Madaras Norbert szerint jó úton halad a Fradi pólócsapata.

A Ferencvárosra kedden Tbilisziben Bajnokok Ligája-mérkőzés vár. A zöld-fehérek az őszi szezonban és januárban is veretlenek maradtak eddig, 24 mérkőzésükön sem találtak legyőzőre
A Magyar Kupát megnyerték Vámos Mártonék, a BL-ben olyan kiváló csapatokkal szemben maradtak veretlenek, mint a Novi Beograd, az Olympiakosz, a Barceloneta és a Brescia. Madaras Norbert az FTC Vízilabda Facebook-oldalán látható rövid videós nyilatkozatban először a zöld-fehérek BL-szereplését értékelte:
Vízilabda
Az FTC a 23. meccsén is veretlen maradt az őszi szezonban, túlteljesítve az előzetes tervet
22/12/2021 10:24
"Mindenképpen elégedett vagyok. Különösen a kupagyőzelem a fontos, illetve az, hogy a Bajnokok Ligája csoportjának megvan a fele. Ha a holnapi meccset letudjuk, az első fordulóval végzünk, és nem kaptunk ki senkitől, bízom benne, hogy ez holnap is fog folytatódni. Egy ilyen csoportban ez mindenképpen nagyon jó. Elsősorban a sok döntetlenünk miatt az utolsó meccsig nyílt lesz, és nem lesz biztos, nem hogy a mi továbbjutásunk, valószínűleg senkié.
Nem is nagyon emelkedik ki senki a csoportból, van négy-öt nagyon jó csapat. Az meg, hogy ilyen lett ez a beosztás - nem mondom, hogy sajnálom, mert ezeken a meccseken nagyon sokat fejlődtünk -, az biztos, hogy nem lehet összehasonlítani a két csoportot, sokkal nehezebb a miénk."

Madaras Norbert - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: From Official Website

A Fradi zsinórban két nyáron igazolt fiatal magyar pólósokat, 2020-ban Vigvári Vendel és Fekete Gergő érkezett a Népligetbe - közülük Vigvárinak már tavaly is jó szezonja volt, idén mind a ketten remekelnek, mind a ketten ott voltak a válogatott decemberi és januári összetartásán is.
Ahogy a tavaly érkezett, 18 éves Molnár Erik is. Mellette Gábor Lőrincet és Szakonyi Dánielt szerezte meg a Ferencváros, ahogy jött három remek légiós is, és ők is nagy hasznára vannak a csapatnak. Korábban szinte csak nagy neveket igazolt az FTC, Madaras szerint bevált az új csapatépítési módszer is:
"Mondhatjuk, hogy büszkeség is, hogy választottunk egy utat tavaly tavasszal, többnyire magunktól, de van olyan, ami úgy alakult, hogy készen kaptuk. Ez volt az utunk, hogy kicsit fiatalítunk, kicsit új csapatunk legyen, bíztunk ezekben az új játékosokban, bíztunk a fiatalokban. A fél csapat más és mégis jók vagyunk.
Azt mondom, hogy van is még ebben a csapatban nagyon sok, még az idei szezonban is fogunk fejlődni. És ha még együtt lesznek egy ideig, akkor a következő egy-két évben még sokkal több."
December elején Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője már elmesélte honlapunknak, ő hogyan látta csapata addigi őszi szereplését, Fekete, Molnár és Vigvári teljesítményét név szerint külön is kiemelte.
A Magyar Kupa fináléjának másnapján összefoglaltuk a négyes döntő tanulságait, különös tekintettel a Fradi dominanciájára. A Jadran ellen megnyert BL-partit követően pedig magunk is összegeztük Vogel Somáék kiválóan sikerült őszi idényét Varga Zsolt és Vigvári Vendel nyilatkozatával.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Märcz Tamás kinyitotta a válogatott ajtaját, az előszobán túlra is többen szeretnének eljutni
15/12/2021 06:29
Vízilabda
Az FTC nem tudta lezárni újabb rangadóját, a Vasas háromszor jött vissza mínusz háromról
05/12/2021 09:59