Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

🏊 Vizes vb 2022, 6. nap - Milák a legjobb idővel döntős 100 pillén, ötödik a 4x200-as gyorsváltó - élő közvetítés

Eurosport Magyarország

Frissítve 23/06/2022 - 22:33 GMT+2

A szinkronúszók küzdelmeivel rajtolt Magyarországon a 19. vizes világbajnokság, amelyen még az úszók, nyíltvízi úszók, vízilabdázók és műugrók küzdelmeit rendezik meg. A legnagyobb létszámú hazai csapat természetesen a medencés úszóké, a magyar színeket 33 sportoló képviseli a Duna Arénában. Az eurosport.hu-n ebben a folyamatosan frissülő hírfolyamban követjük végig az eseményeket.

Milák Kristóf

Fotó: MTI

22:31 - A férfi vízilabda-válogatott 14 góllal verte Brazília csapatát

Péntek reggel helyszíni riporttal is jelentkezünk!

Fotó: Magyar-brazil a Margitszigeten

Ma is közel telt ház előtt játszik a magyar férfi vízilabda-válogatott a Margitszigeten, ezúttal Brazíliával. Märcz Tamástól megtudtuk a meccs előtt, hogy mindenki egészséges a csapatban.
picture

Magyar-brazil a Margitszigeten (Fotó: Takács Márton)

Fotó: Eurosport

Egyébként meg az "ég kék, a víz nedves, a nők titkolóznak".

21:06 - Milák a világcsúcsról beszélt, Mártont sokkolta a döntő, Szabó rámegy az aranyra

picture

A 4x200-as férfi gyorsváltó végül ötödik lett

Fotó: MTI


20:58 - Georgia megnehezítette Montenegró dolgát

Montenegró férfi vízilabda-válogatottja egyetlen góllal győzte le Georgia világbajnoki újonc csapatát csütörtökön a budapesti A csoportban, amelynek a magyar válogatott is tagja.
Férfi vízilabdatorna, 2. forduló:
A csoport (Margitsziget):
  • Montenegró-Georgia 10-9 (4-1, 0-3, 4-3, 2-2)
Bár Georgia együttese a keddi nyitófordulóban 14-10-re legyűrte Brazília legjobbjait, a második körben elvben esélytelenül indult neki a montenegróiak elleni mérkőzésnek a Margitszigeten.
Nyolc perc játék után 4-1-re vezettek a délszlávok a Hajós uszodában a magyar-brazil meccs előtt megrendezett kora esti találkozón, a második negyedbeli megtorpanásuk nyomán a nagyszünetig a georgiaiak utolérték őket (4-4). A folytatásban 8-5-ről ismét egyenlíteni tudtak a kaukázusiak, Montenegró azonban végül - ha nehezen is, de - érvényesítette a papírformát.
(MTI)

20:20 - Ötödik a 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltó

A Márton Richárd, Németh Nándor, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású egység 7:06.27 perces országos csúccsal ért célba a fináléban.
Ez az egység a felnőttek között a délelőtti előfutamban állt újra össze, 2017-ben az indianapolisi junior világbajnokságon korosztályos világcsúccsal, a házigazda amerikaiak elől hozta el az aranyérmet.
Márton Richárd első emberként délelőtt - amikor 7:07.46 perces országos csúcsot úszott a váltó - 1:46.52-es időt tudott úszni, a döntőben viszont csak 1:48.12-re volt képes. Németh Nándornak így tetemes hátrányt kellett ledolgoznia, de ő másfél másodperccel gyorsabb volt, mint az előfutamban. Holló hét tizedet rontott délelőtti teljesítményéhez képest, a záróember Milák a teljes mezőny harmadik legjobb 200-as idejével (1:44.68) az ötödik helyre hozta fel a csapatot.
A számot az amerikaiak nyerték nagy fölénnyel.
Eredmények:
férfi 4x200 m gyorsváltó:
  • 1. Egyesült Államok (Drew Kibler, Carson Foster, Trenton Julian, Kieran Smith) 7:00.24 perc
  • 2. Ausztrália (Elijah Winnington, Zac Incerti, Samuel Jack Short, Mack Horton) 7:03.50
  • 3. Nagy-Britannia (James Guy, Jacob Henry Whittle, Joe Richard Litchfield, Tom Dean) 7:04.00
  • ...5. MAGYARORSZÁG (MÁRTON RICHÁRD, NÉMETH NÁNDOR, HOLLÓ BALÁZS, MILÁK KRISTÓF) 7:06.27
(MTI)

20:04 - Nagy csatában nyertek a szerbek, könnyedén a spanyolok

Az olimpiai bajnok szerb férfi vízilabda-válogatott 6-5-re győzte le az ausztrál csapatot a vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának szegedi D csoportjában csütörtökön.
Az ausztrálok három negyeden át jól tartották magukat, az utolsó játékrészre döntetlennel fordultak a csapatok, aztán a záró nyolc percet 1-0-ra nyerték a szerbek.
Lényegesen könnyebb dolga akadt Sopronban az ötkarikás negyedik spanyoloknak, akik a férfi torna eddigi legnagyobb különbségű diadalát aratva 26 gólos különbséggel verték a dél-afrikai gárdát.
férfi torna, 2. forduló:
B csoport (Debrecen):
  • Horvátország-Németország 13-9 (4-1, 4-1, 2-2, 3-5)
később:
Japán-Görögország 19.30
C csoport (Sopron):
  • Spanyolország - Dél-afrikai Köztársaság 28-2 (7-1, 7-0, 6-1, 8-0)
később:
Olaszország-Kanada 19.30
D csoport (Szeged):
  • Szerbia-Ausztrália 6-5 (1-1, 2-2, 2-2, 1-0)
később:
Kazahsztán-Egyesült Államok 19.30
később:
A csoport (Margitsziget):
Georgia-Montenegró 19.30
MAGYARORSZÁG-Brazília 21.00
(MTI)

19:34 - Telegdy hatodik, Kovács nyolcadik 200 méter háton

A tokiói olimpián tavaly ötödik Telegdy Ádám az ötödik, a világbajnoki újonc Kovács Benedek pedig nagy egyéni csúcsának köszönhetően - majd hat tizedet javított korábbi legjobbján - a hetedik idővel került a fináléba.
A döntőben mindkét magyar a mezőny második felében úszott szinte végig, Kovács kezdett erősebben, de a hajrája Telegdynek volt erősebb, aki a tokiói olimpián úszott egyéni legjobbját (1:56.15) csak megközelíteni tudta, 1:56.91 perccel csapott célba.
Telegdy a vegyes zónában elmondta, elégedett, hogy évek óta ott van a döntőben és bízik benne, hogy tovább tud majd javulni, mert akkor például a római Európa-bajnokságon - egy héttel a Kapás Boglárkával kötendő házasságuk előtt - érmet nyerhet.
Kovács nem tudta megúszni az elődöntőben elért legjobbját (1:57.12), 1:58.52 perccel a nyolcadik helyen zárt.
Ő a finálé után arról beszélt, hogy nem tudta magát kellőképpen kipihenni, rendkívül fáradt volt és ugyan az első két ötvenen hasonló részidőket hozott, mint az elődöntőben, a táv második felére "elfogyott".
A számot a négyszeres olimpiai bajnok amerikai Ryan Murphy nyerte, neki ez volt pályafutása ötödik vb-aranya, de először nyert egyéni versenyt, ebben a számban 2017-ben ugyanitt és 2019-ben Kvangdzsuban is második lett.
Eredmények:
férfi 200 m hát:
  • 1. Ryan Murphy (Egyesült Államok) 1:54.52 perc
  • 2. Luke Greenbank (Nagy-Britannia) 1:55.16
  • 3. Shaine Casas (Egyesült Államok) 1:55.35
  • ...6. TELEGDY ÁDÁM 1:56.91
  • ...8. KOVÁCS BENEDEK BENDEGÚZ 1:58.52
(MTI)

19:16 - Szabó egyéni csúccsal döntős 50 gyorson

Szabó Szebasztián a hetedik helyen bejutott a döntőbe 50 méter gyorson.
A szám rövidpályás Európa-bajnoka egyéni csúcsát (21.99) - amelyet a délelőtti előfutamban beállított - alaposan megjavítva, 21.81 másodperces idővel csapott célba.
Szabó a vegyes zónában azt mondta, egyáltalán nem érezte úgy, hogy tökéletesen úszott volna, ugyanakkor nagyon örült annak, hogy ott lesz a fináléban. Abban véleménye szerint bármi lehet, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy még tovább javuljon.
A szám döntőjét pénteken 18.09-kor rendezik.
(MTI)

18:44 - Molnár és Burián is döntős 200 háton

Molnár Dóra a hetedik, Burián Katalin a nyolcadik idővel bejutott a döntőbe 200 méter háton csütörtökön.
A magyar csapat legfiatalabb tagja, a 16. születésnapját jövő szerdán ünneplő Molnár - aki szerdán a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ötödik lett - egyéni legjobbjától (2:09.34) nem sokkal elmaradva, 2:09.94 perces idővel csapott célba, ez majdnem egy másodperccel jobb, mint a délelőtti előfutamban (2:10.88).
A vége egy kicsit azért már fájt, de ott a szívem és a közönség hangzavara behúzott.
"Nagyon boldog vagyok, hogy döntőt úszhatok, remélem, holnap sikerül még egy kicsit javítani az időmön. Öt évvel ezelőtt még szurkolóként ültem itt a Duna Arénában, de titkon arról álmodtam, hogy egyszer majd én is a sztárok között versenyezhetek" - nyilatkozta a vegyes zónában Molnár Dóra.
Burián - akinek reggel a szemüvegével is "meg kellett küzdenie" a vízben - közel másfél másodpercet javult a délelőtthöz képest, 2:10.07-tel pedig pont elérte a finálét.
Az olimpiai 10. magyar versenyző a vegyes zónában elmondta, az ideje lehetne sokkal jobb, hiszen fizikálisan jó formában érzi magát, mentálisan azonban nincs a topon, mivel az olimpia után volt egy nehéz időszaka, egy műtét és a koronavírus miatt négy hónapot hagyott ki. Hozzátette, megpróbálja kipihenni magát és akkor a döntőben sokkal jobb időt úszik majd.
(MTI)

18:39 - Milák a legjobb idővel döntős 100 méter pillangón

A 22 éves, olimpiai bajnok Milák Kristóf kedden világcsúccsal védte meg címét 200 méter pillangón, és a rövidebb a távon is ott van a favoritok között. A magyar versenyző éremesélyeit tovább javította, hogy a szám ötkarikás aranyérmese és címvédője, az amerikai Caeleb Dressel szerdán egészségi okokra hivatkozva visszalépett a további küzdelmektől.
Milák már az előfutamok során jelezte a többi trónkövetelőnek, hogy jó formában van, ugyanis olyan idővel (50.68) zárt az összesítés élén, aminél idén csak Dressel úszott jobbat (50.01) és amivel a 2019-es kvangdzsui vb-n ezüstérmes, az olimpián harmadik lett volna.
Virth Balázs tanítványa az esti programban is megörvendeztette a közönséget: 50 méternél még csak harmadikként fordult, azonban a fordulás után már elsőnek bukkant fel a vízből és végül 50.14 másodperces idővel csapott célba. Ez karrierje második legjobb úszása ezen a távon, csak tavaly, a tokiói olimpia döntőjében úszott gyorsabban, ott 49.68-as Európa-csúccsal lett második a világcsúccsal (49.45) benyúló Dressel mögött.
picture

Milák Kristóf

Fotó: MTI

Milák magabiztosan várhatja a pénteken 18.44 órakor kezdődő finálét, mivel elődöntős ideje 67 századdal jobb, mint a második japán Mizunoma Naokié.
(MTI)

17:33 - A szinkronúszó párosok szabadprogramjában is csak ikrek álltak dobogóra

A szinkronúszó párosok csütörtöki szabadprogramjában ugyanaz a három ikerpár végzett az első három helyen, mint a Margitszigeten zajló világbajnokság vasárnapi technikai versenyében.
A győzelmet ezúttal is a kínai Wang Liuyi, Wang Qianyi duó szerezte meg, megelőzve az ukrán, illetve az osztrák testvéreket.
A sportág egyeduralkodói az oroszok, akik most az ukrajnai háború miatt nem vehetnek részt a világbajnokságon. A legutóbbi, 2019-es vb-n kizárólag a highlight kűrben győzött más nemzet képviselője, ebben a számban ugyanis nem volt orosz induló.
Eredmények:
szinkronúszás, páros, szabadprogram:
  • 1. Wang Liuyi, Wang Qianyi (Kína) 95,5667 pont
  • 2. Maryna Aleksiiva, Vladyslava Aleksiiva (Ukrajna) 94,1667
  • 3. Anna-Maria Alexandri, Eirini Alexandri (Ausztria) 92,8000
(MTI)

17:27 - Törölték a kanadai-olasz meccset a férfi vízilabdatorna csütörtöki programjából

Nem játsszák le csütörtökön a 19.30-ra kiírt Kanada-Olaszország mérkőzést a Magyarországon zajló vízilabda-világbajnokság férfi tornáján.
A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA mindössze annyit közölt, hogy a sportolók egészsége a legfontosabb, ezért döntött így a szervezet.
A sajtóhírek arról szólnak, hogy a tengerentúli együttesből többen koronavírussal fertőzöttek.
A FINA közleménye szerint arról később születik döntés, mikor pótolják a soproni találkozót, de az is elképzelhető, hogy megállapított eredményt írnak jóvá.
(MTI)

Milák újabb remek ideje, országos csúcsot úszott a férfi gyorsváltó - ez történt csütörtök délelőtt

picture

Németh Nándor, Holló Balázs, Márton Richárd és Milák Kristóf (b-j) a férfi 4x200 méteres gyorsváltó előfutamában a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 23-án. MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI

Romániában hősként ünneplik a két aranyérmet nyert David Popovici-ot

A 17 éves bukaresti úszó ifjúsági világcsúccsal nyerte meg hétfőn a 200 méteres gyorsúszást, szerdán pedig a 100 méteres gyorsúszásban is győzött. Ő a román úszósport első férfi világbajnoka. A román közvéleményt és tévétársaságokat annyira felkészületlenül érte a sikere, hogy a hétfői döntő élő közvetítésének a jogát egyik romániai televízióadó sem vásárolta meg, így a romániai sportrajongók csak idegen adókon izgulhatták végig Popovici versenyzését. A szerdai döntőt már a román köztelevízió élőben közvetítette, és több televízió is Budapestre küldte a stábját.
Az ifjú világbajnok a verseny végén lenyűgöző higgadtsággal és magabiztossággal nyilatkozta, hogy mostani díjai csak a pályafutása kezdetét jelentik, és ezekkel a sportot, a mozgást, az egészséges életmódot kívánja népszerűsíteni hazájában. Camelia Potec olimpiai bajnok, a Román Úszószövetség elnöke arra emlékeztetett, hogy David Popovici nem a semmiből érkezett a világbajnokságra, 11 éves kora óta évről-évre megdöntötte a korosztálya országos csúcsait.

11:29 A magyar szinkronúszó csapat bejutott a highlight program döntőjébe

Az Apáthy Anna, Barta Niké, Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Regényi Adelin, Szórát Léna, Taksonyi Blanka összeállítású együttes 78,5000 pontot kapott gyakorlatára, amivel a 11. helyen került a fináléba.
A világbajnokságon 2019-ben debütált highlightban 2 perc 30 másodpercük van a csapatoknak, hogy bemutassák gyakorlatukat, amelyekben sokkal inkább az akrobatikus, látványosabb, közönségszórakoztatóbb, kevésbé művészi elemek szerepelnek. Három éve a hetedik helyen végzett a magyar csapat ebben a számban.
A highlight döntőjét szombaton 15 órától rendezik.
picture

Döntős a magyar szinkronúszó csapat a highlight programban

Fotó: AFP


11:14 Késely Ajna nem jutott döntőbe 800 méter gyorson

A 20 éves magyar versenyző, aki a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként szerdán ötödik volt, délelőtti előfutamában 8:38.64 perces idejével csak a hetedik, összesítésben pedig - akárcsak 400 méteren - a 12. lett.
picture

Késely Ajna a női 800 méteres gyorsúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 23-án. MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI

Az előfutamban a 18-szoros világbajnok amerikai Katie Ledecky volt a legjobb, több mint hét másodperccel úszott jobb időt, mint a második ausztrál Lani Pallister.

Edzője mentette ki a vízből az ájult amerikai szinkronúszót


10:43 Országos csúccsal döntős a 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltó

A 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltó országos csúccsal bejutott a döntőbe csütörtökön, a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon .
A Márton Richárd, Németh Nándor, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású négyes 7:07.46 perces idővel csapott a célba, ezzel a tavalyi ob-n felállított 7:07.67-es időt javította meg. Abban az egységben Márton helyett még Zombori Gábor szerepelt.
Ez a kvartett már korábban is ért el nagy sikereket, a 2017-es indianapolisi junior-világbajnokságon korosztályos világcsúccsal, a házigazda amerikaiak elől hozta el az aranyérmet. Azóta először versenyez együtt a négy úszó, akik a harmadik helyen jutottak be a 19.37 órától kezdődő döntőbe.

10:23 Varga Dominika a 24. helyen végzett 50 méter pillangón

A 20 éves magyar versenyző egyéni legjobbjától (26.96) nem sokkal elmaradva, 26.91 másodperces idővel csapott célba, így nem jutott be a 16 fős elődöntő mezőnyébe.
picture

Varga Dominika a női 50 méteres pillangóúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 23-án. MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI


10:14 Szabó Szebasztián a 12. helyen bejutott az elődöntőbe 50 méter gyorson

A szám rövidpályás Európa-bajnoka egyéni csúcsát beállítva, 21.99 másodperccel csapott célba.
Szabó a vegyes zónában arról beszélt, hogy testalkatából adódóan neki jobban fekszik az 50 méter gyors, mint a 100 méter pillangó, ráadásul most alig fél órája lett volna a pihenésre a kettő között, ezért lépett vissza utóbbi szám küzdelmeitől. Hozzátette, ugyan 50 méter gyorson rendkívül népes és sűrű a mezőny, de neki hosszú távú "párizsi olimpiai" tervei vannak ezzel a számmal kapcsolatban.
picture

Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres gyorsúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 23-án. MTI/Kovács Tamás

Fotó: MTI

A győriek versenyzője az elődöntőről megjegyezte: mivel egyéni csúcsát az áprilisi, debreceni országos bajnokságon este, a fináléban úszta, reméli, hogy a mostani, délelőtti idejében még maradt egy-két tized. Ebben a számban eredetileg Lobanovszkij Maxim is indult volna, a neve azonban végül lekerült a rajtlistáról.

9:49 Molnár Dóra a hetedik, Burián Katalin a kilencedik idővel bejutott az elődöntőbe 200 méter háton

Elsőként a szám kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese, Burián teljesítette a távot, aki ritkán látható nehéz helyzetbe került, hiszen a futam alatt lecsúszott a szemüvege, amit tempózás közben kellett lerántania magáról.
"Alapvetően amúgy is egy tartalékos úszás volt ez, de ezzel a mozdulattal teljesen kiestem a ritmusból, ez szerintem körülbelül egy másodpercet jelenthetett" - mondta a vegyes zónában Burián, akinek célja egyértelműen a döntőbe kerülés.
A magyar csapat legfiatalabb tagja, a 16. születésnapját jövő szerdán ünneplő Molnár - aki szerdán a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ötödik lett - egyéni legjobbjától (2:09.34) nem sokkal elmaradva, 2:10.88 perccel csapott a célba. A fiatal magyar úszó arról beszélt, hogy óriási élmény ennyi idősen egy világbajnokságon versenyezni és az elődöntőben szeretne tovább javítani az idején. Hozzátette ugyanakkor: tisztában van vele, hogy a riválisok sokkal jobb teljesítményre képesek és nem adtak bele még mindent.

9:30 Milák Kristóf a legjobb idővel jutott be a 100 méter pillangó elődöntőjébe

A 22 éves, olimpiai bajnok Milák kedden világcsúccsal védte meg címét 200 méter pillangón, és ezen a távon is ott van az esélyesek között, főleg azok után, hogy a szám ötkarikás aranyérmese és címvédője, az amerikai Caeleb Dressel szerdán egészségi okokra hivatkozva visszalépett a további küzdelmektől.
A hétszeres olimpiai bajnok Dressel kiválásával is akadnak komoly riválisai a tokiói döntőben Európa-csúccsal (49.68) második Miláknak. A magyar úszó idei legjobbjával (51.03) a rajt előtt az ötödik volt a világranglistán, az előtte lévők - az amerikai Michael Andrew, a kanadai Joshua Liendo Edwards és a japán Mizunuma Naoki - pedig mind ott álltak a rajtkövön.
Milák már az előfutamban igazolta parádés formáját, Andrew-val egy futamban könnyedén utasította maga mögé az amerikait, 50.68-as ideje pedig a világ idei második legjobbja, ennél csak a hiányzó Dressel úszott jobbat (50.01) 2022-ben.
picture

Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 23-án. MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI


Nagyon hullámzó volt a második félidő, ugyanakkor, ha az emberhátrányos védekezésünk működőképes lett volna, akkor megnyertük volna a mérkőzést."

Némethnek igaza lett, Miláknak nem, Kapás jó hírt osztott meg, mágia 49 év után


Csütörtöki program

úszás (Duna Aréna):
előfutamok 9.00:
  • férfi 100 m pillangó (Milák Kristóf, Szabó Szebasztián)
  • női 200 m hát (Burián Katalin, Molnár Dóra)
  • férfi 50 m gyors (Szabó Szebasztián, Lobanovszkij Maxim)
  • női 50 m pillangó (Varga Dominika)
  • férfi 4x200 m gyorsváltó (MAGYARORSZÁG)
  • női 800 m gyors (Késely Ajna)
elődöntők, döntők 18.00:
  • női 100 m gyors DÖNTŐ
  • férfi 100 m pillangó elődöntő
  • női 200 m hát elődöntő
  • férfi 50 m gyors elődöntő
  • női 200 m mell DÖNTŐ
  • férfi 200 m hát DÖNTŐ (Telegdy Ádám, Kovács Benedek Bendegúz)
  • női 50 m pillangó elődöntő
  • férfi 200 m mell DÖNTŐ
  • férfi 4x200 m gyorsváltó
szinkronúszás (Margitsziget):
  • csapat highlight, selejtező 10.00
  • páros, szabadprogram, DÖNTŐ 16.00
vízilabda:
férfi torna, 2. forduló:
A csoport (Margitsziget):
  • Georgia-Montenegró 19.30
  • MAGYARORSZÁG-Brazília 21.00
B csoport (Debrecen):
  • Horvátország-Németország 18.00
  • Japán-Görögország 19.30
C csoport (Sopron):
  • Spanyolország - Dél-afrikai Köztársaság 18.00
  • Olaszország-Kanada 19.30
D csoport (Szeged):
  • Szerbia-Ausztrália 18.00
  • Kazahsztán-Egyesült Államok 19.30
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés