Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Chelsea edzője nagyon megdicsérte a 38 évesen is szerződéshosszabbításban bízó Thiago Silvát

Takács Márton

Frissítve 11/10/2022 - 11:44 GMT+2

Thiago Silva a Paris Saint-Germaintől való 2020-as érkezése óta a Chelsea játékosa, de 2023 nyarán lejár a szerződése. Bár már 38 éves, ebben a szezonban rendszeresen kezdőként szerepelt, és úgy tűnik, kulcsjátékosnak számít a klubnál. Reményei szerint hamarosan kiderül, hogy marad-e, Graham Potter, a Chelsea menedzsere közben hihetetlen embernek és játékosnak nevezte őt.

Thiago Silva 38 évesen is a Chelsea egyik kulcsembere

Fotó: AFP

Graham Pottert lenyűgözte Thiago Silva úgy szakmailag, mint emberileg.
Thiago Silva reméli, hogy idővel tisztázódik a helyzete - vagyis hogy a Chelsea-nél folytatja-e pályafutását -, mivel jelenlegi szerződése jövő nyáron lejár.
A 38 éves játékos 2020-ban csatlakozott a Chelsea-hez a Paris Saint-Germaintől, és januárban egyéves hosszabbítást írt alá, amely a 2022/23-as szezon végéig szól.
Kora ellenére rendszeres kezdőjátékos volt az idei szezonban Thomas Tuchel és most Graham Potter alatt is.
A jövőjéről a Chelsea hétközi, AC Milan elleni Bajnokok Ligája-meccse előtt Silva így nyilatkozott:
"Valószínűleg nem ez a megfelelő idő arra, hogy új szerződésről beszéljünk. Amit elmondhatok, hogy a legfontosabb dolog számomra most az, hogy továbbra is magas szinten játsszak és segítsek a csapatnak a lehető legjobb eredményeket elérni. Biztosan eljön majd az idő, amikor beszélnünk kell a helyzetemről. Ez lehet a világbajnokság előtt vagy a világbajnokság után."
Silva négy mérkőzésből három alkalommal kezdett, mióta Tuchelt váltotta Potter.
A hétvégi, Wolves elleni győzelmet a brazil megfázás miatt kihagyta, de visszatérhet korábbi klubja, a Milan ellen, ahol 2009 és 2012 között három szezont töltött, a világ akkori legjobb középhátvédje ott lett belőle.
picture

Thiago Silvát méltatta edzője, Graham Potter

Fotó: AFP

"Még csak három-négy hete vagyok itt, de gyorsan láttam a minőségét. Hihetetlen ember és hihetetlen játékos. Hihetetlen, hogy milyen szinten tud játszani, és hogy mennyire tisztelik őt. Én csak annyit tehetek, hogy segítek neki a klubnál a lehető legjobb szintre jutni. A többin pedig neki és a klubnak kell gondolkodnia." - mondta Potter.
Hozzátette:
Ő egy vezér, vérprofi és egy kiváló ember. És öröm vele dolgozni.
A Chelsea 3-0-ra legyőzte a Milant a Stamford Bridge-en, ezzel megszerezte első győzelmét az E-csoportban. Pető Péter, a 24.hu Chelsea-drukker főszerkesztője ott lehetett azon a meccsen, a múlt héten élménybeszámolót adott honlapunknak, amelyben a tulajdonosváltásról, Thomas Tuchel menesztéséről és Graham Potter kinevezéséről is elmondta a véleményét.
picture

Thiago Silva még mindig bírja a PL tempóját

Fotó: AFP

A Chelsea továbbra is nélkülözi a középpályás N'Golo Kantét, a világbajnok francia középpályást újabb sérülés hátráltatja. Kante augusztus óta nem játszott, és nem utazott el a csapattal Milánóba.
Potter róla is mesélt:
"N'Golóra még várunk. Ez nem ideális helyzet. Csalódás neki és nekünk is, de meg kell várnunk, hogy milyen mértékű a baj, és onnan továbblépni."
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés