Bíró Attila szövetségi kapitány szerint abszolút elégedett lehet a női vízilabda-válogatott a bronzéremmel a tokiói olimpián.

Maximálishoz közeli eredmény és teljesítmény volt, ami a sporttörténeti sikerhez vezetett
- utalt arra a szakvezető, hogy ebben a sportágban a női csapat először állhat dobogóra.
Tokyo 2020
Serena Williams motiválja a világ legjobb, szuperül gondolkodó és nyilatkozó női pólókapusát
21/08/2021 17:50
Magát a meccset úgy értékelte, hogy az oroszok elleni találkozók rendszerint orosz rulettbe torkollnak, ahogy most is, de nevetve hozzátette, "pokoli unalmas lehet a nyugodt élet".
"Nem ragoztam túl a pénteki napot, elvégre az oroszokkal már találkoztunk a csoportkör nyitányán. Néhány embert fel kellett rázni, ezt négyszemközti és kiscsoportos beszélgetésekkel értük el, de online mentáltréningen is részt vettek a lányok" - árulta el Bíró, hogy mivel tudta átlendíteni a játékosokat az elődöntős vereség utáni csalódottságon.
"Szívünket-lelkünket kitettük, illetve végig csapatként játszottunk, ezzel nyertünk" - jelentette ki a Keszthelyi Rita csapatkapitány. "Úgy látszik, nekünk a harmadik negyedek a kritikusak, hiába beszéltünk erről, de ezúttal a negyedik negyedben nyújtott hihetetlen védekezést kisegített minket".
Garda Krisztina könnyeivel küzdve azt emelte ki, hogy amikor az oroszok háromgólos hátrányról fordítottak, akkor nem törtek meg.
Jó magyarnak lenni, nekem ez a bronz arany
- mondta boldogan Rybanska Natasa.
Gurisatti Gréta úgy vélte, aki ezt a meccset végignézte, az büszke magyar lehet, mert fordulópont lehetett volna, amikor az oroszok átvették a vezetést, ugyanakkor a magyar csapat bebizonyította, mekkora tartása van.
"A spanyol meccs után azért voltunk csalódottak, mert az rajtunk múlt, de örülök, hogy a hullámvasút tetején szálltunk ki. A múlt tud gátat képezni a fejekben, de ezt ma leküzdöttük" - utalt arra Gurisatti, hogy öt éve az oroszoktól drámai körülmények között kikapott az együttes a bronzmeccsen.
Gurisatti megmutatta azt a magyar zászlót is, amelyet otthonról hozott a csapatnak, s az áll rajta:
Ha nem mi, akkor ki? Ha nem most, akkor mikor?
Ezzel ösztönözte társait arra az egész torna során, hogy vízilabdában megszerezzék az első magyar ötkarikás érmet.
"Egy pillanatra sem hagytuk, hogy az oroszok elhiggyék, elvehetik ezt az érmet tőlünk. Már csak azokért is meg akartuk nyerni a meccset, akik Rióban lemaradtak a dobogóról" - mondta a kapus Magyari Alda, aki az utolsó, üres kapus gólt szerezte. "Nem hallottam, hogy többen kiabáltak, ne dobjam el, de mire felfogtam, már csak azt láttam, hogy mindenki örül".

Kapusgóllal (!) zárta le Magyari Alda a női pólósok olimpiai bronzmeccsét

A magyar női vízilabda-válogatott sorozatban három negyedik hely után az oroszokat 11-9-re legyőzve megszerezte első ötkarikás érmét. Cikkünk a történelmi meccsről ezen a linken érhető el, az összefoglalót itt is pedig megmutatjuk.

Nagy csatában bronzérmes a női vízilabda-válogatott

Forrás: MTI
Tokyo 2020
Két magyar vízilabdázó is bekerült az olimpia álomcsapatába
08/08/2021 20:12
Tokyo 2020
Az utolsó negyedre elfogytak a görögök, Szerbia megvédte a címét
08/08/2021 10:18