Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Federer és a tökéletesség esete, megvédené Evenepoelt a főnöke, Fury indokokon ment el a gála

Eurosport Magyarország

Publikálva 28/09/2022 - 06:07 GMT+2

Roger Federer játékát és hatását ezúttal kortárs írók segítségével próbáltuk megfejteni. Cikkünkből az is kiderül, hányszor lehet a tökéletesség szót belecsempészni egy róla szóló bekezdésbe. Patrick Lefevere közben már azon töri a fejét, hogyan védhetné meg Remco Evenepoelt a felhajtástól. És nagyon úgy tűnik, nem lesz újabb Fury-Joshua bunyó, ennek is utánajártunk.

Roger Federer

Fotó: AFP

Roger Federerről rengeteg cikket olvashattatok az utóbbi időben az Eurosporton, ezek közül nem egyet a szerzők személyes élményei, benyomásai inspiráltak. Jóllehet, ezek az írások különböző szempontok alapján készültek, ilyen-olyan formában szinte mindenhol előkerült a teniszének művészi jellege. Nem csoda, hogy rengeteg embert megmozgatott a kultúra területéről is, ezen felbuzdulva két kortárs magyar írót, Maros Andrást és Németh Gábort kértük fel, meséljenek a Federerrel kapcsolatos élményeikről.
Boonen, Bettini, Kwiatkowski, Alaphilippe... Ha valakinek, akkor Patrick Lefevere-nek van némi elképzelése arról, mivel jár az, ha valaki megszerzi a világbajnoki címet. Ebben a helyzetben el is kél a rutin, ugyanis Remco Evenepoel a szivárvány-trikó legújabb tulajdonosa. A belga srác körül eddig is meglehetősen nagy volt a felhajtás, a Vuelta- és vb-győzelem pedig aligha javít ezen a helyzeten. Lefevere mindenesetre készen áll megvédeni a versenyzőjét, aki szerinte minden várakozást felülmúlóan teljesít.
“Három hete még optimista voltam, de az tuti, hogy egy szerződés aláírása nem kellene, hogy ennyi ideig tartson. Ha hétfőig nem kapok választ, akkor továbblépek, nem fogok ölbe tett kézzel várni egy olyan srácra, aki a legutóbbi öt meccséből hármat is elveszített” - Tyson Fury ezekkel a szavakkal próbálta sürgetni Anthony Joshua menedzsmentjét. Nagyon úgy tűnik, hiába, a várt válasz nem érkezett meg, ezért Fury le is fújta a korábban beharangozott mérkőzést. Joshuának viszont így is juthat meccs még az idénre.

Tenisz

“Nem is tudtam kontrollálni az érzelmeimet, és ami még rosszabb, amikor bementem az öltözőbe, megint minden előtört belőlem. Annyira sok dolgot éltünk át együtt, hogy egyszerűen esélyem sem volt arra, hogy ezt könnyek nélkül megússzam” - nyilatkozta Rafael Nadal az egyik spanyol radiónak. Nadal sok érdekes részletet árult el a Roger Federerhez kapcsolódó emlékeiről, köztük a 2007-es hamburgi döntő és a 2009-es Roland Garros kapcsán.
Ezen a héten a magyar lányok Parmában próbálkoznak, közülük az Erika Andreevát búcsúztató Gálfi Dalma be is jutott a torna nyolcaddöntőjébe. Bondár Anna és Udvardy Panna számára viszont véget ért a torna egyesben, előbbi Mayar Serriftől, utóbbi Arantxa Rustól kapott ki.

Labdarúgás

Amikor Dzsudzsák Balázs elkezdett kikopni a válogatottból, Szalai Ádám természetes utódja lett kapitányként. Most viszont csak találgathatunk arról, hogy ki lenne az ideális utód. Aki szóba jön az vagy kapus, vagy nincs mögötte erős karrier, vagy még nagyon fiatal. A Hosszabbítás podcast e heti kiadásában a magyar válogatott mellett külön is foglalkozunk a csapattól búcsúzó Szalai Ádámmal.
Természetesen legújabb adásban is foglalkoztunk az előző hét legérdekesebb híreivel, többek között arról, hogy az UEFA bejelentette: egyszeri alkalom volt az egész kontinensre kiterjedő Európa-bajnokság.
A Manchester United korábbi csapatkapitánya, Eric Cantona nekiment egykori csapattársának, David Beckhamnek és másoknak is, amiért úgy döntöttek, hogy a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nagykövetei lesznek. A torna házigazdáit régóta bírálják azon munkások körülményei miatt, akik az idén novemberben és decemberben megrendezendő esemény infrastruktúráját és stadionjait építik.
A válogatottól való visszavonulását múlt szerdán bejelentő Szalai Ádám németek elleni találatát választották a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulója legszebb góljának.
Marco Rossi szövetségi kapitány sajnálta, hogy a csoportgyőzelem kapujában nem sikerült még egy bravúrt elérnie a magyar labdarúgó-válogatottnak, de nagy büszkeséggel beszélt a játékosairól annak ellenére, hogy 2-0-ra kikaptak az Európa-bajnok olasz csapattól. A magyar labdarúgó-válogatottól búcsúzó Szalai Ádám szerint nagy lehetőséget szalasztott el a csapat.
Milyen lehet a súlytalanságban focizni? Ez az őrült gondolat született meg az egyik világvállalat marketingosztályán, és elegendő fantáziát láttak abban, hogy mindezt meg is valósítsák. Hogy hogyan sikerült Luís Figóékat a súlytalanság állapotába hozni, illetve miképpen nézett ki a valóságban a légies meccs, arról itt olvashattok hosszabban.

Kerékpár

Chris Froome balesetet szenvedett edzés közben, de úgy tűnik, hogy sikerült megúsznia nagyobb baj nélkül. A négyszeres Tour de France-győztes mindenesetre megragadta az alkalmat, és felhívta minden autós figyelmét egy egyszerű trükkre, amivel elkerülhetőek lennének ezek a balesetek.
Az országúton kevéssé ismert, de pályán olimpiai bajnok és világcsúcstartó Jonathan Milan nyerte a Horvát körverseny első szakaszát. Az utolsó kilométereken, a csuromvizes lejtmenetben a Bahrain-taktika részeként előbb Matej Mohoric támadott, Milan pedig kivárt, majd amint látta, hogy szlovén csapattársa nem fog hazaérni, a 21 éves olasz meg is indította a hajráját.

Még több sport

Kiválóan zárult a 2022-es FIA ETCR-szezon Michelisz Norbi számára, az év utolsó elektromos túraautó-világkupa hétvégéjén a magyar pilóta megszerezte első dobogóját. A bajnokság a németországi Sachsenringen zárult, egy olyan helyszínen, ahol a mezőny jelentős része most járt először. A hétvégét ezúttal is a Cupra uralta, de Norbi megmentette a Hyundai becsületét.
A Ferencváros 33-31-re kikapott a román Steaua Bucuresti otthonában a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc keddi, első mérkőzésén.
Hanga Ádám sérülés miatt nem állhat a Real Madrid kosárlabdacsapatának rendelkezésére a klubszezon elején. A fővárosiak honlapjukon kedden közölték, hogy a klub orvosi stábja a több poszton is bevethető magyar válogatott kosaras bal lábában combizomsérülést állapított meg.
A top 16-os játékosok hétfőn játszották az első körös mérkőzéseiket a British Openen. Nem sok meglepetés született, a legtöbb párosítást hozta a magasabban rangsorolt játékos. A legrangosabb versenyző, Ronnie O'Sullivan viszont búcsúzott a tornától, ugyanis egy kimondottan jó napot kifogó ellenféllel hozta össze a sors. Alexander Ursenbacher harmadszor győzte le O'Sullivant.
A British Open második fordulójában a négyszeres bajnok John Higgins karrierje 900. százas breakjét (132) is meglökte az 5. frame-ben, mégis vereséget szenvedett a világranglista 68. helyén álló Yuan Sijuntól. A négyszeres világbajnok 0-2-ről még visszajött a mérkőzésbe, a döntő frame-ben azonban a matchballt elhibázta, a 22 éves kínai játékos innen fordított és jutott a legjobb 32 közé.
Az eddigi három helyett jövőre hat sprintfutamot rendeznek a Forma-1-ben. A sorozat keddi hírlevele szerint a rekordhosszúságú, 24 futamos idényben hat hétvégén lesz szombaton rövidtávú verseny.
Marad az Alfa Romeo Forma-1-es csapatánál Guanyu Zhou. A csapat úgy indokolt: "lenyűgöző Zhou érettsége, illetve a korát meghazudtoló versenyzői képessége."
Ismét csúcsot döntött a címvédő amerikai válogatott, amely kedden könnyedén legyőzte a bosnyákokat a Sydneyben zajló női kosárlabda-világbajnokság csoportkörének ötödik, utolsó fordulójában.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés