Vizes vb 2022 - Montenegró legyőzésével hetedik a férfi vízilabda-válogatott

A hazaiak legjobbja a kapus Lévai Márton volt, aki 10 védéssel, 63 százalékos hatékonysággal járult hozzá a sikerhez.
A magyar válogatott ennél csak egyszer szerepelt gyengébben világbajnokságon, 1986-ban Madridban kilencedikként végzett.
Vízilabda
A Fradit is edző Varga Zsolt veszi át a férfi vízilabda-válogatott irányítását
20/07/2022 14:19
Eredmény, férfi vízilabda, a 7. helyért:
  • Magyarország-Montenegró 8-6 (1-0, 4-2, 2-1, 1-3)

Ahogy a csapat, úgy a szurkolók sem arra készültek, hogy ezen a napon csak a hetedik helyért küzdhet a magyar válogatott, a Hajós Uszoda környékén ugyanis sokan próbáltak túladni az esti programra - közte a döntőre - szóló jegyükön.
A két csapat a csoportkör nyitányán találkozott, a magyarok akkor 12-8-ra nyertek.
A két, vélhetően nem túl motivált gárda elképesztően sok hibával kezdte az összecsapást, rengeteg volt a rossz átadás, lövés. Közel hat percig nem esett gól, ekkor Nagy Ádám használta ki, hogy senki sem támadta meg.
A második negyed elején Zalánki Gergő ötméteresével növelték előnyüket a házigazdák, majd Burián Gergely is betalált, közben a kapuban Lévai Márton továbbra is hibátlanul védett. A montenegróiak másfél negyed után találtak be először, Jansik Szilárd azonban megúszásból gyorsan visszaállította a háromgólos különbséget. A rivális első fórját pillanatok alatt értékesítette, másodszor is Dusan Matkovic volt eredményes. Vámos Márton hat másodperccel a félidő előtt iratkozott fel a gólszerzők közé.
A harmadik negyedben majdnem három percet kellett várni az első gólra, ekkor Varga Dénes talált be megúszás után, a montenegróiak kettős fórból sem tudtak gólt szerezni. Végül egy perccel a játékrész vége előtt szépítettek, igaz, ehhez egy magyar kézre is szükség volt, ellenkező esetben Lévai ezt is simán fogta volna. A magyar csapat azért ezt a negyedet is megnyerte, köszönhetően Nagynak, aki a vízből magasan kiemelkedve, magabiztosan értékesített egy előnyt.
A magyar csapat számára a világbajnokság utolsó nyolc perce egy kihagyott fórral kezdődött, majd Zalánki-góllal folytatódott. A montenegróiak fórban egy szép kombinációval szépítettek, majd akcióból is betaláltak. Támadásban megakadtak a magyarok - a montenegrói cserekapus, Petar Tesanovic remekül szállt be, 12 lövésből 9-et fogott -, a rivális egy gólra zárkózhatott volna fel, de két előny is kimaradt - ekkor már szorványos füttyszó is hallatszott a nagyjából félházas lelátóról, de a győzelem nem forgott veszélyben.
később:
a 3. helyért:
  • Horvátország-Görögország 14.30
az 5. helyért:
  • Szerbia-Egyesült Államok 17.00
döntő:
  • Olaszország-Spanyolország 20.00
(MTI)
Vízilabda
A hazai vb-7. hely nem fért bele: menesztették Märcz Tamást a válogatott éléről
18/07/2022 13:50
Világbajnokság
Kikapott Olaszországtól a férfi vízilabda-válogatott a vb-negyeddöntőben
29/06/2022 20:11