Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

WEC-menetrend – Spa-Francorchamps, 2023

Lantos András

Frissítve 25/04/2023 - 12:49 GMT+2

Elérkezett a főpróba ideje, a hétvégén Spa-Francorchamps-ban folytatódik az Endurance-világbajnokság, és ez lesz az utolsó verseny a jubileumi 100 éves Le Mans 24h előtt. A legendás belga pálya bizonyos részei sokkal jobban hasonlítanak Le Mans-ra, mint az eddig meglátogatott Sebring és Portimao, tehát az itt látott erőviszonyok még inkább beszédesek lehetnek.

Jön a 100 éves Le Mans főpróbája Spa-ban.

Fotó: Michelin compétition

Két technikás helyszín után tehát jön egy igazi erőpálya, és talán az igazság pillanata.
Sebring a hepehupás aszfalttal egy külön állatfaj volt, Portimao pedig a hosszú célegyenes ellenére sem nevezhető gyorsnak.
Az viszont nem véletlen, hogy amióta létezik a WEC, mindig Spa az utolsó versenyhelyszín Le Mans előtt, hiszen az ardenneki kör kialakítása ideális főpróba a franciaországi legenda előtt.
A nagy készülődés a mezőny összetételén is látszik. Spára már benevezték a második Ganassi Cadillacet is (Le Mans-ban még az Action Express is csatlakozik hozzájuk egy harmadik V-Series.R-rel), és itt mutatkozik be a JOTA is a privát Porsche 963-mal.
A legfrissebb pletykák szerint a harmadik fordulóra változhat a BoP is. A bajnokság tartja magát ahhoz az elhatározáshoz, hogy az egyes márkák számaihoz csak Le Mans után nyúl hozzá, az LMH- és az LMDh-autók közti erőegyensúlyt viszont módosíthatják a 24h előtt.
Ami a közvetítést illeti, ezúttal sajnos kevés jó hírrel nem tudunk szolgálni. Az Eurosport 2 nemzetközi programjában ugyan benne van verseny, de sajnos egy időben van a Magyarországra külön megvásárolt teniszadással, így itthon egész nap a madridi torna lesz látható a TV-ben.
A Spa 6h-t tehát ezúttal kizárólag online felületeinken tudjátok követni, azaz az Eurosport.hu-n, vagy az Androidra és iOS-re is letölthető Eurosport Applikációban.
A Spa 6h menetrendje:
Csütörtök
  • 11:30 – Első szabadedzés (90p) – Live timing
  • 16:20 – Második szabadedzés (90p) – Live timing
Péntek
  • 12:00 – Harmadik szabadedzés (60 perc) – Eurosport.hu és App, élő
  • 17:00 – GT-időmérő (15p) – Eurosport.hu és App, élő
  • 17:25 – LMP2-időmérő (15p) – Eurosport.hu és App, élő
  • 17:50 – Hypercar-időmérő (15p) – Eurosport.hu és App, élő
Szombat
  • 12:15 – Spa 6h – Eurosport.hu és App, élő
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés