Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A munkálatok gyors befejezését ígérik a katari vb szervezői

Eurosport Magyarország

Publikálva 04/07/2022 - 15:51 GMT+2

Jóval a rajt előtt befejezik majd az utcai terepmunkákat is a katari labdarúgó-világbajnokság szervezői - ígérte Nasszer al-Hater, az előkészületekért és a lebonyolításért felelős testület vezetője.

Khalifa stadion i Doha

Fotó: NTB

A főszervező a vb-re kijutott csapatok képviselői számára szervezett kétnapos szeminárium megnyitásakor beszélt arról - a Dohában jelenleg még sokfelé látható építkezésekre utalva -, hogy az utolsó simításokkal is végezni fognak bőven a november 21-i rajt előtt.
A küldöttségeket a dohai St. Regis Hotelbe hívták, a 32 válogatott illetékesei számos témakört - a logisztikát, a vámszabályozást, az akkreditációt, a szállítást, az egészségügyi előírásokat, a biztonságot, a marketinget, a játékszabályokat és a bíráskodást - érintően kapnak napra kész információt. Lehetőségük lesz megtekinteni a stadionokban folyó munkálatokat, illetve a hoteleket és az edzésekre rendelkezésre álló létesítményeket.
Néhány csapat már kiválasztotta főhadiszállást, de a hivatalos lista még nem készült el.
Ami a játékot magát illeti, a FIFA a múlt héten jelentette be, hogy a vb-n bemutatkozik a félautomata videobírós rendszer, amely a leshelyzetek gyorsabb eldöntésében segíti majd a játékvezetőket, és egy héttel korábban, hogy 23 helyett 26 fős kereteket jelölhetnek a szövetségi kapitányok.
A világbajnokság december 18-ig tart.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés