást találni. David Gilbert hasonlóan jól teljesített eddig. Mondtunk egy okosat: nem lehet tudni, mi lesz az ő elődöntőjükben. Bingham nehez jutott túl a selejtezőn, teher nélkül játszhat a főtáblán. Trump elfáradt, különben is szűkek voltak a zsebek, és a posztó sem volt jó. Alan McManus és Kristóf technikai magyarázatot ad a legjobb játékosok gyengébb szereplésére. (15:17 - 26:40)
O'Sullivan feszült volt, vitatkozott a játékvezetővel, kiakadt a nézőkre, az asztalra is csapott. Gábor szerint Bingham jó játéka is okozhatta a feszültségét. Az biztos, hogy a második szakasz utolsó két frame-jének megnyerése rendkívül fontos volt Bingham számára. Gábor szerint O'Sullivan nem egy nagy küzdő, ráadásul sokkal nagyobb nyomás alatt játszott, mint az ellenfele. (26:41 - 33:57)
Részletes kitérőt teszünk, és beszélünk a vb ideje alatt felmerülő szakadár ligáról, amely több top játékost is megkörnyékezett. Gábor összeesküvés-elméletet sejt a háttérben annak kapcsán, miért pont a világbajnokság alatt történt mindez, Kristóf pedig arról beszélt, eléggé megoszlik a játékosok véleménye, csatlakozzanak-e az új sorozathoz. De vajon hogyan fog kinézni ez az esetleges különálló liga? Versenysorozat lesz, vagy csak bemutatótornákról lesz szó? És mindez milyen hatással lehet a World Snooker Tourra, valamint hogyan reagálhat erre a szituációra az eddig monopolhelyzetben lévő szervezet? (34:35 - 51:07)
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Leadjuk tippjeinket az elődöntőkre, és egyik mérkőzésre se ugyanazt a játékost tippeljük győztesnek. Az alsóági elődöntőben Gábor újabb Jones-bravúrt érez a levegőben, míg Kristóf bízik Bingham rutinjában. A felsőági elődöntőt mindketten nagyon kétesélyesnek érezzük, de Gábor ott is a papíron esélytelenebb játékosra teszi le a voksát Gilbert személyében, míg Kristóf márcsak az előző adásban tett vicces elszólása okán is Wilson sikerét jósolja. (51:08 - 55:49)
Egy rövid visszatekintést teszünk még John Higgins óriási győzelmére Mark Allen ellen, ugyanis a skótok négyszeres világbajnoka az egész vb talán legnagyobb pillanatát okozta nekünk is a döntő frame-ben előhúzott csodálatos break-jével. (55:50 - 58:52)
Visszatérve a világbajnokság végjátékához, újra (és immár utoljára) teszünk egy próbát arra, hogy megtippeljük, ki lesz a világbajnok. Ennek kapcsán Gábor megemlíti Kyren Wilson "titkát", amely miatt talán őt mondaná a legnagyobb esélyesnek, de aztán brahiból mégis Gilbertet mondja végső győztesnek. Kristóf az elődöntős tippjéhez hasonlóan úgy érzi, Bingham érvényesíti rutinját, és kilenc év után újra magasba emelheti a világbajnoki trófeát. (58:53 - 1:03:55)
Az Eurosport podcastjeit megtaláljátok Spotifyon; Apple podcasten és Google podcasten is!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés