Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics döntős Bukarestben / Duplantis ismét világcsúcsot ugrott / Michelisz nyerte a szezonnyitót

Eurosport Magyarország

Publikálva 21/04/2024 - 05:54 GMT+2

Fucsovics Márton két szettben legyőzte Alejandro Tabilót a bukaresti tenisztornán, amivel döntőbe jutott. Armand Duplantis képtelen leállni, most épp egy újabb világcsúccsal jelezte, egyre jobb formában van az olimpia előtt. Michelisz Norbert számára pozitívan indult a szezon, noha lerajtolták, visszaszerezte és meg is tartotta az első helyet.

Armand Duplantis

Fotó: AFP

Valter Attila majdnem három hetet volt fent a Teidén, csendben, nyugalomban készült, csak magára és az edzésekre kellett figyelnie. Ennek megfelelően minőségi munkát végzett az idei fő versenye, a két hét múlva rajtoló Giro előtt. Vasárnap azonban még ott lesz a Liége-en, ahol szerinte is Mathieu van der Poel lesz az egyik fő esélyes.
Ronnie O'Sullivan a nyolcadik világbajnoki címe megszerzéséért hajt a 2024-es snooker-világbajnokságon. A világelső az Eurosportnak adott interjút, melyben többek között arról beszélt, hogy egy régi edzője segítségét kérte, illetve arról is, hogy szeretné megtalálni a "turbó fokozatot", amivel megnyerheti a tornát. A jelek szerint mindent megtesz a siker érdekében.
Jürgen Klopp elmagyarázta, miért nem aggódik amiatt, hogy Mohamed Salah több helyzetét is elpuskázta a Liverpool utóbbi mérkőzésein. Salah tényleg nincs valami jó formában, az Atalanta elleni, kieséssel végződő Európa-liga-párharc során is küszködött az olaszok kapuja előtt.

Foci

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
A negyedik és a dobogóért küzdő Puskás Akadémia 5-0-ra legyőzte a második helyen álló vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első szombati mérkőzésén.
Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese, az RB Leipzig idegenben nyert a német labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának szombati játéknapján.

Tenisz

Fucsovics Márton két játszmában legyőzte a chilei Alejandro Tabilót az 579 ezer euró (230 millió forint) összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztorna szombati elődöntőjében.
picture

Fucsovics Márton (Fotó: ATP Tour)

Fotó: Other Agency

A negyedik helyen kiemelt Bondár Anna bejutott a döntőbe a svájci Chiassóban zajló, 75 ezer dollár összdíjazású salakpályás női ITF-tenisztornán
Bejelentette visszavonulását a spanyolok korábbi világranglista-vezető teniszezője, Garbine Muguruza. A venezuelai születésű, de spanyol színekben versenyző játékos két Grand Slam-trófeát hódított el pályafutása során, 2016-ban a Roland Garroson (Serena Williamst verve), egy évvel később pedig Wimbledonban (Venus Williams ellen győzve).
Miután márciusban a Miami Openen bokaszalag-szakadást szenvedett, Andy Murray már szűk egy hónappal a sérülése után visszatért a pályára, és megkezdte a teniszes edzéseket. Murray wimbledoni reményei azután erősödtek meg, hogy megosztott a közösségi médiában egy videót, amelyen kényelmesen ütögeti a tenyereseket egy fedett pályán. A 36 éves skót visszatérésének egyelőre még nincs meg az időpontja.

Még több sport

Armand Duplantis svéd rúdugró 6,24 méterrel világcsúcsot állított fel a kínai Hsziamenben rendezett atlétikai Gyémánt-liga-versenyen szombaton.
2024-ben a BVSC-Zugló az egyetlen magyar női klub, amely eljutott valamelyik nemzetközi kupasorozat négyes döntőjébe, jelesül az Eurokupa trieszti Final Fourjába. Stieber Mercedes csapata a negyedik lett Olaszországban, a vezetőedzővel arról beszélgettünk, hogy milyen tapasztalatokat szerzett játékosaival az olasz Padova és a holland De Zaan elleni mérkőzéseken.
A negyedik helyről rajtoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok versenyzője nyerte a forma-1-es Kínai Nagydíj szombati sprintfutamát.
picture

Max Verstappen

Fotó: Getty Images

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
Ausztrál médiaértesülés szerint 23 kínai úszó annak ellenére szerepelhetett a 2021-es tokiói olimpián, hogy előtte fennakadt a doppingvizsgálaton.
Golovin Vlagyimir szerint kommunikációban, felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években.
A Ferencváros házigazdaként 28-28-as döntetlent játszott a görög Olympiacos csapatával a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, szombaton.
Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak.
Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdaklub szombaton egy évvel meghosszabbította Nagy Martin egyszeres válogatott kapus szerződését.
Hétvégén megrendezik a szezon harmadik major-versenyét, a London Maratont. A brutálisan erős mezőnyben ott lesz a női világcsúcstartó Tigst Assefa, a korábbi rekorder Brigid Kosgei, illetve az olimpiai címvédő Peres Jepchirchir is. A nők a szinte biztos olimpiai részvételt jelentő győzelem mellett az órával is harcban lesznek, ugyanis megcélozzák a csak nők által futott maratoni rekordot.
picture

Tigst Assefa Londonban is világcsúcsot szeretne futni - fotó: Andreas Gora

Fotó: AFP

A címvédő Michelisz Norbert nyerte az első versenyt a túraautósok elitkategóriája, a TCR World Tour szezonnyitóján, a Róma mellett található vallelungai pályán.
Ferrari-diadalmenetet hozott az imolai WEC-forduló időmérő edzése, a hazai pályán versenyző olasz márka megszerezte az első három rajthelyet a vasárnapi hatórás versenyre. Az élen az egy körön általában erősebb #50 egység végzett Antonio Fuoco körével, és egyedül a Ferrari volt képes bemenni 1:30 alá. Az LMGT3-ban ismét a #92 Manthey-Purerxcing Porsche volt a leggyorsabb.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés