Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bondár Annának is az első kör jelentette a végállomást a parmai tornán

Eurosport Magyarország

Publikálva 27/09/2022 - 16:35 GMT+2

Bondár Anna az első fordulóban búcsúzott a Parmában zajló, 252 ezer dollár (100,8 millió forint) összdíjazású női salakpályás tenisztornától. A magyarok közül így egyesben csak Gálfi Dalma maradt versenyben, hiszen korábban Udvardy Panna is kikapott.

Bondár Anna

Fotó: AFP

Parmai tenisztorna - Bondár Anna búcsúzott

A világranglistán 60. magyar játékos a rangsorban 74. Mayar Seriffel játszott a 16 közé jutásért, és az első játszmában 5:5-nél vesztette el adogatását, az egyiptomi rivális 51 perc elteltével került szettelőnybe.
A második felvonás elején mindkét fél brékelt, majd 4:4 után ismét az ötödikként rangsorolt Bondár vesztett adogatást, Serif pedig 1 óra 34 perc játék után lezárta a találkozót.
Korábban Udvardy Panna is kikapott az első fordulóban. A világranglistán 83. magyar játékos a rangsorban 114. holland Arantxa Russzal találkozott, mindketten szerepeltek a múlt heti, budapesti versenyen is. A Római Teniszakadémián Udvardy ugyancsak a nyitókörben, a balkezes Rus pedig a negyeddöntőben búcsúzott.
Első találkozójukon a 31 éves ellenfél két brékkel csakhamar 5:0-ra elhúzott, a 23 éves kaposvári teniszező azonban összeszedte magát és 5:5-re egyenlített. A következő gém a hollandé volt, majd Udvardy elvesztette adogatójátékát, így 1 óra 12 perc alatt Rus került szettelőnybe.
A második játszma elején is a rivális irányított, 3:0-ra ellépett, és bár a magyar teniszező 3:2-re még szépített, Rus végül - összességében kereken két óra alatt - két szettben nyert.
Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
  • Mayar Serif (egyiptomi)-Bondár Anna (5.) 7:5, 6:4
korábban:
Arantxa Rus (holland)-Udvardy Panna 7:5, 6:3
Gálfi Dalma-Erika Andreeva (orosz) 6:1, 6:2
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés