Vizes vb 2022 - Märcz Tamás: vállalom a felelősséget

A Montenegró ellen megnyert vasárnapi helyosztót követően a szakember elmondta, úgy kellett a nemzetközi szövetség felé megadni a keretet, hogy akkor még sokan a Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében voltak érdekeltek, ugyanakkor nem akar kifogásokat keresni, hiszen azoknak szavazott bizalmat, akikkel véleménye szerint a végső győzelemre is esélyesek lettek volna.
"Azt nem lehetett előre látni, hogy milyen dinamikák lesznek a csapaton belül, amik végül nem lettek jók, ráadásul néhány játékos mentálisan és fizikálisan sem teljesített úgy, ahogyan vártam volna. Aki szakmailag tudja értékelni a vízilabdát, az körülbelül tudja, kikről van szó. Előzetesen amikor dönteni kellett, kiket választok ki, a legerősebb csapatot raktam össze, a játékért vállalom a felelősséget" - fejtette ki a szakvezető.
Világbajnokság
A Big Bang Theory legendás fogadotta vala-jelenete inspirálta Märcz Tamás lecserélését?
25/07/2022 17:03
A csapatkapitány Varga Dénes elmondta, ezért a helyezésért alapvetően a játékuk kiegyensúlyozatlanságát okolhatják:
A megfelelő pillanatokban nem voltunk elég higgadtak, fegyelmezettek, annak azért örülök, hogy van annyi vízlabda szerető ember Magyarországon, hogy vasárnap egy órakor, tízes UV-ben megnézték ezt a meccset, és szurkoltak.
"Tulajdonképpen ez volt a fő belső hajtóerőnk, hogy ezt a meccset megnyerjük, hiszen a hetedik vagy a nyolcadik hely között nincs nagy különbség" - jelentette ki.
A magyar válogatott a csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább, de a negyeddöntőben kikapott a címvédő olaszoktól, majd az 5-8. helyért rendezett első meccsen ötméteresekkel az amerikaiakkal szemben is alulmaradt.
A magyar válogatott ennél csak egyszer szerepelt gyengébben világbajnokságon, 1986-ban Madridban kilencedikként végzett.
(MTI)
Világbajnokság
21 éven át próbálkozott vele, idén, 36 esztendősen nyert egy vb-aranyat a zseniális Felipe Perrone
06/07/2022 18:57
Világbajnokság
Odáig volt a telt házas margitszigeti vb-döntőtől az amerikai női pólós dinasztia két főhőse is
05/07/2022 16:31