Thomas Tuchel a Twitteren írta meg búcsúüzenetét.
Lesújtott, hogy a Chelsea-nél töltött időm véget ért.
- írta többek között ezt a Twitteren Thomas Tuchel. A németet a múlt héten menesztette a Chelsea a 19 hónapos vezetőedzői tevékenysége után, melynek során Bajnokok Ligája-, klubvilágbajnoki és európai Szuperkupa-győzelemre vezette a klubot.
Labdarúgás
Szalai Ádám: Kint sztáredzők által elismert közönségkedvenc, itthon a közutálat tárgya
21/09/2022 - 14:33
A londoniak jelenleg a Premier League tabellájának hatodik helyén állnak a szezon első hat bajnoki mérkőzése után, öt pontra lemaradva a listavezető Arsenaltól. Úgy tűnt, hogy a múlt keddi, Dinamo Zagreb elleni 1-0-s vereség a Bajnokok Ligája-nyitányon a Chelsea új tulajdonosa számára az utolsó csepp lehetett a pohárban.
Tuchel a hétvégén a közösségi médiában fejezte ki csalódottságát a kirúgása miatt, valamint köszönetet mondott a Chelsea-nek és a szurkolóknak a támogatásért.

Tuchelt sokkolta a menesztése

Fotó: AFP

"Ez az egyik legnehezebb nyilatkozat, amit valaha is meg kellett írnom. És egy olyan, amelyről reméltem, hogy hosszú évekig nem kell megtennem. Lesújtott, hogy a Chelsea-nél töltött időm véget ért.
Ez egy olyan klub, ahol otthon éreztem magam, mind szakmailag, mind emberileg. Nagyon köszönöm a személyzetnek, a játékosoknak és a szurkolóknak, hogy a kezdetektől fogva nagyon szívesen fogadtak.
Az a büszkeség és öröm, amit éreztem, hogy segítettem a csapatnak megnyerni a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot, örökre velem marad.
Megtisztelő, hogy részese lehettem a klub történelmének, és az elmúlt 19 hónap emlékei mindig különleges helyet foglalnak majd el a szívemben."
Tuchel utódja a Chelsea-nél a Brightontól érkező Graham Potter lett, aki múlt csütörtökön ötéves szerződést írt alá.
Potter is tollat (billentyűzetet) ragadott, és ha nem is Kemény István mintájára, de nyílt búcsúlevelet írt a Brighton szurkolóinak, amelyben kifejtette, hogy meg kellett ragadnia egy új lehetőséget és a Stamford Bridge-re kellett költöznie.
"Elismerem, hogy a futballban ilyen hirtelen bekövetkező változást nehéz lehet elfogadni. Lehet, hogy nem tudom meggyőzni mindannyiótokat, hogy megbocsássátok a távozásomat - de legalább szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak. Remélem, megértitek, hogy pályafutásom ezen szakaszában úgy éreztem, meg kell ragadnom egy új lehetőséget."

Potter nem utasíthatta vissza a Chelsea-nél felbukkanó lehetőséget

Fotó: AFP

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Premier League
Nagyot kockáztat a Chelsea tulajdonosa, de érthető, miért Potterben látja a jövőt
11/09/2022 - 16:57
Premier League
Egy másik Potter tartja lázban Londont: villámsebességgel érkezett meg a Chelsea lehetséges edzője
08/09/2022 - 10:05