Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alaphilippe újra világbajnok, Európa nyerte a Laver-kupát

Eurosport
Eurosport

Publikálva 27/09/2021 - 09:02 GMT+2

Megnéztük, mitől volt ilyen domináns az európaiak teljesítménye, és összeszedtünk 40 érdekességet a 40 éves Serenáról is.

Alaphilippe a dobogón

Fotó: AFP

És megint megcsinálta! Julian Alaphilippe tavalyi győzelme után idén is megvédte címét a belgiumi országúti kerékpáros vb-n, ezzel Peter Sagan óta az első duplázó lett. Mutatjuk, hogyan sikerült a bravúr a francia versenyzőnek.
Az európai csapat nagyon magabiztos fölénnyel nyerte meg a Laver-kupát. A kontinens válogatottja legnagyobb sztárjai nélkül is dominánsabb volt, mint valaha. Cikkünkben megnéztük, mik lehettek a kiütéses siker okai és mire számíthatunk a sorozattól a jövőben.
Az Arsenal nyerte a szezon első északi-londoni derbijét vasárnap délután legyőzve a Tottenhamet. Mindkét csapat látott már szebb napokat, mi pedig a rangadó előtt felidéztük, honnan is ered és milyen emlékezetes fejezetei voltak a két klub rivalizálásának.

Tenisz

Vasárnap ünnepelte 40. születésnapját Serena Williams. Hoztunk is néhány - egészen pontosan életkorának megfelelő számú - hihetetlen adatot a születésnapos teniszlegenda pályafutásáról.
"Most lépésről lépésre kell haladnom. Először meg kel tanulnom újra rendesen járni, utána futni, majd jöhetnek az oldalirányú lépések és a gyorsasági munka." - Roger Federer, hogy kímélje a térdét, jelenleg mankóval jár, ugyanakkor a Laver-kupán adott nyilatkozatából úgy tűnik, jó hangulatban van és optimistán tekint a jövőbe.
Nick Kyrgiost sem látjuk már idén, az ausztrál teniszező úgy érzi, nincs mit bizonyítania, így erre a szezonra befejezte a játékot.
Befejeződött az ATP torna a kazah Nur-Szultánban is, méghozzá dél-koreai győzelemmel.

Kerékpár

Alaphilippe iszonyú erős volt, Pidcock szerint a belgák rontották el Van Aert versenyét. - A világbajnokság főszereplőinek nyilatkozatát idéztük a verseny után.
picture

Egykerekezéssel gyűjtött szimpátiapontokat a vb-n az ausztrál bringás

Foci

Harry Kane a nyár folyamán nem rejtette véka alá, hogy szíve szerint távozna a Tottenham Hotspurtől, ám hiába a Manchester City kitartó érdeklődése, a Tottenham hallani sem akart a csatár eligazolásáról. Az új idény azonban nagyon nem úgy indult, ahogy a csapatnál várták, Kane egyelőre durván tudása alatt teljesít.
A Hertha 0-6-ra kapott ki a Lipcsétől a Bundesligában, de a klubnál ennek ellenére nem tervezik Dárdai Pál menesztését. A magyar edző mellett játékosai is kiálltak a vereség után.
A Juventus ugyan nyerni tudott a Serie A hétvégi fordulójában, a csapat ellenben két kulcsjátékosát is elvesztette a Sampodria legyőzése során.
Bejelentette visszavonulását Samir Nasri. A City korábbi középpályásának utolsó aktív évei nem voltak botrányoktól mentesek, de emlékezzünk inkább a szépre.

Még több sport

Drámai végjáték Szocsiban: Lando Norris tökéletes versenyt futott, az eső azonban néhány körrel a vége előtt lecsapott, a fiatal versenyző kicsúszott, így végül Lewis Hamiltonszerzett történelmi győzelmet. A hétszeres világbajnok mégsem lehet teljesen elégedett, hiszen a nagy rivális Max Verstappen is komolyat zárkózott.
Az Egyesült Államok válogatottja a Ryder-kupa szombati játéknapján ott folytatta, ahol pénteken abbahagyta, nem engedte magához közel a vendégeket és megnyugtató előnnyel várhatta a vasárnapi befejező szakaszt.
Az ukrán Olekszander Uszik komoly meglepetésre legyőzte a hazai pályán bunyózó Anthony Joshuát, ezzel pedig négy nemzetközi szervezet nehézsúlyú világbajnoki övét is bezsebelte.
Etióp győzelem született vasárnap a Berlin maratonon, de nem az előzetesen nagy esélyesnek tartott Kenenisa Bekele, hanem honfitársa tudott nyerni. A világcsúcstól ezúttal messze voltak a futók.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés