Eric Cantona bojkottálni fogja a katari labdarúgó-világbajnokságot.
Az egy helyben állva elkövetett karaterúgás nagykövete, Eric Cantona bírálta többek között korábbi Manchester United-beli csapattársát, David Beckhamet is a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nagyköveti posztja miatt.
Olyan korábbi kiváló játékosok, mint Tim Cahill, Cafú, Samuel Eto'o, Xavi Hernandez és Ronald de Boer szintén nagyköveti posztot töltenek be az idén novemberben és decemberben rendezendő tornán.
MLS
Beckham csapata jelentkezett be Messiért, már a vb után aláírhat
11 ÓRÁJA
2022 elején Cantona azt mondta, hogy bojkottálni fogja a vb-t, tiltakozásul az emberi jogok megsértése miatt, amely egyes helyszínek építésével kapcsolatos.
"Az, ahogyan a stadionokat építő emberekkel bántak, borzalmas. Emberek ezrei haltak meg, és mégis ünnepelni fogjuk ezt a világbajnokságot. Én személy szerint nem fogom megnézni. Megértem, hogy a futball egy üzlet. De úgy gondoltam, hogy ez az egyetlen hely, ahol mindenkinek esélye lehet." – fogalmazta meg határozott véleményét Eric Cantona.
Az egykori briliáns francia támadó a The Athleticnek nyilatkozva viszont megvédte azokat az aktív futballistákat, akik részt vesznek a tornán.
"Nem tudom, mit mondjak. Ha van egy játékos, aki azt mondja, hogy 'bojkottálni fogom a világbajnokságot', akkor azt mondod: 'bravó'. De nem ítélhetsz el egy 20 éves focistát, akinek még csak tízéves karrierje van, aki egy olyan világban él, ahol a nap 24 órájában a futballból származó emberek veszik körül.
De beszélhetnek a szövetségekről, beszélhetnek a politikusokról, akiknek hatalmukban áll azt mondani, hogy ’nem, nem megyünk a világbajnokságra’. Nem lehetünk csalódottak, ha a játékosok nem akarják bojkottálni a világbajnokságot, mert a csúcson a politikusok, az elnökök, a szövetségek, a miniszterek vannak.
Nekik mindenhol a világon megvan a hatalmuk, hogy bojkottálják a vb-t. Túl könnyű azt mondani, hogy a játékosoknak kéne."

Vigyázó szemét Katarra veti Eric Cantona

Fotó: AFP

David Beckhamkritizálta már a Szuperliga tervét, közösségi oldalain állt ki a futball hagyományos értékei mellett, beszállt a háborús menekültek megsegítésébe, 13 órán keresztül állt sorban, hogy tiszteleghessen a királynő koporsójánál.
E tetteivel nehezen egyeztethető össze, hogy a katari vb egyik arca lett, és a következő tíz évben pedig népszerűsíti az arab államot. Mindezért 150 millió (!) fontot vághat zsebre, a szerződés miatt azonban komoly támadások érték.
Most például Cantona is megtalálta. Arra a kérdésre, hogy ő is lenne-e nagykövet, mint korábbi unitedos csapattársa, David Beckham, Cantona kijelentette:
"Egyáltalán nem tenném meg. Teljesen az ellenkezőjét teszem. Idén januárban kezdtem el ezt mondani. Talán én voltam az első. De szabadon megtehetem. De persze egy volt játékos, akit azért fizetnek, hogy ilyesmit csináljon...
Lehet, hogy nem tudják, mi történt ott. Vagy ha tudják is, szerintem rosszul csinálták. Szerintem nagy hibát követtek el. Egy nagy, nagy hibát.

David Beckham rendszeres vendég Dohában

Fotó: AFP

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Labdarúgás
Guardiola gyalázásától Beckham pocsék ízléséig - Ibrahimović legemlékezetesebb nyilatkozatai
22/07/2022 - 18:04
Premier League
Beckham is a Manchester Unitednél való maradásra buzdítja Ronaldót
09/05/2022 - 16:40