Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Ez baromság” – Louis van Gaal kimondta: csak a pénz miatt került Katarba a vb

Németh Dániel

Publikálva 22/03/2022 - 10:50 GMT+1

Louis van Gaal élesen kritizálta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hírhedt pénzéhségét. A holland válogatott szövetségi kapitánya szerint hiába mondja azt a FIFA, hogy a futball fejlesztése a célja a katari világbajnoksággal, valójában mindenki tudja: csak a profit motiválja a szervezetet. Szerinte az álláspontja is szerepet játszik abban, hogy semmilyen tisztséget nem tölt be a FIFA-nál.

Louis van Gaal - fotó: Robin van Lonkhuijsen

Fotó: AFP

Louis van Gaal élesen kritizálta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hírhedt pénzéhségét.
A FIFA kapott hideget-meleget, miután kiderült, hogy a 2022-es foci-vb-t Katarban rendezik meg, ráadásul a klímára való tekintettel a szokásos időpont helyett november és december között. A logisztikai nehézségek azonban a problémahalmaznak csak a kisebb részét képezik, a legtöbb kritikát az ország emberjogi helyzete miatt kapta a nemzetközi szövetség.
Nem titok például, hogy a vendégmunkások embertelen körülmények között dolgoztak a stadionépítéseken, és munkálatok során többen az életüket veszítették. Az LMBTQ-közösség tagjai pedig attól tartanak, nem lennének biztonságban a közel-keleti országban, ahol a homoszexualitás bűncselekménynek minősül.
Louis van Gaal sem nagy rajongója a katari világbajnokságnak, nemrég úgy fogalmazott, nevetséges döntés született. „Sokszor mondtam már az előző sajtótájékoztatókon is. Szerintem nevetséges, hogy ott rendezzük a világbajnokságot. Egy olyan országba megyünk, ahol a FIFA elmondása szerint a futball fejlesztése a cél.”
Ez baromság, de nem ez a lényeg. A pénzről és az üzleti érdekekről szól. A FIFA-nak ez számít.
„Mit gondolnak, az én szaktudásommal miért nem vagyok benne a FIFA vagy az UEFA egyik bizottságában sem? Mert mindig is elleneztem az ilyen szervezeteket. Katarban is beszélhetek erről, ám ez nem fog segíteni, hogy megszabaduljunk ettől a problémától” – jelentette ki Van Gaal, aki sikeresen kijuttatta Hollandiát a tornára.
A 2022-es labdarúgó-világbajnokságot november 21. és december 18. között rendezik.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés