Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan: "Meg kell találnom a turbó fokozatot"

Buzás Gábor

Frissítve 20/04/2024 - 15:32 GMT+2

Ronnie O'Sullivan a nyolcadik világbajnoki címe megszerzéséért hajt a 2024-es snooker-világbajnokságon. A világelső az Eurosportnak adott interjút, melyben többek között arról beszélt, hogy egy régi edzője segítségét kérte, illetve arról is, hogy szeretné megtalálni a "turbó fokozatot", amivel megnyerheti a tornát. A jelek szerint mindent megtesz a siker érdekében.

Ronnie O'Sullivan 200. százasa a Crucible-ben

A Rakéta szerdán kezdi meg szereplését az idei világbajnokságon.
Első ellenfele Jackson Page lesz, egy fiatal és rendkívül tehetséges walesi játékos, aki nem mellesleg Mark Williams pártfogoltja. O'Sullivan célja, hogy megszerezze a nyolcadik címét a Crucible Színházban, és ezzel a modern éra egyedüli rekordere legyen. Jelenleg Stephen Hendryvel holtversenyben állknak hét-hét világbajnoki címmel.
Az idei szezonban O'Sullivan öt versenyt nyert, köztük a két Triple Crown-címet is begyűjtötte. Mégsem elégedett a játékával, ahogy azt a szezonban többször is hangsúlyozta. Érthető, hogy a világbajnokság előtt segítséget kért olyanoktól, akik nagyon sokat tudnak lendíteni a játékán. Az egyikük dr. Steve Peters sportpszichológus, aki már bő tíz éve fontos részese O'Sullivan sikereinek. A másik egy volt edzője, Nic Barrow.
"Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan szeretném alakítani a következő öt-tíz évemet. Elkezdtem együtt dolgozni egy edzővel, sokat teszteltük a játékomat, és rá kellett jönnöm, hogy nem sokat tudok a snookerről.
Pedig azt hittem. Tudom, hogyan lökjem be a golyókat a zsebekbe, tudok versenyezni és tudok győzni, és arról is van elképzelésem, hogy mikor minek kell történnie, hogy melyik lökésemnek mi lesz az eredménye.
Mégsem tudtam igazán hatékonyan játszani az utóbbi években, és el kellett fogadnom, hogy segítségre van szükségem, ezért elkezdtem egy régi edzőmmel együtt dolgozni. Vele igyekszem visszatérni ahhoz, ami régebben működött."
A másik, amire szüksége lesz O'Sullivannek a nyolcadik győzelméhez, egy olyan állapot, ami hozza a sorozatos győzelmeket, és végigviszi őt ezen a hosszadalmas és fárasztó két héten.
"Meg kell találnom a 'turbó fokozatot' a meccsek elején, a meccsek közepén és a végén is. Beleférhet, hogy egyszer nem játszom igazán jól, de alapvetően fontos lenne, hogy turbó fokozatban tudjak snookerezni. Tudom, hogy ott van bennem, csak elő kell hívnom a megfelelő pillanatban.
Öt-tíz évvel ezelőtt elég sokszor meg tudtam ezt tenni. Vissza akarok térni ehhez a kiegyensúlyozottsági szinthez, és akkor jó esélyem lesz arra, hogy megnyerjek bármilyen versenyt, amin elindulok."
O'Sullivan mindezt egy olyan szezon végefelé mondja, amikor megnyert öt versenyt. Mi lett volna, ha még jól is játszik?

Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés