Megvan a szóbeli megállapodás, Potter lehet Tuchel utódja a Chelsea-nél.
A Sky Sports csütörtökön arról számolt be, hogy a 47 éves Potter, aki jelenleg még az ugyancsak angol élvonalbeli Brighton trénere, szerdán Londonba utazott tárgyalni, miután jelenlegi munkaadójától megkapta a zöld jelzést.
Labdarúgás
Szalai Ádám: Kint sztáredzők által elismert közönségkedvenc, itthon a közutálat tárgya
21/09/2022 - 14:33
A szakember 2019 óta a Sirályok vezetőedzője, az együttes jelenleg két hellyel és három ponttal megelőzve a Chelsea-t a negyedik a Premier League-ben. A Stoke City és a West Bromwich Albion egykori játékosa korábban hét évig a svéd Östersunds FK gárdáját irányította, majd 2018-2019-ben a Swansea City trénere volt.
A szóbeli megállapodás után a Chelsea-nek még a Brightonnal is egyezségre kell jutnia, a Mirror szerint a tengerparti klub 23 millió eurónak megfelelő összeget kér a szakember elengedéséért cserébe.
A fővárosi egyesület szerdán némi meglepetésre menesztette a 2024-ig szerződéssel rendelkező Tuchelt, akinek Lőw Zsolt volt a másodedzője. Egybehangzó sajtóinformációk szerint a válást az idézhette elő, hogy a német szakembernek feszült volt a viszonya az új klubvezetéssel és néhány játékosával.
MTI
Premier League
Tuchelt lesújtotta a Chelsea-től való kirúgása, a Twitteren búcsúzott el a szurkolóktól
12/09/2022 - 12:16
Premier League
Nagyot kockáztat a Chelsea tulajdonosa, de érthető, miért Potterben látja a jövőt
11/09/2022 - 16:57